Kim İçin Çalışıyoruz?

6.554 görüntülenme · 56 yanıt

Paylaş:
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.171 mesaj

Kim İçin Çalışıyoruz?

* Tüm gün çoluk çocuğunun rızkı için çalışan babanın eve geldiğinde çocuğuna vakit ayırmaması ne yaman bir çelişkidir.
* 13-14 saat ailesinin rızkına çalışan kişi neden 1 saatini de bizzat onlarla ilgilenmeye, muhabbet etmeye ve hasbıhal etmeye ayırmaz?
* Bir babanın oğluna, bir annenin de kızına vereceği terbiyeyi hiçbir eğitimci veremez.

Konu hakkında görüş ve önerilerinizi bekliyorum...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
ercan58

ercan58

Aktif Üye · 93 mesaj

haklısın hepsinde kardeşim
mavci

mavci 🛡

...

...

ercan58, post: 715193, member: 50317haklısın hepsinde kardeşim

Allah CC. razı olsun...
Allaha emanet ol..
.
Aslı Kahraman

Aslı Kahraman

Üye · 14 mesaj

Haklısınız bu sözleriniz bize ışık olsun ve ailemize daha çok vakit ayıralım Allah'ın izniyle...
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Şuan mevcut hayatımızda şartlar zor.Birkaç işte birden çalışan babalar,anneler var allah yardımcıları olsun.Çocuğumuza vakit ayıramadığımızdan malumunuz sizinde bir sürü it kopuk afedersiniz insan yetiştiriyoruz.Allaha emanet olunuzB)
mavci

mavci 🛡

...

...

Nevin_1982, post: 715626, member: 73307Şuan mevcut hayatımızda şartlar zor.Birkaç işte birden çalışan babalar,anneler var allah yardımcıları olsun.Çocuğumuza vakit ayıramadığımızdan malumunuz sizinde bir sürü it kopuk afedersiniz insan yetiştiriyoruz.Allaha emanet olunuzB)

Aslı Kahraman, post: 715621, member: 64130Haklısınız bu sözleriniz bize ışık olsun ve ailemize daha çok vakit ayıralım Allah'ın izniyle...

Allah CC. yar ve yardımcımız olsun inşallah...
En büyük yatırım İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR...
Selam ve DUA ile...
.
mavci

mavci 🛡

...

...

....Güncelleme...
.
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Selamun Aleyküm ..

Abi Konu Hakkında söylenebilecek o kadar çok şey var ki ... mesela benim babamda Çok şükür müslüman ama dinden bi haber yaşayan bir insan ve kardeşlerimle küçükken İşten gelir kahvehaneye giderdi .. eee biz sizler için çalışıyoruz daha ne yapalım derdi hep Kim için çalışıyor kendi bile bilmiyodu .. Bizleri Sevdiğini Söyler ( zannederdi ) ama Sevgi denen kavram hiç yoktu zaten evimizde hep geçim sıkıntısıydı para kavgasıydı sürüp giderdi ... yani çocukluğumda hiç mutlu bir gün gördüm denemez .. Annemde namazında niyazında bir insan Allah Sabır versin kahrını çekip duruyo :)

islamiyet, huzur, ümit ve sevgidir..
Nurdur... ışıktır... bize huzuru, güzelliği getirendir.....

Ailenin evladına verebileceği terbiyeyi hiç kimse veremez bu da kesinlikle doğru ..Allah c.c. yardımcımız olsun Murlu huzurlu İmanın bilincinde olan ailelerin artması duası ile ..
Allah'a emanet olun

imported_ay_ışığı

imported_ay_ışığı

Üye · 11 mesaj

Bende bu konuda çok üzülüyorum.Allah razı olsun kardeşim.Allah yardımcımız olsun.
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

saldim çayira mevlam kayira çocuklarimiza eyitimi düzgün verseydik zaten toplum bu hale gelmezdi aile kavramini kaybetmiş bir halkiz emeyine sağlik kardeş
A.Y.

A.Y.

Üye · 47 mesaj

dincisaldim çayira mevlam kayira çocuklarimiza eyitimi düzgün verseydik zaten toplum bu hale gelmezdi aile kavramini kaybetmiş bir halkiz emeyine sağlik kardeş

aynen öyle!
bu konuda cocuk sayisininda cok önemi var arkadaslar.
mesela iki cocugun sorunlariyla veya masraflariyla dört cocugun durumu bir olurmu. sonrada efendim neymis `cocuklarin masraflarina yetisemiyoruz,
bu yüzden bende, esimde calisiyoruz.büyük cocuklarimiz, kücüklere bakiyorlar, idare ediyoruz`
böyle insanlara sinir oluyorum.
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum.
insan yetiştirmek özveri isteyen; sabır isteyen ve sonucunda cenneti kazandırabilecek bir süreçtir...
sevgi ve merhametin yaşatılmadığı, bunların boğazının düğümlenip kenarda suspus oturduğu bir eğitim süreci adına ne denirse densin gerçek manada amaca ulaştırmaz, bir yerden çatlak verir...
sevgidir bir arada tutan kalpleri, alemlerin Rabbinin yüreklere nakşettiği... örneklik olmadan, Rabbimizden gelen çağrının Rehberi'ni dikkate almadan yapacağımız davranışlar eksiklik taşır.
"çalışmak"...ama "boşa çalışmamak", inşaallah...
konu için teşekkürler, yaşamımıza güzellikler katsın tefekkürlerimiz duasıyla...
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
mavci

mavci 🛡

Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

gecekonduSelamun Aleyküm ..

Abi Konu Hakkında söylenebilecek o kadar çok şey var ki ... mesela benim babamda Çok şükür müslüman ama dinden bi haber yaşayan bir insan ve kardeşlerimle küçükken İşten gelir kahvehaneye giderdi .. eee biz sizler için çalışıyoruz daha ne yapalım derdi hep Kim için çalışıyor kendi bile bilmiyodu .. Bizleri Sevdiğini Söyler ( zannederdi ) ama Sevgi denen kavram hiç yoktu zaten evimizde hep geçim sıkıntısıydı para kavgasıydı sürüp giderdi ... yani çocukluğumda hiç mutlu bir gün gördüm denemez .. Annemde namazında niyazında bir insan Allah Sabır versin kahrını çekip duruyo :)

islamiyet, huzur, ümit ve sevgidir..
Nurdur... ışıktır... bize huzuru, güzelliği getirendir.....

Ailenin evladına verebileceği terbiyeyi hiç kimse veremez bu da kesinlikle doğru ..Allah c.c. yardımcımız olsun Murlu huzurlu İmanın bilincinde olan ailelerin artması duası ile ..
Allah'a emanet olun

ay_ışığıBende bu konuda çok üzülüyorum.Allah razı olsun kardeşim.Allah yardımcımız olsun.

dincisaldim çayira mevlam kayira çocuklarimiza eyitimi düzgün verseydik zaten toplum bu hale gelmezdi aile kavramini kaybetmiş bir halkiz emeyine sağlik kardeş

A.Y.aynen öyle!
bu konuda cocuk sayisininda cok önemi var arkadaslar.
mesela iki cocugun sorunlariyla veya masraflariyla dört cocugun durumu bir olurmu. sonrada efendim neymis `cocuklarin masraflarina yetisemiyoruz,
bu yüzden bende, esimde calisiyoruz.büyük cocuklarimiz, kücüklere bakiyorlar, idare ediyoruz`
böyle insanlara sinir oluyorum.

nuresmaselamun aleykum.
insan yetiştirmek özveri isteyen; sabır isteyen ve sonucunda cenneti kazandırabilecek bir süreçtir...
sevgi ve merhametin yaşatılmadığı, bunların boğazının düğümlenip kenarda suspus oturduğu bir eğitim süreci adına ne denirse densin gerçek manada amaca ulaştırmaz, bir yerden çatlak verir...
sevgidir bir arada tutan kalpleri, alemlerin Rabbinin yüreklere nakşettiği... örneklik olmadan, Rabbimizden gelen çağrının Rehberi'ni dikkate almadan yapacağımız davranışlar eksiklik taşır.
"çalışmak"...ama "boşa çalışmamak", inşaallah...
konu için teşekkürler, yaşamımıza güzellikler katsın tefekkürlerimiz duasıyla...

Yorum ve DÜşünceleriniz de çok faydalı kardeşlerim...
Allah CC. razı olsun cümlemizden...
Tüm dualarınıza AMİN diyorum...
Allah CC. bizleri HAKK YOLUNDAN ayırmasın inşallah...
.
_MiM_

_MiM_

Üye · 40 mesaj

Sual güzel... keza,
yorumlar da.
sitede henüz yeniyim! Alışmaya çalışıyorum :a11:

Ama, şu kadarını söyleyim...
Ümmet-i Muhammedin en büyük sıkıntısı...
'ümmet' olma şuurunun layık-ı vechile teşekkül etmiş olmamasıdır.
Eğer bir gün...
Bir yahudinin kendine benzemesi için çocukları üstündeki gayretini fark edebilirsek...

'erdik' demektir!
mavci

mavci 🛡

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

_MiM_
Sual güzel... keza,
yorumlar da.
sitede henüz yeniyim! Alışmaya çalışıyorum :a11:

Ama, şu kadarını söyleyim...
Ümmet-i Muhammedin en büyük sıkıntısı...
'ümmet' olma şuurunun layık-ı vechile teşekkül etmiş olmamasıdır.
Eğer bir gün...
Bir yahudinin kendine benzemesi için çocukları üstündeki gayretini fark edebilirsek...

'erdik' demektir!

Öncelikle HOŞGELDİNİZ...
Teşekkürler güzel yorumunuz için...
.
_MiM_

_MiM_

Üye · 40 mesaj

eyvallah!
hoşbulduk, ben de size teşekkür ediyorum...
huzur8

huzur8

Kıdemli Üye · 323 mesaj

Selamün Aleyküm Arkadaşlar
Ben kim için çalıştıgımı bilmiyorum.
Konu o kadar güzel ki kendimizi hatırlatıyor
Bir tabutla sadece tek gidicez,
Evlenmeden ailem için didindim
iş anlamında evlenincede evimiz eşim için çalışıyorum...
Bu arada Allah için ne yaptım kendim için ne yaptım hiç bişey.
:( :(
mavci

mavci 🛡

Ve Alekumselam...

Ve Alekumselam...

huzur8Selamün Aleyküm Arkadaşlar
Ben kim için çalıştıgımı bilmiyorum.
Konu o kadar güzel ki kendimizi hatırlatıyor
Bir tabutla sadece tek gidicez,
Evlenmeden ailem için didindim
iş anlamında evlenincede evimiz eşim için çalışıyorum...
Bu arada Allah için ne yaptım kendim için ne yaptım hiç bişey.
:( :(

Allah CC. bizleri yaradılışımız gayesinde çalışmamızı naip etsin inş.
Selam ve DUA ile...
:a35:
.
mavci

mavci 🛡

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Kim İçin Çalışıyoruz?

* Tüm gün çoluk çocuğunun rızkı için çalışan babanın eve geldiğinde çocuğuna vakit ayırmaması ne yaman bir çelişkidir.
* 13-14 saat ailesinin rızkına çalışan kişi neden 1 saatini de bizzat onlarla ilgilenmeye, muhabbet etmeye ve hasbıhal etmeye ayırmaz?
* Bir babanın oğluna, bir annenin de kızına vereceği terbiyeyi hiçbir eğitimci veremez.

Konu hakkında görüş ve önerilerinizi bekliyorum...
.
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

Selamunaleykum mavci
emeğıne sağlık
dışarda çalışan ebeveyler ıcın aıle hayatının onemı cok cok onemlı
kalıtelı zaman
kasttım şu kı
cocuğunu dınlerken başını okşamaktan televızyonu kapamaktan onunla oyun oynamaya kadar kı süreçtır bu
elbettkı hıçbır eğıtımcı ebeveyın kadar cocukları terbıye edemez
bır babanın ben para getırıyorum dıyerek akşama eve gelmesı veya anneın hiö farketmez evlatlarıyla ılgılenmemesı yenı nesıllerın sevgısız büyümesıne neden olur
oysa sevgıyı paylaşmak ne kadar güzel
öğretmek öğrenmek
oyle paylaşmak ıcın cocuğu ıle yorgunluktan kucak kucağa uyumak gıbı değıl mı:)
içimdekılerı soylemek ıstedım mavci
allaha emanet ol
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.