hep hatırlanması gereken ayetler

1.604 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
yurtlu

yurtlu

Mübarek Üye · 736 mesaj

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

“Cennet ve cehennem gözlerimin önüne serilip bana gösterildi. Hayır ve şer açısından bugün gibisini görmedim. Eğer sizler benim bildiklerimi bilseydiniz, az güler çok ağlardınız” buyurdu. Resûlullah’ın ashâbına bundan daha ağır gelen bir gün olmamıştı. Başlarını örterek hıçkıra hıçkıra ağladılar. (Müslim, Fezâil 134)

" O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.

يم

"Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan
işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
(Mâide, 5/90)

"" Muhakkak siz, mallarınız ve canlarınız hususunda imtihan olunacaksınız. Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve Allah'a ortak koşanlardan size eziyet verici bir çok söz işiteceksiniz. Eğer sabreder/direnir ve Allah'dan gereği gibi korkarsanız, şüphesiz işte bu azmi gerektiren işlerdendir. "
(Al-i İmran 186)

Onlar öyle kimselerdir ki, şâyet kendilerine yeryüzünde imkan ve iktidar versek, namazı dosdoğru kılar, zekatı verir, iyiliği emreder ve kötülüğü yasaklarlar. Bütün işlerin âkıbeti Allah'a aittir.

HAC SÛRESİ(41)
TEVEKKÜL SAHİBİNİN YARDIMCISI HAK OLUR
YARDIMCISI HAK OLAN NASIL OLSA KURTULUR
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

Es SelamünAleyküm Kardeşim...

Eline emeğine yüreğine sağlık RAHMAN razı olsun sevabını bol bol versin inşALLAH .

Ayet-i Kelime den bizler güzel bir buket sunmuşsun MEVLAM idrak etmeyi ve hakkı ile yaşamayı nasip eylesin inşALLAH AMİN...

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Selamun Aleyküm .. Kardeşim Allah c.c. razı olsun .. inşallah .. Bu Hatırlatmalarınız İçin teşekkürler rabbim cümlemize Hakkıyla iman etmeyi hayırlı amellerde bulunmayı nasip etsin ..
Allah'a emanet olunuz selam ve dua ile .
Onlar iyiliği emreder ve kötülüğü yasaklarlar. Bütün işlerin âkıbeti Allah'a aittir.

yurtlu

yurtlu

Mübarek Üye · 736 mesaj

umeyye
Es SelamünAleyküm Kardeşim...

Eline emeğine yüreğine sağlık RAHMAN razı olsun sevabını bol bol versin inşALLAH .

Ayet-i Kelime den bizler güzel bir buket sunmuşsun MEVLAM idrak etmeyi ve hakkı ile yaşamayı nasip eylesin inşALLAH AMİN...

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

aleyküm selam güzel kardeşim
ALLAH razı olsun
RABBİME emanetsin
selam ve baki dua ile...
yurtlu

yurtlu

Mübarek Üye · 736 mesaj

gecekonduSelamun Aleyküm .. Kardeşim Allah c.c. razı olsun .. inşallah .. Bu Hatırlatmalarınız İçin teşekkürler rabbim cümlemize Hakkıyla iman etmeyi hayırlı amellerde bulunmayı nasip etsin ..
Allah'a emanet olunuz selam ve dua ile .
Onlar iyiliği emreder ve kötülüğü yasaklarlar. Bütün işlerin âkıbeti Allah'a aittir.

aleyküm selam kardeşim RABBİM senden razı olsun
ALLAHA emanet ol
selam ve baki dua ile...
yurtlu

yurtlu

Mübarek Üye · 736 mesaj

3:105. Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte bunlar için büyük bir azap vardır.
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

esselamü aleyküm emeğinizew sağlık olsun inşALLAH

" O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.

Mevlam imtihanı hakıyla kazanan kullarından eylesin
slamün aleyküm
son osm@nlı
yurtlu

yurtlu

Mübarek Üye · 736 mesaj

hafizkiz, post: 720496, member: 49501esselamü aleyküm emeğinizew sağlık olsun inşallah

" o, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.

mevlam imtihanı hakıyla kazanan kullarından eylesin
slamün aleyküm

aleyküm selam kardeşim allah razi olsun
seninde emeğine yüreğine sağlik
rabbime emanet ol
selam ve dua ile
hayirli geceler...
yurtlu

yurtlu

Mübarek Üye · 736 mesaj

3:169. Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar.
ramazanoksuz

ramazanoksuz

Yeni Üye · 4 mesaj

kardeşim hakkını helal et bilgisayarıma kaydediyorum
Ammar 15

Ammar 15

Üye · 22 mesaj

“Cennet ve cehennem gözlerimin önüne serilip bana gösterildi. Hayır ve şer açısından bugün gibisini görmedim. Eğer sizler benim bildiklerimi bilseydiniz, az güler çok ağlardınız” buyurdu. Resûlullah’ın ashâbına bundan daha ağır gelen bir gün olmamıştı. Başlarını örterek hıçkıra hıçkıra ağladılar. (Müslim, Fezâil 134)

aleyküm selam kardeşim allah razi olsun selam ve dua ile
yurtlu

yurtlu

Mübarek Üye · 736 mesaj

Ammar 15“Cennet ve cehennem gözlerimin önüne serilip bana gösterildi. Hayır ve şer açısından bugün gibisini görmedim. Eğer sizler benim bildiklerimi bilseydiniz, az güler çok ağlardınız” buyurdu. Resûlullah’ın ashâbına bundan daha ağır gelen bir gün olmamıştı. Başlarını örterek hıçkıra hıçkıra ağladılar. (Müslim, Fezâil 134)

aleyküm selam kardeşim allah razi olsun selam ve dua ile

sağol kardeşim ALLAH sendende razı olsun paylaşımın içinde teşekkürler
selam ve baki dualrımla
ALLAHA emanet ol...
yurtlu

yurtlu

Mübarek Üye · 736 mesaj

“Bir müslüman, yanında bulunmayan bir din kardeşi için dua ederse, mutlaka melek ona, <<aynı şeyler sana da verilsin>> diye dua eder.”

(Muslim, Ebu Da'ud)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.