dinciselamün aleyküm aminnur emeyine yüreyine sağlık çok güzeldi
aleykum selam ablam benim teşekkür ederim muhabbetle baki selamlar ablam :)
7.000 görüntülenme · 51 yanıt
dinciselamün aleyküm aminnur emeyine yüreyine sağlık çok güzeldi
hira34Ben başta söylediğim gibi müzik eğitimi almış olmamdan dolayı inanın artık yalnızca teknik açıdan dinliyorum. Yani alt yapısına, sözlere, orjinal olup olmamasına ya da hangi türlere benzediğine falan dikkat etmekten artık müzikten keyf almam zorlaştı diyebilirim. Ama çok orjinal tınılar mevcutsa ilgimi çekiyor ve beğenebiliyorum. Herhangi bir mesleği düşünürsek de öyledir. mesela ayakkabı tamircisi yıllardır ayakkabı yapmaktan önüne gelen bütün ayakkabıların içeriğini anlar ama öyle bir ayakkabı eline geçerki vay be nasıl yapmışlar der onu inceler ve ondan keyif duyar. Benimki de bunun gibi biraz işte. Benim islami müzik adı altında çıkan ve inceleme fırsatı bulduğum müzikler bugün en popüler kişilerden daha çok satabiliyor. Aslında bunun sebepleri ilgimi çekiyor. Ve bu sebepleri anlamam gerek çünkü çalışmalarım bunun üzerine. Aslında hassas bir çizgide çalışmaya çalışıyorum. Umarım yardımlarınızla bunu daha ayrıntılı öğrenebileceğim. Bu türde etkinlikler olduğunda bana haber verebilirseniz çok mutlu olurum. Canlı izleme ya da dinleme fırsatı bulursam çok mutlu olurum. Saygılarımla. Hayırlı geceler.
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
hira34aleyküm selam arkadaşlar ben de bu siteye yeni üye oldum hatta dini sohpetlerin yapıldığı bazı sitelere de üye olacağım. yukarıda neden üye olunduğuna dair açıklma yapan arkadaşlara bazı cevaplar yazılmış. kimse yoğurduna ekşi demez gibi. ama sanırım her insan akıl yaşı kaç olursa olsun samimi olunan cümleleri anlayabilir. Ben bu siteye üye olurken sadece şunun için üye oldum. Belki bazılarınız hoş karşılamayabilir ama yine de doğruyu söyleyeyim. Hayatımın uzun bir bölümünü müzik eğitimi alarak tamamladım ve şu an akademik olarak meslek edinmeye çalışıyorum ve müzik üzerine yüksek lisans yapıyorum. sizlerle tanışmak istememin ve sohpet etmek istememin amacı İslami pop ya da yeşil pop vs. adı altında pek çok müzik türü medyada ya da pek çok toplantı gecelerinde seslendiriliyor. bu konu hakkında konuşabileceğim ve islamiyetin içerisinde müziğin ne gibi bir yeri olduğunu ya da nasıl olması gerektiğini konuşabileceğimi düşündüğüm için bu siteye üye oldum. Aminenur isimli arkadaştı galiba grup genç'in bir çalışmasını göndermiş mesela dikkatimi çekti. umarım bana güvenerek yardımcı olursunuz. Bu konuyu başka kimlerle konuşabilirim bileniniz varsa yardımcı olabilirse şimdiden teşekkür ederim.
hira34Sizin de dediğiniz gibi günlük şarkıcılar vs. gibi olmak ben buna katılmıyorum o bahsettigimiz günlük şarkıcılarla aynı kefeye koymamak lazım ..islami müzigin temellerinde bir aşk var alt yapısı ne olursa olsun .. insanlara verdigi manevi duygular var...mehmet emin ayın beyaz dilekçe ilahisini dinleyin ne demek istedim anlarsınız İslami müzik yapanların eleştirmesi gereken bir durum gibi düşünüyorum. buna katılmıyorum ...Çünkü bir felsefe bir yaşam tarzı söz konusu iken neden onların yani gerek yaşam tarzı ile gerek karakterleri ile eleştirmilmesi gereken kişilerin müziklerini kullandıkları? müzik evrensel bir dil onun müzigi bunun müzigi olurmu ..size deminde söyledim müzigin içerigi kullanılan sözler verrilen mesaj önemli alt yapısı degişmez dedim hatırlarsanız beni düşündürüyor. yanlış düşünüyorsunuz.. Belki de müzisyenlerin bile sorgulamadığı bir şeydir bu....Grup Genç ya da benzer gruplar hakkında bilginiz var mı mesela ilk olarak kim ya da hangi gruplar çıkmış Türkiye'de. 80'lerden bahsediyorlar ama tam bir bilgim yok. bunu biliyor musunuz? Allah'a emanet olun.bu konuda hiç bir fikrim yok .. ne zaman çıktıklarını bilemiyorum ama harika müzik yapıyorlar ... beni etkiliyor vesselam
mahsun kulselamün aleyküm kardeşim.yüreğine sağlık çok beğendim.hayırlı geceler.Allaha emanet olun.
hira34Ben de aynı şeyi söylüyorum canım kardeşim. Fast Food müzikler diyorsun çünkü sadece sözleri düşünüyorsunuz oysa söyleyen kişilerin hepsi değilse de özellikle popüler müzik altyapısıyla söyleyenlerde gözlemlediğim birşey bu: kot pantolon giyip, saçları jölelemek falan ne bileyim öz-biçim çelişkisi değil mi sizce de? Yani daha önce Kültür emperyalizmi falan demiştiniz bunun içinde yer almak ve aynı zamanda ilahi söylemek. Ben çok katı mı bakıyorum? sadece çelişkili olduğunu düşünüyorum kısaca.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/38005-gunesi-tutamadim-grup-genc · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.