devlet gazinesi...

782 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
dileksenturk

dileksenturk

Üye · 26 mesaj

Hazreti Ömer (r.a.). Halife. Bir gece. Makamında. Ashabtan biri ziyaretine gelir. Selam verir. Selamı alınmamıştır. Oturur. Ömer işiyle meşgul. Sahabe bekler. Ömer çalışır. Selam alınmamış, yüzüne bile bakılmamıştır.
İş biter. Ömer mumu söndürür. Bir başka mumu yakar. O anda selamını alır. Konuşmaya başlar.
Sahabe sorar:
- Ya Ömer, niçin hemen selamımı almadın ve niçin bir mumu söndürüp diğer mumu yaktın ve ondan sonra benle konuşmaya başladın?
Hazreti Ömer (r.a.):
- Evvelki mum devletin hazinesinden alınmışdı.O yanarken özel işlerimle meşgul olsaydım ALLAH indinde mes ul olurdum. Seninle devlet işi konuşmayacağımız için kendi cebimden almış olduğum mumu yaktım, ondan sonra seninle meşgul olmaya başladım. Sahabenin gözleri yaşarır, ellerini kaldırarak şöyle dua eder:
-Ya Rabbi! Hattab oğlu Ömer i bizim başımızdan eksik etme
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Selamun aleykum ömer gibi birileri kalmışmıdırki şu dünyada?.Endonezya adil bir terzinin sayesinde müslüman olmuş...

Emeğine sağlık olsun güzel kardeşim
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum.
Allah razı olsun paylaşımınız için.
sadakatin, adalaetin, hassasiyetin örnekleri "yıldızlar"dan örnekleniriz inşaallah.
selam ve dua ile...
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

Selemu alaykum,eline sağlık kardeşim,Allah c.c razı olsun.Allah c.c emanet olun hayırlı günler
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

_______selamün aleyküm kardeşim
rabbim razı olsun inşallah
selam ve dua ile_______
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.