Buz Tutturan Bilmeceler...
48.943 görüntülenme · 442 yanıt
Nadas06Ve aleyküm selam kardeşim :)
Hoşbulduk :)
İlgini çekti mi diye soracakdım :)
Nasılsın kardeşim :)
YA NASIL SÖYLİCEM YA ONU UNUTTUMUŞUM:a03:
SAĞLIK KONUSUNDA İYİDİR ŞÜKÜR:)
BUGÜN HEM EVDE HEM MSN DE YANLIZ KALDIK:(
Nadas06Ve aleyküm selam kardeşim :)
Hoşbulduk :)
İlgini çekti mi diye soracakdım :)
Nasılsın kardeşim :)
SORMAYI UNUTTUM:a03:
SİZ NASISINIZ SİZDE İŞLER YOĞUN GİDİYORMUŞ SANIRIM:)
behiyeYA NASIL SÖYLİCEM YA ONU UNUTTUMUŞUM:a03:
SAĞLIK KONUSUNDA İYİDİR ŞÜKÜR:)
BUGÜN HEM EVDE HEM MSN DE YANLIZ KALDIK:(
Önemli değil bakarsın kardeşim fırsat bulduğun zaman :)
Eskiden uğraşmıştım o tür şeylerle :)
Bazen sonsuz huzur veren birşey yalnızlık bazen ise çekilmeyen birşey :)
Çok şükür kardeşim iyiyim :)
Kardeşim işler yoğun sayılmaz da :)
Benim ilgilendiğim bir alan var işimle alakalı :)
Ona yoğunlaşmaya uzmanlaşmaya çalışıyorum :)
Sayfamızı unutmadan tabi :)
Nadas06Önemli değil bakarsın kardeşim fırsat bulduğun zaman :)
Eskiden uğraşmıştım o tür şeylerle :)
Bazen sonsuz huzur veren birşey yalnızlık bazen ise çekilmeyen birşey :)
aslında normalde yanlız kalmayı severim ama bugün çok sıkıyorum ne bileyim içim bi huzursuz:(
Nadas06Neden ki kardeşim :)
ne bileyim şuan ev ortamı çok gergin sıkıntı dert çok:(
ama ben pek takmaya çalışıyorum ama ister istemez etkileniyo insan:(
çok uzun aslında foruma bu kadar tek yazabilirim:)
behiyene bileyim şuan ev ortamı çok gergin sıkıntı dert çok:(
ama ben pek takmaya çalışıyorum ama ister istemez etkileniyo insan:(
çok uzun aslında foruma bu kadar tek yazabilirim:)
Geçer inşaAllah kardeşim hepsi :)
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
mavci 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 8.269
- Ödül
- 163
* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj
tsunamiTelefonla joker hakkimi kullaniyorum ahmetin kendisine sordum cevabim c yani oglu oluyor eminim son kararim.....
Başka cevap veren yok mu?
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR...
!!!!
Yeni Üye · 0 mesaj
mavci
Bu nasıl bir soru ya 5 dakikadır düşünüyorum beynim bir hal oldu çıkamıyorum içinden :D Bide soru hatalı gibi .. Benim oğlumun babası diyen kişi bir kadın anne olmalı yoksa hem oğlum diyor hem babası başka diyor.
Yinede ''kendisi'' şıkkı fazla cinsiyet belirtmiyor o yüzden D diyorum bende .. Hatta evet evet eminim Ahmet kişinin babası oluyor kişide oğlunun babası oluyor tamam yani anladım :D Düşünürken cevabı buldum galiba :D Kendisi şıkkı baya mantıklı geldi şu an bence kesin D .. Yani kısacası Ahmet'in oğlu kendisi kendi oğlunun babasıda kendisi yani kendisinden Ahmet'in oğlu diye bahsediyor..
!!!!Bu nasıl bir soru ya 5 dakikadır düşünüyorum beynim bir hal oldu çıkamıyorum içinden :D Bide soru hatalı gibi .. Benim oğlumun babası diyen kişi bir kadın anne olmalı yoksa hem oğlum diyor hem babası başka diyor.
Yinede ''kendisi'' şıkkı fazla cinsiyet belirtmiyor o yüzden D diyorum bende .. Hatta evet evet eminim Ahmet kişinin babası oluyor kişide oğlunun babası oluyor tamam yani anladım :D Düşünürken cevabı buldum galiba :D Kendisi şıkkı baya mantıklı geldi şu an bence kesin D .. Yani kısacası Ahmet'in oğlu kendisi kendi oğlunun babasıda kendisi yani kendisinden Ahmet'in oğlu diye bahsediyor..
Hey maaşallah :a21: :a21:
2)BİR, ÜÇ, BEŞ, SEKİZ, ONÜÇ, ?
? yerine ne yazılmalıdır.
3)Manavın iki kefeli bir terazisi ve 4 adet farklı ağırlığı var.O, bunlarla 1 kilodan 40 kiloya kadar herşeyi tartabiliyor.Manavın elindeki 4 farklı ağırlık nelerdir?
4)Bir cinayet işlenmiş ve tek görgü tanığı var. Duruşmada görgü tanığına hakim sormuş:
" Anlat bakalım nasıl oldu ? "
Görgü tanığı da aynen şöyle anlatmış:
" Sahilde yürüyordum iskeleye yanaşmış olan gemide adam kafasına silahı dayayıp 2 el ateş etti."
Yani görgü tanığı adamın intihar ettiğini iddaa etmiş.
Hakim de adamı " Bu vurdu, tutuklayın. " demiş.
Hakim bunu sizce neye dayanarak söylemiş olabilir?
!!!!
Yeni Üye · 0 mesaj
!!!!Bu nasıl bir soru ya 5 dakikadır düşünüyorum beynim bir hal oldu çıkamıyorum içinden :D Bide soru hatalı gibi .. Benim oğlumun babası diyen kişi bir kadın anne olmalı yoksa hem oğlum diyor hem babası başka diyor.
Ama burda bir mantık hatası yaptım galiba :D Ahmet'in nesidir diye soruyor ben soruyu soranı bulmaya çalıştım ve kendisi cevabını verdim yani sonuç olarak bu adam Ahmet'in oğludur. O yüzden C şıkkı olmalı .. Yani kendisi olan kişi Ahmetin oğlu oluyor.. Yani oğlanın babası sorulsa kendisi ama Ahmet'in neyi diye sorulursa oğludur zaten en başta belirtilmiş boşuna o kadar düşündüm :D Ahmet'in oğlu diye kendisinden bahsetmiş oluyor ve Ahmet'in neyi olduğu böylece çıkıyor zaten.Ahmet'in oğlu böyle saçma bi soru sormuş işte oğlu oluyor yani C diye düzeltiyorum.Bu kişi Ahmet'in oğludur.
!!!!
Yeni Üye · 0 mesaj
Sedaa_*
4)Bir cinayet işlenmiş ve tek görgü tanığı var. Duruşmada görgü tanığına hakim sormuş:
" Anlat bakalım nasıl oldu ? "
Görgü tanığı da aynen şöyle anlatmış:
" Sahilde yürüyordum iskeleye yanaşmış olan gemide adam kafasına silahı dayayıp 2 el ateş etti."
Yani görgü tanığı adamın intihar ettiğini iddaa etmiş.
Hakim de adamı " Bu vurdu, tutuklayın. " demiş.
Hakim bunu sizce neye dayanarak söylemiş olabilir?
Bir tek bu soru hakkında fikrim var ; intihar eden kişi 2 el ateş edemez 1.'de zaten ölür.Demek ki başkası vurdu o da intihar diye yalan söyleyen kişi 2 el ateş ederek o adamı öldürmüştür. Sayıyı bile biliyorsa ve orada sadece o bulunuyorsa zaten tek görgü tanığı olarak ancak o iki el ateş etmiştir.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/36912-buz-tutturan-bilmeceler · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.