Ziyaretçimisiniz?

17.218 görüntülenme · 76 yanıt

Paylaş:
sengul

sengul

Mübarek Üye · 733 mesaj

Ziyaretçilere ait bazı dostlar tarafından ihtar ile bir düstur izah edilmek istenilmiştir. Onun için yazılmıştır.

Malûm olsun ki, bizi ziyaret eden, ya hayat-ı dünyeviye cihetinde gelir; o kapı kapalıdır. Veya hayat-ı uhreviye cihetinde gelir. O cihette iki kapı var:

Ya şahsımı mübarek ve makam sahibi zannedip gelir. O kapı dahi kapalıdır. Çünkü ben kendimi beğenmiyorum; beni beğenenleri de beğenmiyorum. Cenâb-ı Hakka çok şükür, beni kendime beğendirmemiş.

İkinci cihet, sırf Kur'ân-ı Hakîmin dellâlı olduğum cihetledir. Bu kapıdan girenleri ale'r-re'si ve'l-ayn kabul ediyorum. Onlar da üç tarzda olur:

Ya dost olur,

ya kardeş olur,

ya talebe olur.

Dostun hassası ve şartı budur ki: Katiyen Sözlere ve envâr-ı Kur'âniyeye dair olan hizmetimize ciddî taraftar olsun; ve haksızlığa ve bid'alara ve dalâlete kalben taraftar olmasın; kendine de istifadeye çalışsın.

Kardeşin hassası ve şartı şudur ki: Hakikî olarak Sözlerin neşrine ciddî çalışmakla beraber, beş farz namazını edâ etmek, yedi kebâiri işlememektir.

Talebeliğin hassası ve şartı şudur ki: Sözleri kendi malı ve telifi gibi hissedip sahip çıksın ve en mühim vazife-i hayatiyesini onun neşir ve hizmeti bilsin.

İşte bu üç tabaka, benim üç şahsiyetimle alâkadardır: Dost, benim şahsî ve zâtî şahsiyetimle münasebettar olur. Kardeş, abdiyetim ve ubudiyet noktasındaki şahsiyetimle alâkadar olur. Talebe ise, Kur'ân-ı Hakîmin dellâlı cihetinde ve hocalık vazifesindeki şahsiyetimle münasebettardır. Şu görüşmenin de üç meyvesi var:

Birincisi: Dellâllık itibarıyla mücevherât-ı Kur'âniyeyi benden veya Sözlerden ders almak; velev bir ders de olsa.

İkincisi: İbadet itibarıyla uhrevî kazancıma hissedar olur.

Üçüncüsü: Beraber dergâh-ı İlâhiyeye müteveccih olup rapt-ı kalb ederek, Kur'ân-ı Hakîmin hizmetinde el ele verip tevfik ve hidayet istemek. Eğer talebe ise, her sabah mütemadiyen ismiyle, Bazen hayaliyle dahi yanımda hazır olur, hissedar olur. Eğer kardeş ise, birkaç defa hususî ismiyle ve suretiyle dua ve kazancımda hazır olup hissedar olur. Sonra umum ihvanlar içinde dahil olup, rahmet-i İlâhiyeye teslim ediyorum ki, dua vaktinde "ihvetî ve ihvânî" dediğim vakit onlar içinde bulunur. Ben bilmezsem, rahmet-i İlâhiye onları biliyor ve görüyor. Eğer dost ise ve ferâizi kılar ve kebâiri terk ederse, umumiyet-i ihvan itibarıyla duamda dahildir. Bu üç tabaka dahi beni mânevî dua ve kazançlarında dahil etmek şarttır.

onuncu mesele
... belagat..
sengul

sengul

Mübarek Üye · 733 mesaj

.....................

Risâle-i Nur’a intisab eden bir zâtın en ehemmiyetli vazifesi onu yazmak ve yazdırmaktır, ve intişarına yardım etmektir. Onu yazan ve yazdıran Risâle-i Nur Talebesi ünvanını alır
... belagat..
sengul

sengul

Mübarek Üye · 733 mesaj

.................
... belagat..
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

hayırlı akşamlar
eline sağlık
selmatle
sengul

sengul

Mübarek Üye · 733 mesaj

neslihantozanhayırlı akşamlar
eline sağlık
selmatle

Merhaba Neslihan kardeş....siz benden de MaaşALLAH hızlı okuyormuşsunuz...sizin de elinize yüreğinize sağlık..
Selametle..

.................................................................
Risâle-i Nur’a intisab eden bir zâtın en ehemmiyetli vazifesi onu yazmak ve yazdırmaktır, ve intişarına yardım etmektir. Onu yazan ve yazdıran Risâle-i Nur Talebesi ünvanını alır
... belagat..
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

Esselamu aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatuhu...
bismihi sübhanehu...
Allah razı olsun kardeş..bugünkü dersim olsun inşallah...
Anlayarak tekrar tekrar okuyacağım inşallah...
baki dua ile vesselam...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Allah CC. razı olsun kardeşim...
Çok önemli bir konuyu paylaşmışsınız...
İnşallah TALEBE olanlardan oluruz...
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
sengul

sengul

Mübarek Üye · 733 mesaj

meltemEsselamu aleyküm ve rahmetüllahi ve berekatuhu...
bismihi sübhanehu...
Allah razı olsun kardeş..bugünkü dersim olsun inşallah...
Anlayarak tekrar tekrar okuyacağım inşallah...
baki dua ile vesselam...

Ve Aleyna Ve Aleyküm Selam Ve Rahmetullahi Ve Berekatühü Eyyühel Üstad Hakkan Meltem....
Bismillah..dua müşterek ,vesSelam...

mavci, post: 712237, member: 82360Allah CC. razı olsun kardeşim...
Çok önemli bir konuyu paylaşmışsınız...
İnşallah TALEBE olanlardan oluruz...

Bismillah...

Cümlemizden razı olsun kardeşim..
Benim yönetimle aram açık...rica etseniz önemli sınıfına alsalar...
İnşaALLAH biz de talebe oluruz..şirketi maneviyeden hissemizi alırız...

Elhamdülillah..
Selametle..

.................

... belagat..
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

sengul, post: 712274, member: 35590Ve Aleyna Ve Aleyküm Selam Ve Rahmetullahi Ve Berekatühü Eyyühel Üstad Hakkan Meltem....
Bismillah..dua müşterek ,vesSelam...

Bismillah...

Cümlemizden razı olsun kardeşim..
Benim yönetimle aram açık...rica etseniz önemli sınıfına alsalar...
İnşaALLAH biz de talebe oluruz..şirketi maneviyeden hissemizi alırız...

Elhamdülillah..
Selametle..

.................

İnşallah alır yönetim...
Onların takdirinde...
Saygı göstermek lazım...
Selam ve DUA ile kardeşim...
:a35:
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
ercan58

ercan58

Aktif Üye · 93 mesaj

herkesle aran açık olsun ALLAH la aran açık olmasın...inş bende destekliyorum
kasım hadi

kasım hadi

Mübarek Üye · 5.714 mesaj

inşALLAH önemliler bölümüne girer ve sizde bu konuyu külliyattan dahada zenginleştirirsiniz.
-İLAHİ NUR OLAYDIN.
-NURLARA GARK OLAYDIN.
selametle
sengul

sengul

Mübarek Üye · 733 mesaj

kasım hadi, post: 712656, member: 61910inşALLAH önemliler bölümüne girer ve sizde bu konuyu külliyattan dahada zenginleştirirsiniz.
-İLAHİ NUR OLAYDIN.
-NURLARA GARK OLAYDIN.
selametle

Merhaba Kasım abi sizi bu forumda görmek ne de güzel...
Katkınız için çok teşekkürler...

Selametle..

... belagat..
kasım hadi

kasım hadi

sengulMerhaba Kasım abi sizi bu forumda görmek ne de güzel...
Katkınız için çok teşekkürler...

Selametle..

merhaba kardeşim.
nur cemaatinden bir çok arkadaşım oldu.hatta derslere bile bayagı katıldım.bu konuda her zaman destekçinim.
ALLAH yolunda ilerleyen kişilerin ayagı altında toprak olurum.selametle
SERKANERDEM

SERKANERDEM

Üye · 28 mesaj

yaşasin nurculuk
antiocheiaaslan

antiocheiaaslan

Kıdemli Üye · 206 mesaj

selamaleyküm düşünüyorum düşünüyorumda çok korkuyorum mezarda ahirette ne yapacağız diye
kasım hadi

kasım hadi

..............
sengul

sengul

Mübarek Üye · 733 mesaj

BU KONUNUN ÖNEMLİLER BÖLÜMÜNE ALINMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..

RABBİM ECRİNİZİ KATBEKAT VERSİN İNŞAALLAH..

VESSELAM..

......................

... belagat..
nuri sezer

nuri sezer

Kıdemli Üye · 191 mesaj

üstadimiz bu sözü söylediğinde matbaa ve teksir makinesi kolaylikla bulunmadiği için üstadimiz yazan ve yazdiran demişti,ama şimdi o vazifeyi matbaalar tamamiyle ifa ediyorlar...bence hakiki nur talebesi olak risale-i nuru okumak ve hayata rehber ittihaz etmekten geçer....yazmaya harcayacağimiz zamani daha çok ve anlayarak okumaya sarfetmeliyiz..okunmadiktan ve içselleştirilmedikten sonra kitabi yazmak sadece şu zamanda katiplikten başka bir şey olmaz....tüm kalbimle inaniyorum ki üstadimiz bu zamanda yaşiyor olsaydi sadece okuyun ve muhtaç olan insanlara anlatin diyecekti.......
kwon_salim

kwon_salim

Yasaklı Kullanıcı · ◆ Aktif Üye · 69 mesaj

Allah tüm müslümanlarin yolunu açik etsin nakşibendi olmak farkliliktir
sengul

sengul

Mübarek Üye · 733 mesaj

nuri sezerüstadimiz bu sözü söylediğinde matbaa ve teksir makinesi kolaylikla bulunmadiği için üstadimiz yazan ve yazdiran demişti,ama şimdi o vazifeyi matbaalar tamamiyle ifa ediyorlar...bence hakiki nur talebesi olak risale-i nuru okumak ve hayata rehber ittihaz etmekten geçer....yazmaya harcayacağimiz zamani daha çok ve anlayarak okumaya sarfetmeliyiz..okunmadiktan ve içselleştirilmedikten sonra kitabi yazmak sadece şu zamanda katiplikten başka bir şey olmaz....tüm kalbimle inaniyorum ki üstadimiz bu zamanda yaşiyor olsaydi sadece okuyun ve muhtaç olan insanlara anlatin diyecekti.......

Bismillah..

yazı hakkında hadis var..

bilmediğin konuda konşma..

Elhamdülillah..
... belagat..
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.