Dinden mi çıktım :?

1.177 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
Hasan Ural

Hasan Ural

Üye · 10 mesaj

utanarak söylucem ama benım aklımdan ıstemedm şekılde Allah cısım e benzettım tövbeler tövbesi haşa ben bunu dıl ve kalben ınkar edıom tövbe Allah en buyuktur o bır cısımle kıyaslaanmaycak kadare buyuk herşeeyden buyuk o cısımlerı yaratandır ıstemeden geçtı çok uzuldum yardım edın
fevzisultansu

fevzisultansu

Kıdemli Üye · 262 mesaj

kelime_i şahadet getir kardeşim.
İstemeden de olsa bazen şeytan bizim al yuvarlarımıza kadar
girdiği için bunları yaptırıyo.
selametle
policdemo

policdemo

Mübarek Üye · 972 mesaj

aynen katılıyorum istemeden de olsa oluo
senokli

senokli

Mübarek Üye · 667 mesaj

Kalpten yapmadıysan kelime-i şahadet getir abicim.
Hasan Ural

Hasan Ural

Üye · 10 mesaj

senokli, post: 708170, member: 46218Kalpten yapmadıysan kelime-i şahadet getir abicim.[/QUOT]

Tövbe tabi kalpten yapmadım benım kendı duşunceme gerçek duşunceme göre öle bir şey mumkun mu zaten :?
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

selamünaleyküm kardeşim.

konuyu uzatmamakta fayda vardır.vesveseye kapılmayın.vazifelerinizden geri kalmayın.hakkını vererek eda edin.

İmam-ı Gazali hazretleri buyurdu ki:
Her insana musallat olan en az bir şeytan vardır. Şeytanın vereceği vesveselerden korunmaya çalışmalı! Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

(Kanın damarlarda dolaştığı gibi, şeytan da, insanın vücudunda dolaşır. Açlıkla [az yemekle, oruç tutmakla] onun yollarını daraltın!)
[Buhari]

Şeytanın kalbe giriş yerlerinden biri de, Allahü teâlânın zatı hakkında düşündürmek, şüpheye düşürmektir. İnsanların en ahmağı zekasına en çok güvenendir. İnsanların en akıllısı da, suçu kendinde arayan ve bilmediklerini âlimlere soran kimsedir.

İki hadis-i şerif meali:

(Şeytan, "seni kim yarattı" diye vesvese verir. O kişi "Allah yarattı" derse, "Onu kim yarattı" diye vesvese verir. Böyle vesvese gelince, "Ben Allah ve Resulüne iman ettim" desin!)
[Buhari]

(Allah’ın yarattığı şeyleri tefekkür edin, ama zatını tefekkür etmeyin.) [Ebu-ş-şeyh]

selam ve yürekten samimi dualarımla.
Hakendiş

Hakendiş

Kıdemli Üye · 112 mesaj

Hasan Ural, post: 708145, member: 46218utanarak söylucem ama benım aklımdan ıstemedm şekılde Allah cısım e benzettım tövbeler tövbesi haşa ben bunu dıl ve kalben ınkar edıom tövbe Allah en buyuktur o bır cısımle kıyaslaanmaycak kadare buyuk herşeeyden buyuk o cısımlerı yaratandır ıstemeden geçtı çok uzuldum yardım edın

Selamün aleyküm kardeşim, böyle hassas olman güzel... Sakın böyle vesveseleri kafana takma! Takınca daha çok büyür. Umutsuzluğa düşürür adamı, "eyvah! kalbim mi bozulmuş?" dedirtir. O vesvese, senden değil. Şeytanın da amacı zaten bu vesveseleri sendenmiş gibi bildirip, seni ruhen altüst etmek. Hatta ayağını kaydırmak. Acaba benden mi diye düşünmek iyi değildir. O senden değil. Kalbde lümme-i şeytaniye devamlı vesvese verir. Bir televizyon gibi düşün. Devamlı yayın var. Şeytanî yayınlar... Dikkat etmediğin sürece o yayınlar kesilir. Dikkat ettikçe büyür. Risale-i Nur bölümündeki vesvese bahsini bir güzel okuyuver kardeşim. Tam bu durumunun ilacı...
Hasan Ural

Hasan Ural

Üye · 10 mesaj

Sağol hAKENDİŞ ABİ çok teşekürler
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.