biraz sorgu...

2.490 görüntülenme · 22 yanıt

Paylaş:
ysmnkaos

ysmnkaos

Mübarek Üye · 1.327 mesaj

hayat zor... her şey sıkıcı...
bir boşluk var hayatımızda ve bir kaos hakim yaşantımıza...

her şey karmaşadan ibaret gibi... sanal-reel kavramlar bile karışık...
ayırt edemiyor yorgun zihinlerimiz…

kaybedilen bir maçın yada dizide yaşanan hüznün kimi zaman aile içi psikolojiyi belirleyen ana faktör olabildiğine dahi şahit oluyoruz… gerçeklerden soyutlanmışçasına medyanın tekelinde esirmişiz gibi hissediyoruz kimi zaman...

pozitif neredeyse silinmiş şu yarını, hatta 10 sn. sonrası dahi meçhul olan zamanımızdan.
fakat sahte üzüntüleri, sanal sevinçleri yaşıyoruz kimi zaman tam gaz...

ama yine, bızbıza ve kendimizle baş başa kaldığımızda tünelin görünmeyen ışığını hissediyoruz...
ve ufukta varolan umutsuzluğu...

peki... tüm negatiflere dikey bir çizgi çekmek ne kadar zor??? aslında hiç zor değil...olmamalı...
hayatın gerçekleri bizi bize döndürmeli...özümüze... ama ırk, memleket ayrımından muaf olmalı bu…

Türk, Kürt Laz, göçmen demeden, etnik kökenimizin önemsizliğinin önemini kavrayıp, yüreğimizin üst düzeyinde bulunan vatan-millet sevgisine, birde ümmet bilincini ekleyerek sınır ötesi operasyonlar yaptırmalı yüreğimize...

malum, üstün ırk yoktur ve tek Müslüman ülke biz değiliz...

ve evangelist kurtlar müslüman devletleri teker teker sindirme planları yaparken oyuna gelmeyerek,
farklı renkleri olanları bir bahane ile yemesine müsaade etmemeliyiz, sıranın bizede geleceğini de bilmeliyiz...

yaşamın faniliğini zihnimizden hiç çıkarmamacasına her an
"dünyadan ahirete transfer olacak acizz kullar olduğumuzu"
hatırlayıp, bu doğrultuda yaşamak olmalıdır gayemiz...

geçmişimizde gözünü kırpmadan şehadete koşan atalarımızın, her adımda canları-kanları ile suladığı vatanımızda rahat yaşıyorsak, layık olmalıyız... en azından çalışmalıyız...

yasemin

bir insanı ahlaken değilde sadece zihnen eğitmek,

topluma bela kazandırmaktır...
şeyma95

şeyma95

Kıdemli Üye · 272 mesaj

paylaşımın için teşekkürler
fedakaranne

fedakaranne

Üye · 22 mesaj

sağ ol kardeş.
A.Y.

A.Y.

Üye · 47 mesaj

ne kadar haklisiniz!
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

ysmnkaos

ysmnkaos

şeyma95paylaşımın için teşekkürler

zaman ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ediyorum...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

ysmnkaos

ysmnkaos

fedakarannesağ ol kardeş.

sizde sağolun...okuduğunuz için teşekkürler...

ALLAHA EMANET OLUNUZ...

ysmnkaos

ysmnkaos

A.Y.ne kadar haklisiniz!

bana katıldığınız için "haklıyız"...:H

ALLAHA EMANET OLUNUZ

ysmnkaos

ysmnkaos

selamünaleyküm değerli hocam... çiçekler için çok teşekkürler...:H

ALLAHA EMANET OLUNUZ

gülnisa, post: 704554, member: 70042

sengul

sengul

Mübarek Üye · 733 mesaj

Selamun Aleykum..

VALLAHi çok güzel Yasemin kardeşim ÇOK GÜZEL...inan yedi sekiz defa okudum doyamadım...çıtası çok yüksek bir paylaşım...çok hoşuma giiti..RABBİM sizden razı olsun..ellerimi size teşekkür etmek için durduramıyorum...her babayiğidin harcı değil bu paylaşım.....(tabi eleştirebileceğim yerler var ama...gölge etmesinden korkuyorum)..

Bu gibi paylaşımlarını özenle bekleyeceğim...

hayır yanınızda ..
şer uzağınızda olsun...

SELAMETLE..

------------------------

BENİ BIRAK !

O'NU BULURSUN...
... belagat..
furkan barbaros

furkan barbaros

Kıdemli Üye · 135 mesaj

paylaşım için saol
ysmnkaos

ysmnkaos

sengulSelamun Aleykum..

VALLAHi çok güzel Yasemin kardeşim ÇOK GÜZEL...inan yedi sekiz defa okudum doyamadım...çıtası çok yüksek bir paylaşım...çok hoşuma giiti..RABBİM sizden razı olsun..ellerimi size teşekkür etmek için durduramıyorum...her babayiğidin harcı değil bu paylaşım.....(tabi eleştirebileceğim yerler var ama...gölge etmesinden korkuyorum)..

Bu gibi paylaşımlarını özenle bekleyeceğim...

hayır yanınızda ..
şer uzağınızda olsun...

SELAMETLE..

------------------------

aleykümselam şengül hanım...
beğendiğinize sevindim doğrusu...
ve denememi ince eleyen
(hatta tülbentten geçiren:a12:) sizin gibi birine beğendirebilmişsem, benim açımdan büyük başarıdır... daha ne diyeyim...
amatörcede olsa yazmayı çok seviyorum...
bazen insanın dile gelmeyen cümleleri, inci gibi diziliyor kalemi görünce...
ardındanda pc.ye transfer oluyor...

okuduğunuz, beğendiğiniz ve yorumunuz için teşekkür ediyorum...:H
ALLAHA EMANET OLUNUZ

ysmnkaos

ysmnkaos

furkan barbarospaylaşım için saol

okuduğunuz için sizde sağolun...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Selamun aleykum kardeşim.Yüreğine sağlık çok güzel kaleme almışsın günümüzü.Sende bir yazar ışıgı görüyorum:=)Selametle kalınB)
ysmnkaos

ysmnkaos

Nevin_1982Selamun aleykum kardeşim.Yüreğine sağlık çok güzel kaleme almışsın günümüzü.Sende bir yazar ışıgı görüyorum:=)Selametle kalınB)

aleykümselam nevin kardeşim...

teşekkür ediyorum... evet yazıyorum ama sadece amatör olarak...
profesyonele dökmeyi ne kadar çok isterdim...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

ysmnkaos
hayat zor... her şey sıkıcı...
bir boşluk var hayatımızda ve bir kaos hakim yaşantımıza...

her şey karmaşadan ibaret gibi... sanal-reel kavramlar bile karışık...
ayırt edemiyor yorgun zihinlerimiz…

kaybedilen bir maçın yada dizide yaşanan hüznün kimi zaman aile içi psikolojiyi belirleyen ana faktör olabildiğine dahi şahit oluyoruz… gerçeklerden soyutlanmışçasına medyanın tekelinde esirmişiz gibi hissediyoruz kimi zaman...

pozitif neredeyse silinmiş şu yarını, hatta 10 sn. sonrası dahi meçhul olan zamanımızdan.
fakat sahte üzüntüleri, sanal sevinçleri yaşıyoruz kimi zaman tam gaz...

ama yine, bızbıza ve kendimizle baş başa kaldığımızda tünelin görünmeyen ışığını hissediyoruz...
ve ufukta varolan umutsuzluğu...

peki... tüm negatiflere dikey bir çizgi çekmek ne kadar zor??? aslında hiç zor değil...olmamalı...
hayatın gerçekleri bizi bize döndürmeli...özümüze... ama ırk, memleket ayrımından muaf olmalı bu…

Türk, Kürt Laz, göçmen demeden, etnik kökenimizin önemsizliğinin önemini kavrayıp, yüreğimizin üst düzeyinde bulunan vatan-millet sevgisine, birde ümmet bilincini ekleyerek sınır ötesi operasyonlar yaptırmalı yüreğimize...

malum, üstün ırk yoktur ve tek Müslüman ülke biz değiliz...

ve evangelist kurtlar müslüman devletleri teker teker sindirme planları yaparken oyuna gelmeyerek,
farklı renkleri olanları bir bahane ile yemesine müsaade etmemeliyiz, sıranın bizede geleceğini de bilmeliyiz...

yaşamın faniliğini zihnimizden hiç çıkarmamacasına her an
"dünyadan ahirete transfer olacak acizz kullar olduğumuzu"
hatırlayıp, bu doğrultuda yaşamak olmalıdır gayemiz...

geçmişimizde gözünü kırpmadan şehadete koşan atalarımızın, her adımda canları-kanları ile suladığı vatanımızda rahat yaşıyorsak, layık olmalıyız... en azından çalışmalıyız...

yasemin

Selamün Aleyküm Değerli Yasemin ablacım..
Harika bir denemeydi yine.. Ellerinize, yüreğinize sağlık.. Rahman c.c razı olsun inşallah.. Sihirli kara kutunun hayatımızın psikolojik, sosyolojik ve düşünsel tüm alanlarını tıpkı bir emperyalist gibi nasıl kuşattığını, bizlere yapay sevinçler ve suni gözyaşları hediye ettiğini güzel bir şekilde ifade etmişsiniz.. İnsanoğlu kendini hep, oynatılan birtakım senaryolarla özdeşleştiriyor, avutuyor.. Kendini onlarda bulurken bir de KADERİN SENARYOSU'nu ve ilahi mesajı da bir algılayabilse..Uyuşturma tekniklerinden birkaçına değinirsek:
Figüranlara, aktörlere imreniyor; lakin, kendi hayatının başrolünü oynadığı şu dünyada ise, her şeyden yana ıskalıyor (Sözkonusu olan, insanın kendi kendisi olunca hayattaki ''çekim hatalarını'' görmezden geliyor)..
Futbolculara, maçlara imreniyor; lakin, kulluktan yana skorda ''berabere'' dahi kalamıyor..Yasemin ablacım tam kaos ortamı, yazınızda da geçtiği gibi :).. İslam'da takva üstünlüğünün esas olduğuna ve İslam'daki kardeşlik çemberinin ırkla, renkle sınırlanamayacağına, ölçümüzün bunlar olmadığına güzel bir vurgu yapmışsınız ablam.. Geniş bir bakış açısı ile değerlendirmişsiniz, Allah c.c razı olsun inşallah.. Özlenen ve dualar edilen o ''vahdet gününe'' ulaşabilmek temennisiyle.. Rahman c.c ümmetimizi bir kılsın inşallah..Devamını beklerim bu güzel denemelerinizin..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve Dua ile..
ysmnkaos

ysmnkaos

aliye_aliye
Selamün Aleyküm Değerli Yasemin ablacım..

Harika bir denemeydi yine.. Ellerinize, yüreğinize sağlık.. Rahman c.c razı olsun inşallah.. Sihirli kara kutunun hayatımızın psikolojik, sosyolojik ve düşünsel tüm alanlarını tıpkı bir emperyalist gibi nasıl kuşattığını, bizlere yapay sevinçler ve suni gözyaşları hediye ettiğini güzel bir şekilde ifade etmişsiniz.. İnsanoğlu kendini hep, oynatılan birtakım senaryolarla özdeşleştiriyor, avutuyor.. Kendini onlarda bulurken bir de KADERİN SENARYOSU'nu ve ilahi mesajı da bir algılayabilse..Uyuşturma tekniklerinden birkaçına değinirsek:
Figüranlara, aktörlere imreniyor; lakin, kendi hayatının başrolünü oynadığı şu dünyada ise, her şeyden yana ıskalıyor (Sözkonusu olan, insanın kendi kendisi olunca hayattaki ''çekim hatalarını'' görmezden geliyor)..
Futbolculara, maçlara imreniyor; lakin, kulluktan yana skorda ''berabere'' dahi kalamıyor..Yasemin ablacım tam kaos ortamı, yazınızda da geçtiği gibi :).. İslam'da takva üstünlüğünün esas olduğuna ve İslam'daki kardeşlik çemberinin ırkla, renkle sınırlanamayacağına, ölçümüzün bunlar olmadığına güzel bir vurgu yapmışsınız ablam.. Geniş bir bakış açısı ile değerlendirmişsiniz, Allah c.c razı olsun inşallah.. Özlenen ve dualar edilen o ''vahdet gününe'' ulaşabilmek temennisiyle.. Rahman c.c ümmetimizi bir kılsın inşallah..Devamını beklerim bu güzel denemelerinizin..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve Dua ile..

aleykümselam aliye kardeşim...

okuduğunuz, beğendiğiniz ve değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

Selamün Aleyküm
İslamın bu yüzyılda böyle bir
kulluk anlayışına sahip müminlere
gerçekten çok ihtiyacı var
Allah'u teala razı olsun
Selametle
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

selamun aleykum yasemin kardeşim
kaleminize saglık ...inşaALLAH Profesyonel yazılarınıza okuruz ..bana göre buda fevkalede güzel profesyonel;) tesbitleriniz dogru ve yerinde uslubunuzda çok güzel .. maşaALLAH

selam ve dua ile kardeşim
ysmnkaos

ysmnkaos

seseneSelamün Aleyküm
İslamın bu yüzyılda böyle bir
kulluk anlayışına sahip müminlere
gerçekten çok ihtiyacı var
Allah'u teala razı olsun
Selametle

aleykümselam kardeşim...

Rabbim cümlemizden Razı olsun...
fikrimiz ile zikrimizin bir olması duası ile...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.