birazda gülelim.....
208.307 görüntülenme · 2.265 yanıt
Bu sahabe Efendimiz, Peygamber efendimizin elinden tutupta "Her ümmetin bir emini vardır; Bu ümmetin emini de....................'dır." dediği,
Emirü'l-umera (Emirlerin Emiri) diye lakaplandırılan,
Hz Ömer'in son nefesinde hakkında:"..................hayatta olsaydı onu halife tayin ederdim. RABBİM sorarsa da ALLAH ve RESULÜnün emini olan kişiyi tayin ettim, derdim" dediği bu güçlü güvenilir sahabe efendimiz kimdir.
Hz Ömer'in son nefesinde hakkında:"..................hayatta olsaydı onu halife tayin ederdim. RABBİM sorarsa da ALLAH ve RESULÜnün emini olan kişiyi tayin ettim, derdim" dediği bu güçlü güvenilir sahabe efendimiz kimdir.
Im_muslimBu sahabe Efendimiz, Peygamber efendimizin elinden tutupta "Her ümmetin bir emini vardır; Bu ümmetin emini de....................'dır." dediği,
EBU UBEYDE BİN CERRAH mı
s.s.sEBU UBEYDE BİN CERRAH mı
Evet ablacım doğrudur. ALLAH ilminizi artırsın, ilminizle amel etmek nasip etsin.
Ablacım biraz geç oldu yarın devam edelim inşaallah. Lakin siz sanırım hiç uyumuyorsunuz.:) Başka bir kardeşimizle olan sohbetinize rastlamıştım...:):)
Hayırlı geceleriniz olsun ablacım...
selam ve dua ile...
Im_muslimEvet ablacım doğrudur. ALLAH ilminizi artırsın, ilminizle amel etmek nasip etsin.
Ablacım biraz geç oldu yarın devam edelim inşaallah. Lakin siz sanırım hiç uyumuyorsunuz.:) Başka bir kardeşimizle olan sohbetinize rastlamıştım...:):)
Hayırlı geceleriniz olsun ablacım...
selam ve dua ile...
iyi uykular,İNŞAALLAH yarın devam ederiz.selametle...
maşallah maşallah kardeşlerim baya bilgilendim sayenizde hakınızı helal edin güzel bir oyun
selam ve dua ile hayırlı geceler
rabbimize emanet olun inşalah
selam ve dua ile hayırlı geceler
rabbimize emanet olun inşalah
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/3650-birazda-gulelim · 07.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.