Peygamberimiz hakkında hikaye yazar mı herkes?
2.211 görüntülenme · 5 yanıt
ercan58 ↗arkadaşlar herkes Peygamber Efendimiz(s.a.v)hakkında anılar yazabilir mi acaba?ya ben onunla ilgili anıları dinlemeyi okumayı çok seviyorum...
Efendimize bir adam birgün elinde bir ekmekle gelmiş ve demişki;
-Ya muhammed bu elimde ki ekmek benim nasibimmidir değilmidir?Efendimizde;
-Yersen nasibindir,yemezsen nasibin değildir demiş...:a12:
Hoşgörü İle ilgili Anısı :
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ve arkadsları camii önünde Oturuyorlarmıs Bir Musevii Naası görünmüş Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ayağa kalkmıs arkadasları ''Ya Muhammed O bir Musevi '' demisler.Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Şöyle Buyurmus ''İnsan Degil mi ? ''
Eğitim Ve Öğrenimle İlgili Anısı :
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Savaşta Tutsak aldıkları Kafirlere ''Sizi Serbest Bırakırız Ancak 10 Müslümana okuma yazma Öğretmek Şartıyla ''
Yalancılık Ve Aldatanlara Karşı Anısı :
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Pazarda dolaşmaya cıkmıs Çuvalla piriç satan birini görmüs pirince elini daldırdığında Altının Nemli olduğunu görmüş ve adama ''Altadan Bizden Değildir'' die buyurmus.
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ve arkadsları camii önünde Oturuyorlarmıs Bir Musevii Naası görünmüş Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ayağa kalkmıs arkadasları ''Ya Muhammed O bir Musevi '' demisler.Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Şöyle Buyurmus ''İnsan Degil mi ? ''
Eğitim Ve Öğrenimle İlgili Anısı :
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Savaşta Tutsak aldıkları Kafirlere ''Sizi Serbest Bırakırız Ancak 10 Müslümana okuma yazma Öğretmek Şartıyla ''
Yalancılık Ve Aldatanlara Karşı Anısı :
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Pazarda dolaşmaya cıkmıs Çuvalla piriç satan birini görmüs pirince elini daldırdığında Altının Nemli olduğunu görmüş ve adama ''Altadan Bizden Değildir'' die buyurmus.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/37423-peygamberimiz-hakkinda-hikaye-yazar-mi-herkes · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Herkes Konuştuğunu Yazar Bense Sustuklarımı... Şiirler 11 cevap
- Herkes ölür ama herkes senin gibi ölemez Reis Kendi Şiirleriniz 15 cevap
- HİKAYE; hikayenin hikayesi hikaye Kıssadan Hisse 7 cevap
- Başörtüsü hakkında güzel bir hikaye Dini Hikayeler 1 cevap
- Peygamberimiz (s.av) hakkında bunları biliyor muydunuz? Dini sohbet 4 cevap
- Güvercinle uğraşmak hakkında Peygamberimiz s.a.v ne demiş Hadis-i Şerif 4 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.