Devlet Hazinesi (Hazreti Ömer)

2.804 görüntülenme · 14 yanıt

Paylaş:
eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

Devlet Hazinesi
Hazreti Ömer (r.a.). Halife. Bir gece. Makamında. Ashabtan biri ziyaretine gelir. Selam verir. Selamı alınmamıştır. Oturur. Ömer işiyle meşgul. Sahabe bekler. Ömer çalışır. Selam alınmamış, yüzüne bile bakılmamıştır.
İş biter. Ömer mumu söndürür. Bir başka mumu yakar. O anda selamını alır. Konuşmaya başlar.
Sahabe sorar:
- Ya Ömer, niçin hemen selamımı almadın ve niçin bir mumu söndürüp diğer mumu yaktın ve ondan sonra benle konuşmaya başladın?
Hazreti Ömer (r.a.):
- Evvelki mum devletin hazinesinden alınmışdı.O yanarken özel işlerimle meşgul olsaydım Allah indinde mes’ul olurdum. Seninle devlet işi konuşmayacağımız için kendi cebimden almış olduğum mumu yaktım, ondan sonra seninle meşgul olmaya başladım. Sahabenin gözleri yaşarır, ellerini kaldırarak şöyle dua eder:
-Ya Rabbi! Hattab oğlu Ömer’i bizim başımızdan eksik etme!
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

burak04

burak04

Yeni Üye · 3 mesaj

ewet bu hikayeyi önceden biliyordum kardeşim ah şimdi nerede bu adalet.
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

selamun aleykum abi ellerine yüreğine saglık çok güzel bir paylaşım rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
eminkms

eminkms

burak04ewet bu hikayeyi önceden biliyordum kardeşim ah şimdi nerede bu adalet.

Sağolun kardeşim gerçektende nerede insan kime nasıl güveneceğini şaşırmış durumda ALLAH yardımcımız olsun.
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

eminkms

eminkms

<DAMLA>
selamun aleykum abi ellerine yüreğine saglık çok güzel bir paylaşım rabbim razı olsun

rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile

<<B)>>

Sağolasın kardeşim .
Allah razı olsun teşekkürler ALLAH(C.C.)ya emanet olunuz.

_şimal_

_şimal_

Mübarek Üye · 3.231 mesaj

Allah herkese Hattab oğlu Ömer gibi olmayı nasip etsin...
eminkms

eminkms

_şimal_, post: 730995, member: 81424Allah herkese Hattab oğlu Ömer gibi olmayı nasip etsin...

Sağ olasın kardeşim AMİN AMİN AMİN.

_ahraz_

_ahraz_

Kıdemli Üye · 264 mesaj

S.A.
İçinde bulunduğumuz duruma bakarak öyle muhtacız ki ÖMER r.a.'lara ama çok hoş bir paylaşım emeğinize sağlık.
eminkms

eminkms

_ahraz_S.A.
İçinde bulunduğumuz duruma bakarak öyle muhtacız ki ÖMER r.a.'lara ama çok hoş bir paylaşım emeğinize sağlık.

Aleyküm selam kardeşim.
sağolunuz Allah razı olsun selametle kalınız.

aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm Değerli Emin abimiz..
Hayranlık uyandıran bu güzel adalet kıssasından hisselenmek duası ile inşallah..Emeğinize sağlık. Rabbimiz c.c razı olsun..Selam ve Dua ile Rabbimize emanet olunuz.

nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum.
Allah razı olsun, yardımcımız olsun...
dua ile...
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

selamun aleyküm,
örnek almak duası ile...
MyKaBuS

MyKaBuS

Mübarek Üye · 1.131 mesaj

Allah Razı Olsun Kardeşim
Ne Kadar Güzel Bir Hikaye... :)
Çok Teşekkür Ederim Rabbim Razı Olsun

Hayırlı Akşamlar
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

-Ya Rabbi! Hattab oğlu Ömer’i bizim başımızdan eksik etme!

Selamün Aleyküm Emin Kardeşim...

Eline emeğine sağlık RAHMAN razı olsun çok güzel ve değerli bir paylaşım

Şuaralar Hattab oğlu Ömer lere okadar ihtiyacımız var ki :a11:

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol
eminkms

eminkms

aliye_aliye, post: 753180, member: 77129
Selamün Aleyküm Değerli Emin abimiz..

Hayranlık uyandıran bu güzel adalet kıssasından hisselenmek duası ile inşallah..Emeğinize sağlık. Rabbimiz c.c razı olsun..Selam ve Dua ile Rabbimize emanet olunuz.

Aleyküm Selam Değerli Kardeşim.
duaların için herzaman Amin Kardeşim Sağolasın Rabbim sizin gibi Kardeşlerimizi daima yardımcısı olur İnşaallah.
Dua ile ALLAH(C.C.)ya emanet olunuz.

Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.