Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı !

4.913 görüntülenme · 54 yanıt

Paylaş:
ozlem_yagmur

ozlem_yagmur

Kıdemli Üye · 197 mesaj

nevin_1982, post: 698466, member: 12772
ne Güzeldir Gece! Yildizlarin Parlayip Kensini Gösterdigi, Nurlarin Tecelli Ettigi Zamandir Ve Mekandir Gece. Görmüyor Musun? Bin Aydan Daha Hayirli Olan Vakit, Gündüz Degil Gecedir. Rasullullah (sav)in Su Yalan Dünyadaki En Yüce Ve Mutlu Ani Olan Mirac, Gece Vuku Bulmadi Mi?

Geceyi Bende çok Seviyorum O Kadar Güzel Anlatilmişki Burda şimdi Geceyi Dahada çok Seviyorum Rabbim Razi Olsun..selam Ve Dua Ile..
LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULULLAH..
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

-kaan-
selamünaleyküm Kardeşim.muhteşem Bir Paylaşım.başlık Olarak Evvelindeki Zararımı,içerik Olarak Okuyunca Ise şimdiki çabamı Allah Cc Rızasını,algıladım,daldım Ve şu An Idrak Edenlerden Olmak Adına Duadayım Inşaallah.

selam Ve Dua Ile Kalın Hayırlı Ve Bereketli Geceler Olsun Kardeşim.selametle.

ve Aleykum Selam Kaan Kardeşim.evvelki Zarar Derken Anlamadim Ama Pişman Olup Tövbe Etmişseniz Ne Mutlu Size...gece Kalkip Ibadet Etmek Cidden Müthiş Bişeyde Insan Tek Başina Nasil Desem Biraz Zor Oluyor...teşekkürler Düşüncelerinizi Bizimle Paylaştiniz.rahmana Emanet Olunuz
Nevin_1982

Nevin_1982

ozlem_yagmurgeceyi Bende çok Seviyorum O Kadar Güzel Anlatilmişki Burda şimdi Geceyi Dahada çok Seviyorum Rabbim Razi Olsun..selam Ve Dua Ile..

çok Sağol özlemcim.allaha Emanet Ol:h
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Selamun Aleyküm Abla Allah c.c. Razı olsun Rabbim Geceleri En Güzel Şekilde değerlendirmeyi Nasip Etsin bizlere inşallah ... Allah'a emanet olun selam ve dua ile .

ping_pong

ping_pong

Mübarek Üye · 691 mesaj

paylasımm için cok tesekkürlerr
gece ibadetının en buyuk avantajı insanı riya gibi beladan koruyorr
Allah herkese nasip etsinn
Nevin_1982

Nevin_1982

gecekondu
Selamun Aleyküm Abla Allah c.c. Razı olsun Rabbim Geceleri En Güzel Şekilde değerlendirmeyi Nasip Etsin bizlere inşallah ... Allah'a emanet olun selam ve dua ile .

ve aleykum selam KARDEŞİM SAĞOLUN.ALLAHA EMANET OL:H
Nevin_1982

Nevin_1982

ping_pongpaylasımm Için Cok Tesekkürlerr
gece Ibadetının En Buyuk Avantajı Insanı Riya Gibi Beladan Koruyorr
allah Herkese Nasip Etsinn

Bişey Değil.çok Sağol Kardeşim.allaha Emanet Olunuz:h
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum cesur yürekli güzel ablam,
emeğinize sağlık Rabbim razı olsun. çok güzel bir anlatım...
gece gerçekten de insanın en riyasız, en Rabbiyle başbaşa kalabileceği zaman dilimi, gündüzün o gürültülü ve telaşlı bağrından kopup serinlere kalpleri bırakma zamanı...
inşaallah gece "hayat"ımız olur...
selam ve dualarımla, Rahman'a emanet olunB)
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun emeğine yüreğine sağlık çok güzel anlamlı bir paylaşımdı.
Benden dua isteyen yokmu dualarını kabul edeyim diye gece yaılan ibadetlerin namazların ne kadar önemli olduğunu belirtmek istiyor Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi raızı için.
Bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin Rabbim

Kimsenin ayakta olmadığı bir zamanda Yüce Mevla ile konuşmak, dertleşmek, acziyetimizi,fakirliğimizi O'na anlatmak, boyun bükmek önünde, gözyaşı dökmek, hakiki KUL olduğumuzu göstermek......NE GÜZELLLL....

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun..Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.
Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
çağrı91

çağrı91

Kıdemli Üye · 237 mesaj

Allah Razı olsun kardeş..
Nevin_1982

Nevin_1982

nuresmaselamun aleykum cesur yürekli güzel ablam,
emeğinize sağlık rabbim razı olsun. çok güzel bir anlatım...
gece gerçekten de insanın en riyasız, en rabbiyle başbaşa kalabileceği zaman dilimi, gündüzün o gürültülü ve telaşlı bağrından kopup serinlere kalpleri bırakma zamanı...
inşaallah gece "hayat"ımız olur...
selam ve dualarımla, rahman'a emanet olunb)

ve aleykum selam canim kardeşim.katkin için çok teşekkür ederim.gece maalesef kalkamiyoruz.normal namazlarimizi bile aksatirken bide....

Allaha emanet ol.:)
Nevin_1982

Nevin_1982

leyla-1selam aleyküm kardeşim allah razı olsun emeğine yüreğine sağlık çok güzel anlamlı bir paylaşımdı.
Benden dua isteyen yokmu dualarını kabul edeyim diye gece yaılan ibadetlerin namazların ne kadar önemli olduğunu belirtmek istiyor rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin rabbim kendi raızı için.
Bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin rabbim

kimsenin ayakta olmadığı bir zamanda yüce mevla ile konuşmak, dertleşmek, acziyetimizi,fakirliğimizi o'na anlatmak, boyun bükmek önünde, gözyaşı dökmek, hakiki kul olduğumuzu göstermek......ne güzellll....

allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun..selam ve dua ile allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

ve aleykum selam leylacim.yorumun için çok teşekkür ederim.dualarinada amin diyorum.allaha emanet ol
Nevin_1982

Nevin_1982

çağrı91allah razı olsun kardeş..

sağol çağri kardeşim.:=)
..Muamma..

..Muamma..

Kıdemli Üye · 116 mesaj

Dirilişlere Tutkun Yüreğim, Direnişlere..

Dirilişlere Tutkun Yüreğim, Direnişlere..

Hızla akıp giden zamanın içinde akıp giderken hayatım ve ben hıc farkında olmadan buyuyuverırken ve dusunmeden yok alırken olume, durduruverıyorum zamanı.. O durmamakta ınad etse de ben durdurdugumu sanıyorum ıste.. Silkiniyorum once.. Sonra dusunuyorum..
Dusunmeyelı ne kadar da cok olmus.. Ve ne kadar da cok olmus gecelrı aydınlatmayalı.. Gecenın derınlıklerıne ne kadar da muhtac oysa kı yuregım.. Bir olum provasına yatmısken ınsanlar, dırılıgı oynamak ne de guzel.. Ve oldurenın de dırıltenın de huzurunda durmak.. Ve yalnızca 'Hayy' olana baglanmak..
Ölüm ve diriliş arasında bu gece yuregım.. Zihnim, yasayan olulerle, oldu sandıgımız dırılerı tartıyor vahıy terazısınde.. Sonra kendısıne dönüyor.. Yasamadıgım her bır ayet ölüm sınyallerı verıyor beynıme.. Unuttugum, dusunmedıgım, geregını yerıne getıremedıgım -dirilişin kaynağı- kıtabımın her bır öğüdü dırıltmem ıcın vesıle oluyor ölü hucrelerımı..
Şaşkınca bakıyorum ruhumun ölü yanlarına.. Öylesıne dırılıge asıkken ben, nasıl bu kadar ölü olabılırım, sasırıyorum.. Ve urperıyor yuregım.. Ölümü hiç sevmıyor.. Ve yakıstıramıyor kendısıne.. Bu hayatta soluk alıp verdıgı surece ve ayrılırken bıle dırı olmayı ıstıyor.. Rabbının tarıf ettıgı dırılerden olmayı özlüyor..
Ölü bir toplumda nefes akmayı ogrenıyorum once.. Sonra dırılmeyı bır daha ölmemek uzere.. Ve sonra dırıltmeyı ogrenıyorum ölü bedenleri vahıy ufleyıslerıyle.. Ayet ayet nefes verıyor, sure sure dırılıs ekıyorum ölü kentlerıme.. Ve ruhumu hazırlıyorum en guzel dırenıslere.. Dırılıslere gebe dırenıslere..
Ve "Ömrumun en hayırlısı son omrum, ıslerımın en hayırlısı son ısım,gunlerımın en hayırlısı sana kavustugum gün olsun.." duasını tasıyarak gecelerıme, Rabbımın rızasını beklıyorum hayatımda ve bir adı da diriliş olan ölümümde.. Hep diri kalmamız duasıyla..
[Raziye Nur Tuna -Mecra Dergisi-]
..Muamma..

..Muamma..

Kıdemli Üye · 116 mesaj

Hızla akıp giden zamanın içinde akıp giderken hayatım ve ben hıc farkında olmadan buyuyuverırken ve dusunmeden yok alırken olume, durduruverıyorum zamanı.. O durmamakta ınad etse de ben durdurdugumu sanıyorum ıste.. Silkiniyorum once.. Sonra dusunuyorum..

Dusunmeyelı ne kadar da cok olmus.. Ve ne kadar da cok olmus gecelrı aydınlatmayalı.. Gecenın derınlıklerıne ne kadar da muhtac oysa kı yuregım.. Bir olum provasına yatmısken ınsanlar, dırılıgı oynamak ne de guzel.. Ve oldurenın de dırıltenın de huzurunda durmak.. Ve yalnızca 'Hayy' olana baglanmak..

Ölüm ve diriliş arasında bu gece yuregım.. Zihnim, yasayan olulerle, oldu sandıgımız dırılerı tartıyor vahıy terazısınde.. Sonra kendısıne dönüyor.. Yasamadıgım her bır ayet ölüm sınyallerı verıyor beynıme.. Unuttugum, dusunmedıgım, geregını yerıne getıremedıgım -dirilişin kaynağı- kıtabımın her bır öğüdü dırıltmem ıcın vesıle oluyor ölü hucrelerımı..

Şaşkınca bakıyorum ruhumun ölü yanlarına.. Öylesıne dırılıge asıkken ben, nasıl bu kadar ölü olabılırım, sasırıyorum.. Ve urperıyor yuregım.. Ölümü hiç sevmıyor.. Ve yakıstıramıyor kendısıne.. Bu hayatta soluk alıp verdıgı surece ve ayrılırken bıle dırı olmayı ıstıyor.. Rabbının tarıf ettıgı dırılerden olmayı özlüyor..

Ölü bir toplumda nefes akmayı ogrenıyorum once.. Sonra dırılmeyı bır daha ölmemek uzere.. Ve sonra dırıltmeyı ogrenıyorum ölü bedenleri vahıy ufleyıslerıyle.. Ayet ayet nefes verıyor, sure sure dırılıs ekıyorum ölü kentlerıme.. Ve ruhumu hazırlıyorum en guzel dırenıslere.. Dırılıslere gebe dırenıslere..

Ve "Ömrumun en hayırlısı son omrum, ıslerımın en hayırlısı son ısım,gunlerımın en hayırlısı sana kavustugum gün olsun.." duasını tasıyarak gecelerıme, Rabbımın rızasını beklıyorum hayatımda ve bir adı da diriliş olan ölümümde.. Hep diri kalmamız duasıyla..
[Raziye Nur Tuna -Mecra Dergisi-]
..Muamma..

..Muamma..

Kıdemli Üye · 116 mesaj

fazla yer ısgal ettım ama usttekı yazı cok karısık gorunuyodu.. okumakta zorluk cekılır dıye yenıden yazma geregı duydum.. öle işte.. selametle..
Nevin_1982

Nevin_1982

selamun aleykum kardeşim keşke düzeltten düzeltseydiniz:D.önemli değil kardeşim.katkınız için çookk teşekkürler allaha emanet olunuzB)
Selçuk_lu

Selçuk_lu

Kıdemli Üye · 161 mesaj

gecenin bunca avantajlari varken, senin geceyi bastan sona uykuyla geçirmen ne büyük gaflet, ne büyük kayiptir.

Gerçektende kılacağımız bir teheccüd namazının sevabı, dünyada iken elimize verilmiş olsa,
acaba kaç kişi bütün geceyi uyku ile geçirirdi?

Efendim Rabbim razı olsun inşaallah....paylaşım için teşekkürler....
Nevin_1982

Nevin_1982

Selçuk_lugecenin bunca avantajlari varken, senin geceyi bastan sona uykuyla geçirmen ne büyük gaflet, ne büyük kayiptir.

Gerçektende kılacağımız bir teheccüd namazının sevabı, dünyada iken elimize verilmiş olsa,
acaba kaç kişi bütün geceyi uyku ile geçirirdi?

Efendim Rabbim razı olsun inşaallah....paylaşım için teşekkürler....

bişeydeğil.Allah sizlerdende razı olsun.allaha emanet olunuzB)
nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

selamünaleyküm değerli kardeşim ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH
emeğinize sağlık güzel bir paylaşım ( nasılsınız güzel kardeşim)
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...B)B)B)
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.