Beddua
962 görüntülenme · 3 yanıt
Beddua etmenin çok günah olduğunu biliyorum ama kalbimiz yinede buğz ediyor her dakika dilimizin ucuna düşündüklerimiz geliyorsa elimizde değilse ne yapmak gerek Allahından bulsun demek beddua yerine geçmezmi bu konuda yazı göremedim sitede beni biraz aydınlatın ne olur Allah rızası için.
mavci 🛡
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj
Selamünaleykum...
Selamünaleykum...
Bir müslümanın başkasına beddua etmesi caiz olmadığı gibi kendisine de beddua etmesi caiz değildir. Rabbimiz "Kendinizi öldürmeyiniz." (Nisa 92) "Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız." (Bakara 195) buyurmaktadır.
Kişi bir sıkıntıya maruz kaldığı zaman hayırlısını istemelidir. Bu hususta Allah Rasulu ( a.s.m )nun ifadeleri aynen şöyledir.
Hz. Enes ( r.a ) anlatıyor. Rasulullah ( a.s.m ) buyurdular: sizden hiç kimse maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise, yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al. ( Buhari, merda,19)
Alıntı: Sorularla İslamiyet
Selamünaleykum...
nur_Beddua etmenin çok günah olduğunu biliyorum ama kalbimiz yinede buğz ediyor her dakika dilimizin ucuna düşündüklerimiz geliyorsa elimizde değilse ne yapmak gerek Allahından bulsun demek beddua yerine geçmezmi bu konuda yazı göremedim sitede beni biraz aydınlatın ne olur Allah rızası için.
Bir müslümanın başkasına beddua etmesi caiz olmadığı gibi kendisine de beddua etmesi caiz değildir. Rabbimiz "Kendinizi öldürmeyiniz." (Nisa 92) "Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız." (Bakara 195) buyurmaktadır.
Kişi bir sıkıntıya maruz kaldığı zaman hayırlısını istemelidir. Bu hususta Allah Rasulu ( a.s.m )nun ifadeleri aynen şöyledir.
Hz. Enes ( r.a ) anlatıyor. Rasulullah ( a.s.m ) buyurdular: sizden hiç kimse maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise, yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al. ( Buhari, merda,19)
Alıntı: Sorularla İslamiyet
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
Zulme uğrayan bir insanın beddua etmesi günah değildir. Ancak sebepsiz beddua etmek doğru değildir.
Rasûlüllah Efendimiz: "Ben lânetçi olarak gönderilmedim." (Müslim, birr 87) Buyurur. Bir mü'mine lânet (Beddua) etmenin, onu öldürmek gibi olduğunu bildirir. (Buhârî, edep 44)
Yapılan bir lânetin (bedduanın) yerine vardığında haksız yere yapıldıgını görünce sahibine döneceğini haber verir. (Tirmizî, birr 48; Ebû Dâvûd, edep 45)
Haklı bile olsanız beddua etmenizi tavsiye etmeyiz.
sorularla islamiyet
Rasûlüllah Efendimiz: "Ben lânetçi olarak gönderilmedim." (Müslim, birr 87) Buyurur. Bir mü'mine lânet (Beddua) etmenin, onu öldürmek gibi olduğunu bildirir. (Buhârî, edep 44)
Yapılan bir lânetin (bedduanın) yerine vardığında haksız yere yapıldıgını görünce sahibine döneceğini haber verir. (Tirmizî, birr 48; Ebû Dâvûd, edep 45)
Haklı bile olsanız beddua etmenizi tavsiye etmeyiz.
sorularla islamiyet
selamınaleyküm çok güzel yamışsınız ama insan artık zulme daynamayınca ediyor beddua rabbim zulumde olanlara yardım etsin inşallah
İçine NEFS karışmış her iş, her oluş, her duruş Allah'dan uzaktır!
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/37134-beddua · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- [ Hepinize Beddua Ediyorum... ] Genel Konular 10 cevap
- <LutFen>!!!BEddua eTmeyELım!!! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 3 cevap
- BEDDUA YERİNE DUA....... Dini Hikayeler 9 cevap
- DUA Şeklinde Üç Beddua Dua Listesi 7 cevap
- Çocuğunuza BEDDUA Etmeyin..! İslam'da Aile Hayatı 9 cevap
- Güzel bir beddua... Dini sohbet 5 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.