naime kardeşimizin sorusuna cevaben;
kardeşim bu soru yu neden sorduğunu bilmiyorum vede önemli olan bir nokta var ki benim
yazdıklarım kendi aklıma göre yazdığım şeyler değildir. büyük islam alimlerinin sevgili
peygamberimizden aktardıklarına ve bu alimlerin ictihadına göre günümüz konularına
bakılması taraftarıyım.kendi kafamıza yada kim oldukları bilinmeyen hocaların söylediklerine
riayet edilemez.kim oldukları bilinmeyen hocalar derken yani hocası olmayan bir silsile ile
peygamberimize ulaşmayanları kastediyorum.çünkü bu insanlar nekadar iyi olsalar bile
kendi akıllarına göre fetva verdiklerine göre yanılma ihtimalleri yüksektir.çünkü dinimiz
peygamberimizden nakil edilerek gelmiştir.
Sual: Aklıma uymayan dini hükümlere uymam gerekir mi?
CEVAP
Dinde aklın yani şahsi görüşlerin yeri yoktur. Dinde nakil esastır. Akla göre din olmaz. İslamiyet, nakle dayanan, selim akıl dinidir. Selim akıl, yanılmayan akıldır. Birinin aklına uygun gelmeyen bir şey, selim akıl sahibi için uygun gelebilir. Akla göre din olsa, insan sayısı kadar din olur. İslamiyet’te aklın ermediği şey çoktur. Fakat, selim akla uymayan bir şey yoktur.
açıklama:
sual ve cevap dinimizislam.comdan alınmıştır.
gelelim sorulan soruya öncelikle kardeşim ingiliz casusun itirafları kitabını okumanı tavsiye ederim.hatta linkinide vereyim
http://www.hakikatkitabevi.com/download/turkce/09-IngilizCasusu.pdf
bu kitabtada görüldüğü gibi ehli kitabla ittifak yapamayız.çünkü adamlar islamı yıkmak
amacında .neyin yanlış neyin doğru olduğunu öğrenmek için büyük islam alimlerinin yazdığı
ilmihalleri okuyunuz.ilmihal bilgilerinizi kuvvetlendirirseniz kimse sizi kandıramaz