Dilde Alim,Kalpte Cahil Olmak

2.181 görüntülenme · 26 yanıt

Paylaş:
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

Tamamen fayda vermesi gereken ilmin nasıl zararlı hale geldiğini ve vardırdığı sonuçları Efendimiz (A.S.) şöyle anlatıyor: “Adi kimselerle mücadele, alimlere karşı üstünlük taslamak ve bu suretle yalnız insanların teveccühüne mazhar olmak için ilim öğrenmeyin! Bu gaye için ilim öğrenenler cehennemdedir.” (İbn-i Mace). “Sizin için Deccal’den ziyade Deccal olmayanlardan korkarım.” “Onlar kimdir?” sorusuna “Saptıran imamlardır” buyurdu. (Ahmed b. Hanbel). “Kıyamet gününde alim getirilir ve cehenneme atılır; bağırsakları dışarı dökülür ve değirmen çeviren merkep gibi onunla döner. Cehennem halkı etrafına toplanır ve ‘Bu çektiğin nedir?’ diye sorarlar. Alim şöyle cevap verir: İyiliği emrettim, kendim yapmadım; kötülükten menettim, fakat onu kendim yaptım (da onun için).” (Buharî, Müslim)
Hz. Ömer (R.A.): “Bu ümmet hakkında en çok korktuğum, ilim sahibi olan münafıktır.” buyurarak en büyük endişesini dile getirir. “Bilgili münafık nasıl olur?” sorusuna, “Dilleri ile alim, kalp ve amelleri ile cahil olmakla!” şeklinde cevap verir.
Faydasız ilme sahip olanlar, ilimlerinin gereğini yerine getirmedikleri için genellikle ALLAH’ın zikrinden de uzak kalırlar ve arzularına mağlup olurlar. Bu tür kişilere karşı çok dikkatli olmak gerektiğini şu ayet ortaya koyar: “Kalbini zikrimizden gafil kıldığımız, keyfinin peşine düşen ve işi haddini aşmak olan kimseye itaat etme!” (Kehf/2
Faydalı ilim, yaşanan ve ALLAH’a ulaştıran ilimdir. Faydalı ilme sahip olan yeryüzünde takva üzere dolaşır, hiçbir şey onu şımartmaz. Bütün gayreti ALLAH’ın kitabına, Rasulü’nün Sünneti’ne uymak ve bu dünyadan göçünceye kadar ALLAH’ın ölçülerini aşarım endişesi ve hassasiyeti içerisinde yaşamaktır. Bu haliyle o, Resul-i Ekrem (A.S.)’ın şu hadislerini canlandırmaktadır: “İlim üçtür: Konuşan kitap (Kur’an), yaşanan sünnet, bir de ‘bilmem’ demektir.” (İbn-i Mace). “İslam garip olarak doğdu ve garip olarak gidecektir. Gariplere müjdeler olsun.” “Garibler kimdir?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Benim sünnetimden insanların bozduğunu ve terkedilen sünnetlerimi yaşatanlardır.” (Müslim)
“ALLAH’ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!”
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

kafasına göre konuşan fetva veren ve kopyala yapıştırcılara da ibret olsun...cümlemiz için.selam ve dua ile kalın kardeşim selametle.
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

selamun aleykum kardeşim.Güzel bir konuya temas etmişsiniz.Şuanki mevcut dünyada öyle proflar alimler varki insanları sapkınlığa sürüklüyorlar.

Emeğinize sağlık olsun.Hayırlı geceler.
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

“Bu ümmet hakkında en çok korktuğum, ilim sahibi olan münafıktır.” buyurarak en büyük endişesini dile getirir. “Bilgili münafık nasıl olur?” sorusuna, “Dilleri ile alim, kalp ve amelleri ile cahil olmakla!” şeklinde cevap verir.

___________selamün aleyküm kardeşim..
rabbim gaflete düşmekten bizleri korusun inşallah.
bildikleriyle amel eden .. ilimi yanlızca hak rızası için arzulayanladan eylesin inşallah inşallah.. rabbim korusun bizleri...
emeginize saglık kardeşim...
ALLAH (CC) razı olsun
selam ve dua ile_______
nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

selamünaleyküm kardeşim ALLAH c.c. razı olsun
RABBİM cümlemizi gaflete düşürmesin İNŞALLAH...
selam ve dua ile...
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
s.s.s

s.s.s

-KAAN-
kafasına göre konuşan fetva veren ve kopyala yapıştırcılara da ibret olsun...cümlemiz için.selam ve dua ile kalın kardeşim selametle.

İNŞAALLAH kaan kardeş,selam ve dua ile...
s.s.s

s.s.s

Nevin_1982selamun aleykum kardeşim.Güzel bir konuya temas etmişsiniz.Şuanki mevcut dünyada öyle proflar alimler varki insanları sapkınlığa sürüklüyorlar.

ve aleykümselam kardeşim,MEVLA bizi o insanlardan uzak etsin,selametle...
s.s.s

s.s.s

aminenur“Bu ümmet hakkında en çok korktuğum, ilim sahibi olan münafıktır.” buyurarak en büyük endişesini dile getirir. “Bilgili münafık nasıl olur?” sorusuna, “Dilleri ile alim, kalp ve amelleri ile cahil olmakla!” şeklinde cevap verir.

___________selamün aleyküm kardeşim..
rabbim gaflete düşmekten bizleri korusun inşallah.
bildikleriyle amel eden .. ilimi yanlızca hak rızası için arzulayanladan eylesin inşallah inşallah.. rabbim korusun bizleri...
emeginize saglık kardeşim...
ALLAH (CC) razı olsun
selam ve dua ile_______

ve aleykümselam kardeşim,amin dyorum yazdıklarınıza,selametle...
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

s.s.s

s.s.s

nihalimselamünaleyküm kardeşim ALLAH c.c. razı olsun
RABBİM cümlemizi gaflete düşürmesin İNŞALLAH...
selam ve dua ile...

ve aleykümselam kardeşim,ALLAH RAZI OLSUN,selametle...
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

bak burda..............
s.s.s

s.s.s

gülnisabak burda..............

çok teşekkür ederim canım kardeşim,çok güzel,eline sağlık,selametle...:H
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

s.s.s, post: 695440, member: 9204Tamamen fayda vermesi gereken ilmin nasıl zararlı hale geldiğini ve vardırdığı sonuçları Efendimiz (A.S.) şöyle anlatıyor: “Adi kimselerle mücadele, alimlere karşı üstünlük taslamak ve bu suretle yalnız insanların teveccühüne mazhar olmak için ilim öğrenmeyin! Bu gaye için ilim öğrenenler cehennemdedir.” (İbn-i Mace). “Sizin için Deccal’den ziyade Deccal olmayanlardan korkarım.” “Onlar kimdir?” sorusuna “Saptıran imamlardır” buyurdu. (Ahmed b. Hanbel). “Kıyamet gününde alim getirilir ve cehenneme atılır; bağırsakları dışarı dökülür ve değirmen çeviren merkep gibi onunla döner. Cehennem halkı etrafına toplanır ve ‘Bu çektiğin nedir?’ diye sorarlar. Alim şöyle cevap verir: İyiliği emrettim, kendim yapmadım; kötülükten menettim, fakat onu kendim yaptım (da onun için).” (Buharî, Müslim)
Hz. Ömer (R.A.): “Bu ümmet hakkında en çok korktuğum, ilim sahibi olan münafıktır.” buyurarak en büyük endişesini dile getirir. “Bilgili münafık nasıl olur?” sorusuna, “Dilleri ile alim, kalp ve amelleri ile cahil olmakla!” şeklinde cevap verir.
Faydasız ilme sahip olanlar, ilimlerinin gereğini yerine getirmedikleri için genellikle ALLAH’ın zikrinden de uzak kalırlar ve arzularına mağlup olurlar. Bu tür kişilere karşı çok dikkatli olmak gerektiğini şu ayet ortaya koyar: “Kalbini zikrimizden gafil kıldığımız, keyfinin peşine düşen ve işi haddini aşmak olan kimseye itaat etme!” (Kehf/2
Faydalı ilim, yaşanan ve ALLAH’a ulaştıran ilimdir. Faydalı ilme sahip olan yeryüzünde takva üzere dolaşır, hiçbir şey onu şımartmaz. Bütün gayreti ALLAH’ın kitabına, Rasulü’nün Sünneti’ne uymak ve bu dünyadan göçünceye kadar ALLAH’ın ölçülerini aşarım endişesi ve hassasiyeti içerisinde yaşamaktır. Bu haliyle o, Resul-i Ekrem (A.S.)’ın şu hadislerini canlandırmaktadır: “İlim üçtür: Konuşan kitap (Kur’an), yaşanan sünnet, bir de ‘bilmem’ demektir.” (İbn-i Mace). “İslam garip olarak doğdu ve garip olarak gidecektir. Gariplere müjdeler olsun.” “Garibler kimdir?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Benim sünnetimden insanların bozduğunu ve terkedilen sünnetlerimi yaşatanlardır.” (Müslim)
“ALLAH’ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!”

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Amin kardeşim. Allah razı olsun,
Emeğinize sağlık kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın,
Allah'a emanet olun.

s.s.s

s.s.s

Delete, post: 714524, member: 21045

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Amin kardeşim. Allah razı olsun,
Emeğinize sağlık kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın,
Allah'a emanet olun.

va aleyküm selam değerli kardeşim,ALLAH razı olsun,selam ve dua ile...
tufan_78

tufan_78

Mübarek Üye · 542 mesaj

elinize sağlık kardeşim..selam ve dua ile
tufan_78

tufan_78

Mübarek Üye · 542 mesaj

Nevin_1982selamun aleykum kardeşim.Güzel bir konuya temas etmişsiniz.Şuanki mevcut dünyada öyle proflar alimler varki insanları sapkınlığa sürüklüyorlar.

evet çok haklısınız.ekranlara çıkıp sırf profum diye her dediğini söyleyen kişiler,dinimizi ne kadar hırpaladıklarının farkında değiller.aslında güzelim dinimize bişi olmaz onlar hırpalanırda,ghel görki medya yani onları kukla olarak kullanan medya buna izin vermez.çünkü sabah progrramlarında işi gücü olmayan boşboş kadınlarımız studyolarda garip sorula rsoracak ve onlarda garip cevaplar verecek reyting artacak..
s.s.s

s.s.s

tufan_78elinize sağlık kardeşim..selam ve dua ile

teşekkür ederim...
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

sibel kardeşim bişey sorucam.araya araya beynim döndü.bana yardımcı olurmusun?
s.s.s

s.s.s

tabii ebru kardeşim,
İNŞAALLAH yardımcı olabilirim.
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

“İslam garip olarak doğdu ve garip olarak gidecektir. Gariplere müjdeler olsun.” “Garibler kimdir?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Benim sünnetimden insanların bozduğunu ve terkedilen sünnetlerimi yaşatanlardır.” (Müslim)
“ALLAH’ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!”amin amin kardeşim.Rabbim yolundan ayırmasın ,gaflete düşürmesin.sevabına yazsın inşallah kardeşim.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.