Peygamber Efendimizin Unutulan Sünnetleri

30.404 görüntülenme · 24 yanıt

Paylaş:
sewwda66

sewwda66

Aktif Üye · 79 mesaj

Müsafeha etmek (iki müminin karşılaştıkları zaman toka yaparak salavat okumaları)

Hutbenin arapça okunması

Sakalın dudaktan itibaren bir tutam olması

Kıymetsiz yerlere girerken sol ayakla girilip, sağ ayakla çıkılması

Mübah olan yerlere sağ ayakla girilip sağ ayakla çıkılması (oda,taksi,dükkanv.s. )

Namazları başı açık kılmamak

Abdestte ayakları üç defa yıkamak

Pantolonu katlayıp koymak

Pantolonu oturarak giymek

Yolculukta arkadaşlarından birini reis seçmek

Ölen kimsenin kılmadığı namazlar için iskatın yapılması için vasiyet etmesi

İstişare etmek

Sakal ve bıyık bırakmak

Çevreyi temizlemek

Çıplak ayakla namaz kılmamak

Abdest aldıktan sonra kıbleye dönüp su içmek

Suyu üç yudumda ve oturarak içmek

Kabeye dönerek başında besmele sonunda hamd ederek başı kapalı olarak içmek

Bıyıkları kaşlar kadar uzatmak

Kabristandan geçerken selam vermek ve onbir İhlas okumak

Ölüye definden sonra telkin vermek

İslam nikahı kıymak

Tırnak kesmeye şehadet parmağından başlamak

Tırnağını Cuma günü kesmek

Yatarken sağ tarafına yatmak

Abdestli yatmak

Yemeğe tuz ile başlamak

Sofrada sirke bulundurmak

Ayakkabıyı giymeden önce ters çevirmek

Uşur vermek (Farz)

BİNLERCE SALATÜ SELAM ONUN ÜZERİNE OLSUN!!!AMİN...

SELAMETLE...
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

Allahüme Salli Ala Seyidina Muhammedin Ve Ala Ali Muhammed
emeyine sağlık kardeşim ALLAH CC razı olsun
sewwda66

sewwda66

Aktif Üye · 79 mesaj

dinciAllahüme Salli Ala Seyidina Muhammedin Ve Ala Ali Muhammed
emeyine sağlık kardeşim ALLAH CC razı olsun

RABBİM senden de razı olsun kardeşim
international

international

Yeni Üye · 7 mesaj

sewwda66

Hutbenin arapça okunması

Sakalın dudaktan itibaren bir tutam olması

Kıymetsiz yerlere girerken sol ayakla girilip, sağ ayakla çıkılması

Mübah olan yerlere sağ ayakla girilip sağ ayakla çıkılması (oda,taksi,dükkanv.s. )

Pantolonu oturarak giymek

Sakal ve bıyık bırakmak

Çıplak ayakla namaz kılmamak

Abdest aldıktan sonra kıbleye dönüp su içmek

Suyu üç yudumda ve oturarak içmek

Kabeye dönerek başında besmele sonunda hamd ederek başı kapalı olarak içmek

Bıyıkları kaşlar kadar uzatmak

Tırnak kesmeye şehadet parmağından başlamak

Tırnağını Cuma günü kesmek

Yatarken sağ tarafına yatmak

Yemeğe tuz ile başlamak

Sofrada sirke bulundurmak

Ayakkabıyı giymeden önce ters çevirmek

Peygamberimizi övüyormusunuz ya da aşağılıyormusunuz, Rabbimiz aklımızı kullanmamızı emrediyor, o halde aklımızı kullansak ya, yukarıdaki sozlerin dinle hiçbir ilgisinin olmadığını gormuyormusunuz, yemeğe tuz ile başladım diye Allaha mı yaklaşırım, asla, bunu kavramak bu kadar mı zor, din bu mu? hiç mi dusunmuyoruz, peygamberimizi ornek almak derken bunu mu anlıyoruz, Peygamberimiz yaşadığı donem şartlarına gore yaşamıştır, yukarıdaki sozleri soylemediğinin de farkındayım, bıyık kaş uzunluğunun aynı uzunlukta olması palavranın apaçık gostergesi, bir bilen soylesin bunların sahih olmadığını, uydurma, islam dusmanlarının işi olduğunu.
muro

muro

Aktif Üye · 73 mesaj

:Gçok güzel
ercan58

ercan58

Aktif Üye · 93 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim
lutfiyenigun

lutfiyenigun

Aktif Üye · 64 mesaj

Allahümme salli ala seyidina muhammedin ve ala ali muhammed.
zam_siyah

zam_siyah

Aktif Üye · 57 mesaj

selamün aleyküm sevgili yorum yapan arkadaşım peygamber efendimizin unutulan sünnetlerini bir güzel yazmışsınız ALLAH RAZI OLSUN yazdıkların hakkındaki yaptığın yorum hiçte güzel değil bu şekil konuşmadan önce bir araştırma yapıp kaynak bildirmen gerekiyor. bunları da kimse kafasından yazmıyor.bunları sahabeler peygamber efendimizin yaptığı şekilleri söylemişlerdir. Hiçmi duymadın suyun besmele ile üç yudumda içileceğini, oturupta hatta kıbleye dönüp içmesinin sünnet olduğunu. veya diğer unutulan sünnetler selamlaşma,veya dediğin gibi yemeğe tuzla başlama v.b. bunları yapmak ufak gibi gözüksede ortaya çıkarmanın ne kadar sevap olduğunu bilmiyormusun. he bunlar küçük gözüke bilir peyamber efendimizin yaptığı şeylere göre gitmek için ama küçük şeylerden büyük olana doğru gitmek lazım değil mi....
BENCE SENDE PEYGAMBER EFENDİMİZİN BU SÜNNETLERİ HAKKINDA BİR BÜYÜK HOCAYA VEYA KİTAPLARDAN ARAŞTIRMA YAPMADAN YORUM YAPMA BUNLAR HASSAS VE ÖNEMLİ KONULAR...
zam_siyah

zam_siyah

Aktif Üye · 57 mesaj

Peygamberimizin kaç sünnetini biliyoruz ?

Peygamberimizin kaç sünnetini biliyoruz ?

Peygamberimizin kaç sünnetini biliyoruz hiç düşündük mü ? Kaç tanesini gerçek hayatta uygulamaya koyduk veya bilmiyorsak bile araştirip hiç uygulamaya çaliştik mi? Acaba?????
zam_siyah

zam_siyah

Aktif Üye · 57 mesaj

selamün aleyküm
herkese hayırlı cumalar
AY-YA

AY-YA

Mübarek Üye · 2.370 mesaj

allah .c.c razı olsun unuttuklarımızı hatırlamamıza vesile olduğun için

selam ve dua ile..
HÜZÜNLE DOLUYUM

HÜZÜNLE DOLUYUM

Kıdemli Üye · 343 mesaj

ALLAHCC yar ve yardımcınız olsun...........
dimm

dimm

Yeni Üye · 2 mesaj

Arkadasa katiliyorum-kaynak bildirmek lazim.Ve cidden hassas bi konu.Lütfen daha dikkatli daha hassasiyetli davranalim.
ahde

ahde

Mübarek Üye · 590 mesaj

cennet halkı rasül-i ekrem'in şive ve lehçesi ile konuşacaktır.

cennet halkı rasül-i ekrem'in şive ve lehçesi ile konuşacaktır.

Efendimiz fazla konuşmaz az ve şumüllü konuşur
İpliğe dizilen inciler gibi
Tane tane konuşurdu.resul-i ekrem veciz konuşan bir insandı.
Kısa cümlede tüm maksadını ifade edebilirdi.
Ne fuzili konuşur ne'de eksik bırakırdı.
Sözleri arasın'da duraklar,fasıla verir ve dinleğenler
Konuştuğunu ezberleyebilirdi.
Açık sözlü ve en güzel sesli idi lüzumsuz konuşmazdı.
ekseria sukut ederdi.Kötü söz konuşmazdı.
İster hiddetli ister hiddetsiz her halin'de hakkı söylerdi.B)B)B)B)
TEVFİK

TEVFİK

Üye · 27 mesaj

S.A
Allah Razı olsun hatırlatmalarınız için.

Peygamber Efendimizin S.A.V. yaptığı bütün hareketlerde muhakkak bir hikmet vardır.bu sünnetlerin dinde alakası olmadığını ve Peygamber Efendimiz S.A.V. bunları söylememiştir diyen kişi birazcık araştırma yapsa yeter neyi niçin yaptığını anlar.

İhya-i Ulumiddin-İmam Gazali Hazretleri
2.cilt 1.kitap 1.bab bölümünü

Mecmual Adap
Yemek Bölümü

7 Hadis İmamı'nın kitabınını zahmet olmazsa okusun ondan sonra yorum yapsın
mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

international, post: 706109, member: 70715Peygamberimizi övüyormusunuz ya da aşağılıyormusunuz, Rabbimiz aklımızı kullanmamızı emrediyor, o halde aklımızı kullansak ya, yukarıdaki sozlerin dinle hiçbir ilgisinin olmadığını gormuyormusunuz, yemeğe tuz ile başladım diye Allaha mı yaklaşırım, asla, bunu kavramak bu kadar mı zor, din bu mu? hiç mi dusunmuyoruz, peygamberimizi ornek almak derken bunu mu anlıyoruz, Peygamberimiz yaşadığı donem şartlarına gore yaşamıştır, yukarıdaki sozleri soylemediğinin de farkındayım, bıyık kaş uzunluğunun aynı uzunlukta olması palavranın apaçık gostergesi, bir bilen soylesin bunların sahih olmadığını, uydurma, islam dusmanlarının işi olduğunu.

Kardeşim senin aklın her şeye yetiyordu da Allahü teala neden peygamber(Aleyhisselam) gönderdi?yemeğe tuz ile başlayan kim?Peygamber(Aleyhisselam).Örnek almak derken neyi anlıyorsunuz siz söyleyin.Allahü teala habibim demiş.Senin her şeyin örnek demiş.Yemek yemekten tutun evdeki zevciyat muamelesine,dışarıdaki insanlara davranıştan,kalbindeki huylara kadar.Hepsini beğeniyorum Levlake levlake ma halaktul eflak.Yani seni yaratmasaydım kainatı yaratmazdım buyuruyor.Allahü teala sevdiği insanı Habibullah'ı(Aleyhisselam)bizlere gösterip bunun her hali güzel.Buna ne kadar benzerseniz.Yemekte,uyumakta,ibadette, sayabildiğin kadar say.Sizi o derecede severim diyor.Sen kalkmışsın yok o zamana göre idi bu zaman farklı.Yahudiler tevratı,hristiyanlar da incili bunlar bu zamana uymuyor şunlar bizim topluma uymuyor deyip bu hale geldiler.Şimdi sana bunların kaynaklarını yazarız ama hepsine kafana göre aklıma uymuyor uydurma dersin.O nedenle zahmetine katlanmaya dahi gerek görmedik.Size acil olarak bir akaid kitbı okuyarak imanınızı düzeltip küfr bahsini okumanızı tavsiye ederiz.Selametle.Alttaki linkten yardım alabilirsiniz.

04-Herkese Lzm Olan mn

Fârisî beyt tercemesi:

Az söyledim, dikkat etdim kalbini kırmamağa,
Bilirim üzülürsün, yoksa sözüm çokdur sana.
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

allah razı olsun kardeşim
sağolasın unutulan sünnetleri tekrar hatırlattığın için
selametle
mektubat

mektubat

Mübarek Üye · 2.308 mesaj

Resulullaha inanmak
Resulullaha inanmak demek, Onun bildirdiklerinin tamamını kabul etmek, inanmak ve hepsini beğenmek demektir. Birini bile beğenmeyen Müslüman olamaz. Allahü teâlâ, Kur’an-ı kerimde, kendisi ile Resulünün yolunu birbirinden ayırmak isteyenlerin kâfir olduğunu bildirmektedir. Defalarca, (Habibime iman edin, Ona itaat edin, Ona itaat bana itaattir, O kendiliğinden konuşmaz, getirdiklerini alın, yasak ettiklerinden kaçının. Sizi sevmemi istiyorsanız, Ona uyun. Onda sizin için güzel örnekler vardır, Onu hepinize Peygamber, âlemlere rahmet olarak gönderdim) buyuruyor.
Müslüman, din düşmanlarının sözlerine değil, Allah’a ve Resulüne inanır.
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
Nazar57

Nazar57

Mübarek Üye · 1.308 mesaj

Enes b. Malik (r.a.)'ın rivayetiyle Rasulullah (s.a.s.) şöyle buyurur:
"Kim benim sünnetimi ihya ederse (yaşatırsa), beni ihya etmiş olur. Kim de beni ihya ederse, cennette benimle birlikte olur." (1)
,

Allah razı olsun,bilmediğim birkaç sünneti de öğrenmiş oldum.
OkanDemir

OkanDemir

Kıdemli Üye · 177 mesaj

mektubat
Kardeşim senin aklın her şeye yetiyordu da Allahü teala neden peygamber(Aleyhisselam) gönderdi?yemeğe tuz ile başlayan kim?Peygamber(Aleyhisselam).Örnek almak derken neyi anlıyorsunuz siz söyleyin.Allahü teala habibim demiş.Senin her şeyin örnek demiş.Yemek yemekten tutun evdeki zevciyat muamelesine,dışarıdaki insanlara davranıştan,kalbindeki huylara kadar.Hepsini beğeniyorum Levlake levlake ma halaktul eflak.Yani seni yaratmasaydım kainatı yaratmazdım buyuruyor.Allahü teala sevdiği insanı Habibullah'ı(Aleyhisselam)bizlere gösterip bunun her hali güzel.Buna ne kadar benzerseniz.Yemekte,uyumakta,ibadette, sayabildiğin kadar say.Sizi o derecede severim diyor.Sen kalkmışsın yok o zamana göre idi bu zaman farklı.Yahudiler tevratı,hristiyanlar da incili bunlar bu zamana uymuyor şunlar bizim topluma uymuyor deyip bu hale geldiler.Şimdi sana bunların kaynaklarını yazarız ama hepsine kafana göre aklıma uymuyor uydurma dersin.O nedenle zahmetine katlanmaya dahi gerek görmedik.Size acil olarak bir akaid kitbı okuyarak imanınızı düzeltip küfr bahsini okumanızı tavsiye ederiz.Selametle.Alttaki linkten yardım alabilirsiniz.

04-Herkese Lzm Olan mn

Fârisî beyt tercemesi:

Az söyledim, dikkat etdim kalbini kırmamağa,
Bilirim üzülürsün, yoksa sözüm çokdur sana.

s.a

yemeğe tuz ile başlamak ile alakalı rivayet edilen 2 tane hadis var ama ikisinin de sahih olduğu konusunda ciddi şüpheler mevcut.Bu 2 hadis;

Ya Ali, yemeğe tuz ile başla!(Şevkani)
Yemeğe tuzla başlamak ve bitirmek 70 hastalığa şifadır. (R.Nasıhin)

Peygamber Efendimizin her tavrında mutlaka bir rahmet vardır ama dönemin şartlarını da gözardı etmek taraftarı değilim.Peygamber Efendimizin gönderildiği coğrafya ve gönderildiği zaman diliminin getirdiği şartlar içinde ortaya konulan kimi davranışlar Sünnet sayılabilir mi ? Mesela bir yerden bir yere deve ile seyahat etmek örneğindeki gibi ?? Sadece eyleme mi takılıp kalmalı yoksa o eylemin içinde yatan rahmet i anlamaya mı çalışmalı.Yazdıklarımızda eğer bir kusur işlediysek Rabbimizin mağfiretine sığınırız.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.