Var mi beni anla (t) mak isteyen ?

2.390 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

VAR MI BENİ ANLA (T) MAK İSTEYEN ?

İsmimin önüne sıfatlar yerleştirip durma. Tek tek kelimelerle beni anlattığını sanma.
Cümleler kur, paragraflar döşe, hikâyeler yaz; çabala beni anlamak ve anlatmak için.

Doğduğum ya da nüfusa kayıtlı olduğum yerle sınırlama beni.

Milliyetimden, dilimden, tenimin, gözlerimin, saçlarımın renginden ibaret sayma.

Beni, kendi tercihim olmayan sıfatların kalıbına sokma. Kendi soktuğun kalıplarla yargılayıp mahkum etme beni.

Hazır şablonlar kullanma beni anlamak ve anlatmak için:
Genç deyip kestirip atma. Hem beni, hem tüm gençleri hafife alma.

Ben renk değil, renkler içinde bir tonum.Tek renk değil, bir renk cümbüşüyüm.

Hazır şablonlar kullanmadığın gibi, benim için özel şablonlar da oluşturma:

Övgü bile olsa, içi boş sıfatlardan uzak dur. "Zeki" deme
mesela, neleri zekice, neleri *****ca yaptım, onlardan bahset.

Esprili deme benim için. Çok hüzünlü mısralar da söyleyebilirim ; gözyaşlarına engel olamayacağın. Ama hep ağlamaklı mı dolaşırım, hayır!

Kibar deme, çok kabalaştığım anlar da olmuştur. Naif bir adam olabilirim, ama zaman zaman ben de nobran olmuşumdur.

Sabırsız mıyım? Belki. Ama ömrümün her anından haberdar olmadıkça, sabır taşı çatlattığım anları bilmedikçe, bunu söyleme hakkını görme kendinde.

Belki somurtkanım, ama hep asık suratlı olmam, olamam.

Güler yüzlüyüm, evet, ama yüzümde gülücüklerle ömrümü tamamlayamam.

Hatalarım olmuştur elbet. Ama beni hatalarımdan ibaret anlatma.
Hatalarımla bırak vicdanımda yüzleşeyim, pişman olayım, tövbe edeyim; onları yüzüme vurma, arkamdan söyleme.

Ve beni hatasız bir ademoğlu olarak da görme. Hatasız görüp de,kendin için bir düşkırıklığı abidesi haline getirme.

Ben; hatalarım ve sevaplarımla, pişmanlıklarımla, vicdan sızılarımla olgunlaşacağım, unutma.

Beni yaratan, beni diğer tüm insanlardan farklı yaratmış.

Ne olur sen de anlamak ve anlatmak için, diğer insanları anlatırken söylediklerinden farklı bir şeyler söyle. Biraz çabala...
:(:(:(
alıntı
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum ve rahmetullah,
çok anlamlı bir yazı, emeğinize sağlık.
her kişi ayrı bir kişilik, değer veren Allah'a hamdü senalar...
"insan"ın kıymetini bilme duasıyla...
Rabbimize emanet olunB)
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

selamunaleyküm değerli kardeşim,paylaştığınız için teşekkürler,ALLAH a emanet olun.
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

selamunaleykum guzel kardeşım
allah razı olsun
allah herkesı farklı yaratmış
amaçları
huyları
gozlerını yuzunu v.s
davranışlarını ozellıklerını
onemlı olan allah ın verdıklerını en guzel şekılde kullanmak ve faydalı olmaktır
emeğıne sağlık guzel kardeşım
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

Ben; hatalarım ve sevaplarımla, pişmanlıklarımla, vicdan sızılarımla olgunlaşacağım, unutma.

canım arkadaşım
eline sağlık.....
nihalim

nihalim

nuresma, post: 706303, member: 82501selamun aleykum ve rahmetullah,
çok anlamlı bir yazı, emeğinize sağlık.
her kişi ayrı bir kişilik, değer veren Allah'a hamdü senalar...
"insan"ın kıymetini bilme duasıyla...
Rabbimize emanet olunB)

Aleykümselam güzel kardeşim AMİN...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...B)B)
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
MUDİR

MUDİR

Kıdemli Üye · 384 mesaj

Muhteşem ötesi bir yazi araci olup bizi haberdar ettiğin için allah razi olsun
nihalim

nihalim

s.s.s, post: 706358, member: 59734selamunaleyküm değerli kardeşim,paylaştığınız için teşekkürler,ALLAH a emanet olun.

Aleykümselam değerli kardeşim ben teşekkür ederim
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...B)B)B)

SAİD NURSİ
nihalim

nihalim

gülnisaBeni yaratan, beni diğer tüm insanlardan farklı yaratmış.

selamunaleykum guzel kardeşım
allah razı olsun
allah herkesı farklı yaratmış
amaçları
huyları
gozlerını yuzunu v.s
davranışlarını ozellıklerını
onemlı olan allah ın verdıklerını en guzel şekılde kullanmak ve faydalı olmaktır
emeğıne sağlık guzel kardeşım

Aleykümselam ablacım ALLAH c.c. sizden de razı olsun İNŞALLAH
yorumunuz için teşekkür ederim
selam ve dua ile...B)B)B)

SAİD NURSİ
nihalim

nihalim

neslihantozanBen; hatalarım ve sevaplarımla, pişmanlıklarımla, vicdan sızılarımla olgunlaşacağım, unutma.

canım arkadaşım
eline sağlık.....

teşekkür ederim canım arkadaşım
selam ve dua ile B)B)B)

SAİD NURSİ
nihalim

nihalim

MUDİR, post: 706892, member: 20924Muhteşem ötesi bir yazi araci olup bizi haberdar ettiğin için allah razi olsun

değerli kardeşim ALLAH c.c. sizden de razı olsun İNŞALLAH
ben teşekkür ederim beğendiğiniz için...selametle

SAİD NURSİ
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

selamun aleykum nihalcim.Emeğine sağlık olsun.İnsanları değerlendirirken onları pohpohlamakta iyi bişey değil yerden yere vurmakta .Hani bir şarkıda varya beni böyle sev seveceksen...:)Rabbim bizlerin günah işlememesini istemiyor aksine hata yapıp,pişman olup ona yönelmemizi ilstiyor.Ki insan bu fıtratta yaradılmıştır.Gerçi biz yaratılıştan gelen bu fıtratın limitini fazlasıyla aşmış durumdayız:)Allaha emanet ol:=)
ysmnkaos

ysmnkaos

Mübarek Üye · 1.327 mesaj

selamünaleyküm nihal kardeşim...

çok anlamlı bir yazı idi...
huyları, karakterleri, hüzünleri ve sevinçleri ile her insan, başka bir alem gibi...
ve birçok defa hayatı sadece kendi eksenimizden ibaretmişcesine yorumluyor, karşımızdakine yönelik empati yapamamanın sonuçlarını görüyoruz...
teşekkür ediyorum...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

bir insanı ahlaken değilde sadece zihnen eğitmek,

topluma bela kazandırmaktır...
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

nihalim

nihalim

Nevin_1982, post: 707538, member: 82565selamun aleykum nihalcim.Emeğine sağlık olsun.İnsanları değerlendirirken onları pohpohlamakta iyi bişey değil yerden yere vurmakta .Hani bir şarkıda varya beni böyle sev seveceksen...:)Rabbim bizlerin günah işlememesini istemiyor aksine hata yapıp,pişman olup ona yönelmemizi ilstiyor.Ki insan bu fıtratta yaradılmıştır.Gerçi biz yaratılıştan gelen bu fıtratın limitini fazlasıyla aşmış durumdayız:)Allaha emanet ol:=)

Aleykümselam değerli kardeşim teşekkür ederim yorumunuz için
RABBİNE kullardan oluruz İNŞALLAH...
ALLAH c.c. emanet olun...selametle...

SAİD NURSİ
nihalim

nihalim

ysmnkaos
selamünaleyküm nihal kardeşim...

çok anlamlı bir yazı idi...
huyları, karakterleri, hüzünleri ve sevinçleri ile her insan, başka bir alem gibi...
ve birçok defa hayatı sadece kendi eksenimizden ibaretmişcesine yorumluyor, karşımızdakine yönelik empati yapamamanın sonuçlarını görüyoruz...
teşekkür ediyorum...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Aleykümselam değerli kardeşim ben teşekkür ederim yorumunuz için....
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

SAİD NURSİ
nihalim

nihalim

aliye_aliye

RABBİM razı olsun canım kardeşim...B)

SAİD NURSİ
nihalim

nihalim

var mi beni anla (t) mak isteyen ?

SAİD NURSİ
misbah_ı_nevvar

misbah_ı_nevvar

Kıdemli Üye · 204 mesaj

Ne olur sen de anlamak ve anlatmak için, diğer insanları anlatırken söylediklerinden farklı bir şeyler söyle. Biraz çabala...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.