ஐ๑ ArKaDaŞnAmE ஐ๑

12.335 görüntülenme · 145 yanıt

Paylaş:
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Arkadaşları olmalı insanın, çeşit çeşit, boy boy, renk renk…

Mektup arkadaşları olmalı, e-posta arkadaşları.

Yol arkadaşları, okul arkadaşları, mahalle arkadaşları.

Tamam MSN arkadaşları da olsun, ama eskimeyen arkadaşları da.

“Bugün canım çok sıkkın” diye arayacağı arkadaşları da olmalı, “nobran” nedir diye soracağı arkadaşları da.

Kimi fizikten, kimi kimyadan, kimi tarihten, kimi siyasetten, kimi fıkıhtan, kimi futbol fikstüründen anlamalı.

Kimi, hangi yemek nerede yenir, nerenin nesi meşhurdur, vişne lekesi nasıl çıkar onu bilmeli.

Kimi, vizyona yeni giren filmlerin, yeni çıkan kitapların, yeni transferlerin, yeni malî yılın kritiğini çıkarabilmeli.

Kimiyle gülmeli, kimiyle derin düşüncelere dalmalı, kiminden teselli bulmalı, kimini teselli etmeli.

Kimi fikirlerimize destek çıkmalı, kimi “Ben bunu daha önce neden düşünmedim” dedirtmeli.

Kimi “dost acı söyler” kıvamında konuşmalı, kimi “Başın öne eğilmesin, aldırma gönül aldırma” tadında.

Kimiyle kâinat kitabına dair bir kelime okuyup, bir kitap kalınlığında konuşmalı.

Kimiyle her işteki hayırları, kimiyle her hayırdaki türlü işleyişleri tartışmalı.

Kimiyle geçmişin muhasebesini, kimiyle geleceğin stratejisini düşünmeli.

Kimiyle konuşmalı, kimiyle yazışmalı, kimiyle telefonlaşmalı, kimiyle mailleşmeli.

Kimine “titreşim” göndermeli, kimine selam.

Kimiyle bir durakta, istasyonda, hayatın “sadece bilmek zorunda kalanların bildiği yol üstü lokantasında” karşılaşıp, hayatına farklı bir kesit, farklı bir renk, farklı bir koku katmalı.

Kiminin yüzünü, kiminin ismini, kiminin bir sözünü, kiminin bir gülüşünü, kiminin bir bakışını ömrü boyunca unutamamalı.

Kiminin mektuplarını, kiminin e-postalarını, kiminin MSN konuşma kayıtlarını daima saklamalı.

Kimiyle yemek yemeli, kimiyle satranç oynamalı, kimiyle alış veriş yapmalı, kimiyle yürümeli, kimiyle sabaha kadar sohbet etmeli, kimiyle otobüs beklemeli.

Kimi için otobüsün düğmesine basmalı, kimi için yakın gözlüğü olmadığı için gazetesini okumalı, kimine son havadisleri vermeli, kimiyle hiçbir şey konuşmadan öylece oturmalı…

İnsanın arkadaşları olmalı, arasında “en” diyeceği belki bir iki kişi çıkacak bile olsa, farklı yönleriyle seveceği, farklı yönleriyle hayatına yeni değerler katacağı, farklı özellikleriyle kendini zenginleştireceği arkadaşlar.

İnsanın arkadaşları olmalı, daima yanında…

Alıntı'Name;)

nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

Selamünaleyküm canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım her zamanki gibi...
tabi kardeşname olarak okudum ;) :]
çok güzel insanın sevincini ve üzüntüsünü paylaşacağı arkadaşının olması
RABBİM hayırlı arkadaşlar nasip etsin cümlemize İNŞALLAH...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...İNŞALLAH...

YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
yalniz_yolcu

yalniz_yolcu

Mübarek Üye · 634 mesaj

selamun aleykum ablacım emeğine sağlık çok güzeldi (her zaman ki gibi) begeniyle okudum yine hakkını helal et dicem çünkü çok begendim ve bende alıntı(name;)) yaptım...gönlümde keyifle bişeyler paylaştığım arkadaşım allah razı olsun selametle kal ablam rahmana emanetsin dualarında arkadaşını da unutma olur mu?...
aliye_aliye

aliye_aliye

yalniz_yolcuselamun aleykum ablacım emeğine sağlık çok güzeldi (her zaman ki gibi) begeniyle okudum yine hakkını helal et dicem çünkü çok begendim ve bende alıntı(name;)) yaptım...gönlümde keyifle bişeyler paylaştığım arkadaşım allah razı olsun selametle kal ablam rahmana emanetsin dualarında arkadaşını da unutma olur mu?...

~*~

Ve aleyküm Selam gönlü güzel arkadaşım benimB)..Helal hoş olsun daimen, hakkım var ise şayet..Can kardeşim benim, güzel düşünceleriniz çok mutlu etti..Gönlünüze ebeden sağlık olsun güzel kardeşim benim..B) Çok teşekkür ederim..Rahman c.c sizden de her daim razı olsun inşallah..İyi ki varsınız güzel kardeşim..Dualarımda her daim varsınız.. Tatil olduğuna da öyle sevindim ki, artık inşallah sık sık buluşuruz burda güzel kardeşim..:)
Dualarımda asla unutmayacağım sevgili arkadaşımı, Duaları çok kabul eden, biricik Rabbime emanet ediyorum, muhabbetNAME ve daimi sevgilerimle inşallah güzel kardeşim. Gününüz hayırlı ve bereketli geçsin inşallah..

~*~
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

selamun aleykum aliyeciğim.Evet renk renk arkadaşları olmalı insanın;

Kimi esmer, kimi sarışın, kimi kumral ama daima bizi hayra sevkeden..!!!.Allaha emanet ol!!!B)
NSBBZN

NSBBZN

Kıdemli Üye · 462 mesaj

selamun aleyküm
emeğinize sağlık...
arkadaşlık gerçekten öenmlidir...
tanımadanda sizler için arkadaşlarım diyebiliyosam gerçekten önemlidir
hakkınızı helal edin...
selam ve daimi dua ile...
Allah’ım nurumu artır , bana nur ver ve benim için bütün nurları içine alan büyük bir nur ihsan eyle...
erdal

erdal

Mübarek Üye · 3.212 mesaj

Selamin Aleyküm Aliye Kardeş...

Güzel insanların yaşantısı nasıl güzelse , tabiiki arkadaşlarıda

O nisbette güzel Olmalı...

Hüzünlü iken , bir mutlu sözcük çıkmalı dudaklarından ...

Sevinçlerimizi beraber paylaşmalıyız arkadaşlarımızla...

Ve Ben ne isem , O da O olmalı...

Güllere Renk Ve Letafet Giydiren Rabbimizden Güzellikler

Diliyorum Siz Değerli Kardeşimize... Selam Ve Dua Ile.....
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

canım çok güzeldi
slm ve dua ile
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

________selamün aleyküm güzel kardelenim
arkadaşlık çok güzel...hayırlı arkadaşlarla karşılaşmayı rabbim hepimize nasip etsin inşallah
emegine saglık kareşim...
selam ve dua ileB)B)B)_________
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum Aliyecim,
insanın yanında, yakınında ,kalbinde birileri olmalı:evet
öyle ki bu kişiler hayatta insana zor gelen anlarında yükünün bir ucundan tutup, hemhal olması, hayırhahlığı ve desteğiyle, ağlarken ağlaması, varken mutlandırmasıyla rengini katsın.
Rabbim hayatı anlamlandıran dostlar ve arkadaşlar nasip etsin, öyle de olmamızı inşaallah.
selam ve dua ile güzel kardeşim benim,
Tek ve biricik Mevla'ya emanetB)B)
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

ellerine sağlık aliyecim YARADAN senden razı olsun bu paylaşımın için...
selam ve dua ile
M DENIZ

M DENIZ

Mübarek Üye · 1.228 mesaj

selamun Aleyküm Gönlü Güzel (haci) Bacim...
Her şeyden önce Senin Gibi Allah(c.c) Rizasi Için çalişan Bi Arkadaşi Dostu Olmali Insanin...bunun Için şükürler Olsun Rabbime Bu Sitede Senin Gibi Hem Arkadaşim Hem Dostum Var...allah(c.c) Sizin Gibi Dostlari Ve Verdiğiniz Bilgilerden Bizleri Mahrum Birakmasin...heleki Bu Devirde Birak Dostu Arkadaş Bile Bulmak O Kadar çok Zorken Koskaca Bi Ailem Var Burda Ve Senin Gibi çok Değerli Bacilarim Abilerim Ablalarim Var...allah(c.c) Hepinizden Razi Olsun...rabbim Yokluklarinizi Göstermesin Mekaniniz Cennet Olsun Inşallah...yaradana Emanet Ol Değerli Bacim
...
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

M DENIZ
selamun Aleyküm Gönlü Güzel (haci) Bacim...

Her şeyden önce Senin Gibi Allah(c.c) Rizasi Için çalişan Bi Arkadaşi Dostu Olmali Insanin...bunun Için şükürler Olsun Rabbime Bu Sitede Senin Gibi Hem Arkadaşim Hem Dostum Var...ALLAH(c.c) Sizin Gibi Dostlari Ve Verdiğiniz Bilgilerden Bizleri Mahrum Birakmasin...heleki Bu Devirde Birak Dostu Arkadaş Bile Bulmak O Kadar çok Zorken Koskaca Bi Ailem Var Burda Ve Senin Gibi çok Değerli Bacilarim Abilerim Ablalarim Var...ALLAH(c.c) Hepinizden Razi Olsun...rabbim Yokluklarinizi Göstermesin Mekaniniz Cennet Olsun Inşallah...yaradana Emanet Ol Değerli Bacim...

Selamünaleyküm M DENİZ kardeşim ve ALİYE kardeşim...
Deniz abim kusura bakma aynı duyguları paylaştığım için Alıntı yaptım.
Hakkını helal et...

Aliye kardeşim. ALLAH razı olsun. Çok güzel bir paylaşımdı.
Emeğine sağlık.

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...
emmi

emmi

Üye · 17 mesaj

selamün aleyküm bacım emeğine sağlık allah doğru yoldan ayırmasın,doğru arkadaşlarla karşilaştırsın
aliye_aliye

aliye_aliye

nihalimSelamünaleyküm canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım her zamanki gibi...
tabi kardeşname olarak okudum
çok güzel insanın sevincini ve üzüntüsünü paylaşacağı arkadaşının olması
RABBİM hayırlı arkadaşlar nasip etsin cümlemize İNŞALLAH...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...İNŞALLAH...

Ve aleyküm Selam değerli Nihal ablam..
Abla'name olarak size de armağan ediyorum bu paylaşımı o zaman :) Haklısınız canım ablam, ne güzeldir kafadengi ve insanı Allah c.c'ye yaklaştıran dostlar edinmek.. Rahman c.c sizden de ebeden ve daimen razı ve memnun olsun inşallah..DUALARIMDASINIZ DAİMEN..Kıymetli anneanneme de selamlarım ve sevgilerimle En Emin'e emanetimsiniz canım ablam..B)

gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
emeğıne sağlık
dost bulduğun an bırakma
bu devırde cıkarsız ılışkıler yok denılecek kadar az

oysa manevıyata ne cok ıhtıyacımız var
bır dost hayatımıza ne kadar renk verır değıl mı
ıyı kı varsın alıyecım
allaha emanet ol
aliye_aliye

aliye_aliye

Nevin_1982selamun aleykum aliyeciğim.Evet renk renk arkadaşları olmalı insanın;

Kimi esmer, kimi sarışın, kimi kumral ama daima bizi hayra sevkeden..!!!.Allaha emanet ol!!!B)

~*~

Ve aleyküm Selam can ablacım. Renk renk olsun inşallah:)
Hayra sevk ettikten sonra önemli değil can ablacım..Siz de Rabbimize emanetimsiniz inşallah ablacım..Rahman c.c her daim yar ve yardımcınız olsun inşallah..Selam, dua ve baki muhabbetle..B)B)

~*~
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Esselamun aleyküm canım kardeşim.
Arkadaş seçimlerimizde çok titizle davranmalıyız.Her an yokluğunu hissedeceğimiz arkadaşlar bulmak çok zordur.
Mutlaka hayatımızda çok özlediğimiz arkadaşların hasterini çekmekteyiz.
Bu paylaşımı okurken çok değerli bir arkadaşım aklıma geldi ve o günleri tekrar anımsadım.Allah razı olsun kardeşim.
Güzel bir paylaşımdı teşekkür ederim.Herşey gönlünüzce olsun canım kardeşim.
Baki muhabetle Allah a emanetsiniz.B)B)B)
aliye_aliye

aliye_aliye

NSBBZNselamun aleyküm
emeğinize sağlık...
arkadaşlık gerçekten öenmlidir...
tanımadanda sizler için arkadaşlarım diyebiliyosam gerçekten önemlidir
hakkınızı helal edin...
selam ve daimi dua ile...

~*~

Ve aleyküm Selam kardeşim.Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Allah c.c sizden de razı olsun inşallah..Hakkımız yoktur kardeşim. Var ise de helaldir. Ne mutlu kardeşim, böyle görebilmişseniz ne mutlu bizlere.Allah c.c razı olsun.Rabbimize emanet olunuz..Selam ve Dua ile inşallah..

~*~
aysun adak

aysun adak

Aktif Üye · 63 mesaj

selamun aleyküm aliye kardeş gerçekten çokkkkkkkkk güzel paylaşım bazen insanın öyle ihtiyacı oluyorki öle arkadaşlıklara rabim cümlesine nasip etsin
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.