slm arkadaşlar ben peygamber efendimizin hangi mezhepten oldugunu merak ettim hanifimi malikimi şafimi hambelimi bilgisi olan cevap verirse sevinirim
Peygamber efendimiz hangi mezheptendi
4.247 görüntülenme · 2 yanıt
Yasaklı Kullanıcı
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 3
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.969 mesaj
Mezheb imamı hz Enes bin Melik (ra) Peygamberimizin (sav) ashabıdır. İmam mezhebleri Peygamberimizin (sav) övdüğü tabiinidir .
Peygamber Efendimiz (sav) merkezdir. Ashabı Kiram ise : "Ashabım gökteki yoldızlar gibidir. Hangisine tabi olursanız Hakka gidersiniz"
Size iki emanet bırakıyorum , bunlara sımsıkı sarıldıkça asla dalalete düşmezsiniz , bunlar Allahın Kitabı ve benim Sünnetimdir" Peygamber Efendimizin (sav) hayatını /Sünnetini onun ashablarından (ra) öğreniyoruz "
Peygamber Efendimiz (sav) merkezdir. Ashabı Kiram ise : "Ashabım gökteki yoldızlar gibidir. Hangisine tabi olursanız Hakka gidersiniz"
Size iki emanet bırakıyorum , bunlara sımsıkı sarıldıkça asla dalalete düşmezsiniz , bunlar Allahın Kitabı ve benim Sünnetimdir" Peygamber Efendimizin (sav) hayatını /Sünnetini onun ashablarından (ra) öğreniyoruz "
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/37947-peygamber-efendimiz-hangi-mezheptendi · 20.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Hangi peygamber hangi meslektendi? Peygamberlerimiz 5 cevap
- Hangi IRK, Hangi MESLEK? Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 22 cevap
- hangi karakter hangi hastaliga yakalaniyor??? Sağlık ve Yaşam 2 cevap
- Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler Sağlık ve Yaşam 3 cevap
- ''Peygamber Efendimiz (s.a.v)in Yapılması Farz olan ve En Önemli Sünnetleri'' Sünnet-i Seniyye 11 cevap
- Peygamber Efendimiz'in(s.a.v) Kullandiği 40 öğretme Metodu Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 3 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.