gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
4.573 görüntülenme · 15 yanıt
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
firdesPAYLAŞIM İÇİN ALLAH CC RAZI OLSUN..
KÜÇÜKKEN BİZE SÖYLENEN CÜMLEYDİ,BU""GECE SAKIZ ÇİĞNENMEZ,ÇÜNKÜ....:a24:... ÇİĞNEMİŞ OLURSUN""
BUNUN NEDENİ,KÜÇÜK ÇOCUKLAR,GECE SAKIZI GENELDE AĞIZLARINDA UNUTURLAR VE ÖYLE UYUYA KALIRLAR..BOĞAZLARINA GİTMESİN VE YATAĞA YAPIŞMASIN DİYE SÖYLENMİŞTİR..
YİNE DE BİZ ÇOCUKLARIMIZI BU KONUDA UYARMAYA DEVAM EDELİM,BİRAZ KORKUTUP,BİRAZ DA MANTIKLI CEVAPLAR VEREREK TABİİ..:a12:
SELAM VE BAKİ DUALARIMLA..
-kaan-kardeşim bu örnek ile bizlerede sürekli uyarı yapılırdı.ailemde hanım kardeşlerim sabah kalktığımızda saçları yastıklarda yapışmış şekilde uyanırlardı.ya bir tutam kesilir yada buz ile sorun giderilirdi.:a01:aklıma geldi lakin örnek olarak yazmak istemedim.siz paylaşmış oldunuz.sağ olasınız kardeşim.
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
-KAAN-selamünaleyküm kardeşim.
hakikatler konusunda fikir paylaşmak doğru olmaz,kaynakları ile gerçekler sunulur idrak'ta vesveseye kapılmaz iseniz kabul edersiniz.
geceleyin sakız çiğnemenin ne gibi bir sakıncası olur!herhangi bir sakıncası yoktur.insanı rahatsız eden gürültüsü,toplum içersinde bayanların bu konu hakkında dikkatsizliği edep dışı olur ise rahatsız eder ve sakıncalarıda ortaya çıkar.
inşaALLAH bizler nasıl daha iyi bir kul,ümmet ve müslüman din kardeşi oluruz yolunda gayret,çaba sarfeder ve azim gösterir eksiklerimizi araştırıp tamamlamaya çalırsak bunada niyet ederiz.
selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli geceler olsun kardeşim selametle.
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
dinciselamün aleyküm bence siz çinemeyin ben hiç sevmem çinemeyi çiniyenleride görünce hiç hoşuma gitmez
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
ysmnkaosevde başkalarına rahatsızlık verilmediği sürece sorun olmamalı....
ama ne olur "dışarıda çiğnemeyelim"...
sakızıda, hanımefendiliğimizide...
ALLAHA EMANET OLUNUZ
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
firdesPAYLAŞIM İÇİN ALLAH CC RAZI OLSUN..
KÜÇÜKKEN BİZE SÖYLENEN CÜMLEYDİ,BU""GECE SAKIZ ÇİĞNENMEZ,ÇÜNKÜ....:a24:... ÇİĞNEMİŞ OLURSUN""
BUNUN NEDENİ,KÜÇÜK ÇOCUKLAR,GECE SAKIZI GENELDE AĞIZLARINDA UNUTURLAR VE ÖYLE UYUYA KALIRLAR..BOĞAZLARINA GİTMESİN VE YATAĞA YAPIŞMASIN DİYE SÖYLENMİŞTİR..
YİNE DE BİZ ÇOCUKLARIMIZI BU KONUDA UYARMAYA DEVAM EDELİM,BİRAZ KORKUTUP,BİRAZ DA MANTIKLI CEVAPLAR VEREREK TABİİ..:a12:
SELAM VE BAKİ DUALARIMLA..
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
aminenuraynı şeyler işte gece tırnak kesilmez aynaya bakılmaz ... hala bunu ciddiye alanlar var ..:)
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
ehlisünnetselamun aleyküm kardeşim...akşamları rahat rahat sakız çiğneyebilirsiniz...hatta balon yapıp patlatmanızda dahi sakınca yoktur... :a08:
bende duymuştum akşamları sakız çiğnenmez diye...ama bunlar bir kişinin kafasından uydurduğu daha sonrada kitlelere yayılan hurafelerdendir...
dediğim gibi balon dahi yapabilirsiniz...
selam ve dua ile...
gülderen özdemir
Yeni Üye · 0 mesaj
hünerbence islamiyette mantığa büyük ölçüde yer vermek gerekir bu durumda sonuçta sakızın bi haram tarafı yok bunun gece yada gündüzlede bir alakası olduğunu düşünmüyorum üstelik dünyada malesef yapılan okadar çok günah şey varken bunun tartışılmasını pek gerekli bulmuyorum iyi
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/38054-geceleyin-sakiz-cignenir-mi · 27.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.