Cennete götüren 7 yol

2.629 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
osmanyusuf

osmanyusuf

Kıdemli Üye · 387 mesaj

1.cenazeye ittiba etmek.

2.hasta ziyareti

3.mazluma yardım ( zulum olan yerde zulum kaldırılamıyorsa mazluma yardım etmek.)

4.davete icabet etmek.ama ölçüler İslami olursa.

Davet edilen bir yer hakkinda söylenmiştir. S.A.S Efendimiz kızı ve Hz. Ali efendimizin evine davet edilir ama evde resimler vardir S.A.S Efendimiz eve girmez.Hz. Ali efendimiz koşarak yetişir ve nedenini sorar. Resim olan bir yere bizim girmemiz gerekmez.cevabını alır.

5.selam almak..

6.karşimizdaki aksırmışsa onun Elhamdülillah demesi üzerine YERHAMÜKALLAH dememiz gerekir.Aksıran kişi daha Elhamdülillah demeden
Elhamdülillahi ala külli ha denilirse baş ağrisi diş ağrisi çekmeyeceğimize müjdeler veriyor hadisler.

7.bir müslüman yemin ediyorsa onun yemini gerçekleşsin diye yardim etmemiz lazım.
tayfun_islam

tayfun_islam

Üye · 16 mesaj

Verdiğin bu güzel bilgiler için ALLAH C.C senden razı olsun kardeşim. ALLAH C.C a emanet ol.
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

Selamün Aleyküm Kardeşim...

Eline emeğin sağlık güzel ve faideli bir paylaşım MEVLA istifade etmeyi nasip eylesin

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Selamun Aleyküm .. Allah c.c. razı olsun .. emeğinize sağlık .Rabbim İstifade etmeyi nasip etsin .. Cümlemize ..

selam ve dua ile..

TANRI kulu

TANRI kulu

Yeni Üye · 2 mesaj

selamın aleyküm bu konuya değindidiğin iyi olmuş bu günlerde böyle şeylere dikkat pek edilmiyor. ALLAH'a emanet ol
TANRI kulu

TANRI kulu

Yeni Üye · 2 mesaj

selamın aleyküm bu konuya değindiğin iyi olmuş abi bugünlerde bu konulara pek kimse özen göstermiyor. ALLAHA'a emanet ol
BaFrALı AhMeT

BaFrALı AhMeT

Kıdemli Üye · 136 mesaj

Selamun aleyküm

Selamun aleyküm

ALLAH senden razı olsun.Emeğinize sağlık.İnş.Cennet bizlerede nasip olur.Selam ve dua ile...
iklim.ela

iklim.ela

Mübarek Üye · 723 mesaj

.....

.....

osmanyusuf1.cenazeye ittiba etmek.

2.hasta ziyareti

3.mazluma yardım ( zulum olan yerde zulum kaldırılamıyorsa mazluma yardım etmek.)

4.davete icabet etmek.ama ölçüler İslami olursa.

Davet edilen bir yer hakkinda söylenmiştir. S.A.S Efendimiz kızı ve Hz. Ali efendimizin evine davet edilir ama evde resimler vardir S.A.S Efendimiz eve girmez.Hz. Ali efendimiz koşarak yetişir ve nedenini sorar. Resim olan bir yere bizim girmemiz gerekmez.cevabını alır.

5.selam almak..

6.karşimizdaki aksırmışsa onun Elhamdülillah demesi üzerine YERHAMÜKALLAH dememiz gerekir.Aksıran kişi daha Elhamdülillah demeden Elhamdülillahi ala külli ha denilirse baş ağrisi diş ağrisi çekmeyeceğimize müjdeler veriyor hadisler.

7.bir müslüman yemin ediyorsa onun yemini gerçekleşsin diye yardim etmemiz lazım.

S.A. Hayırlı günler, vermiş olduğunuz bilgiler için sağolun.
Allah'a emanet olun...
sankoz

sankoz

Üye · 13 mesaj

osmanyusuf1.cenazeye ittiba etmek.

2.hasta ziyareti

4.davete icabet etmek.ama ölçüler islami olursa.

Davet edilen bir yer hakkinda söylenmiştir. S.a.s efendimiz kızı ve hz. Ali efendimizin evine davet edilir ama evde resimler vardir s.a.s efendimiz eve girmez.hz. Ali efendimiz koşarak yetişir ve nedenini sorar. Resim olan bir yere bizim girmemiz gerekmez.cevabını alır.

5.selam almak..

6.karşimizdaki aksırmışsa onun elhamdülillah demesi üzerine yerhamükallah dememiz gerekir.aksıran kişi daha elhamdülillah demeden
elhamdülillahi ala külli ha denilirse baş ağrisi diş ağrisi çekmeyeceğimize müjdeler veriyor hadisler.

(((((((((((((( a.s dinimiz bizlere ne kadar kolayliklar sunmuş bizler hala körü körüne yaşiyoruz .işte beni kahredende bu dur ))))))) ama bizler kendi bilmemizden ziyade büyüklerimizin bildikleriyle gidiyoruz değilmi <<neyseki eskiki cahili durum fazla kalmadi kulaktan duyma sözlerle kalmayip fazla merakli olmamiz nedeniyle daha doğru daha iyi iletişim kurabileceğimiz kaynaklar çikti . :ama tabiki bunuda doğru bir şekilde kullanmak yada kullanmamakta var
allahim bizleri doğru yoldan şaşairtmasin (((((((( aminnnnnnnnnnn))))))
volkaneren78

volkaneren78

Üye · 19 mesaj

Selamun Aleyküm .. Allah c.c. razı olsun .. emeğinize sağlık .Rabbim İstifade etmeyi nasip etsin .. Cümlemize ..

selam ve dua ile..
isranurr

isranurr

Mübarek Üye · 814 mesaj

selamün aleyküm

Allah c.c. razı olsun kardeşim
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum.
Allah razı olsun. dua ile...
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
çağrı91

çağrı91

Kıdemli Üye · 237 mesaj

Allah Razı olsun kardeş..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.