ülke Bulmaca Oyunu

13.517 görüntülenme · 37 yanıt

Paylaş:
gülefşan

gülefşan

Kıdemli Üye · 449 mesaj

arkadaşlar oyunumuz şöyle:ben bir başkent yazacağım alttaki arkadaşımız bu başkentin hangi ülkenin olduğunu yazacak o da tekrar bir başkent yazacak oyun devam edecek inşallah....katılımınızı bekliyorum

KABİL
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Afganistan...

Afganistan...

Kahire...:evet
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

mısır
Tacikistanin baskenti neresidir:)
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

duşanbe
Abhazya ile ilgili bilgiler lütfen:)yani başkenti nere?ben çerkezim hemşerim sayılır abazalar:)
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

Nevin_1982, post: 689664, member: 73270duşanbe
Abhazya ile ilgili bilgiler lütfen:)yani başkenti nere?ben çerkezim hemşerim sayılır abazalar:)

Abhazya (Abhazca: Аҧсны/Apsnı; Gürcüce: აფხაზეთი / Aphazeti ), Gürcistan'ın kuzeybatı kesiminde, Karadeniz'in doğusunda ve Rusya'nın güneyinde tarihsel bölge. Adını, bugün bölgenin halklarından biri olan Abhazlardan ya da eski bir halk olan Abasglardan alır.

1990'ların başındaki savaşın ardından Sohum’a egemen olan ve Rusya’nın desteğindeki ayrılma yanlısı güçler 1994 yılında bağımsızlığını ilan etmiş, ama Abhazya Cumhuriyeti adını taşıyan bu yönetim bugüne değin herhangi bir ülke tarafından tanınmamıştır. Gürcistan’ın merkezi yönetiminin desteğindeki özerk yönetim ise, bölgenin eski statüsünün korunmasından yanadır. Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti’nin yönetim merkezi Sohum, Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümeti’nin yönetim merkezi ise Çhalta’dır (de jure Sohum).

Abhazya, 8.600 km²’lik bir alanı kapsar. Bölgede 157.000-190.000 (2006 tah.) arasında kişinin yaşadığı sanılır.
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

s.s.s, post: 689673, member: 71652Abhazya (Abhazca: Аҧсны/Apsnı; Gürcüce: აფხაზეთი / Aphazeti ), Gürcistan'ın kuzeybatı kesiminde, Karadeniz'in doğusunda ve Rusya'nın güneyinde tarihsel bölge. Adını, bugün bölgenin halklarından biri olan Abhazlardan ya da eski bir halk olan Abasglardan alır.

1990'ların başındaki savaşın ardından Sohum’a egemen olan ve Rusya’nın desteğindeki ayrılma yanlısı güçler 1994 yılında bağımsızlığını ilan etmiş, ama Abhazya Cumhuriyeti adını taşıyan bu yönetim bugüne değin herhangi bir ülke tarafından tanınmamıştır. Gürcistan’ın merkezi yönetiminin desteğindeki özerk yönetim ise, bölgenin eski statüsünün korunmasından yanadır. Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti’nin yönetim merkezi Sohum, Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümeti’nin yönetim merkezi ise Çhalta’dır (de jure Sohum).

Abhazya, 8.600 km²’lik bir alanı kapsar. Bölgede 157.000-190.000 (2006 tah.) arasında kişinin yaşadığı sanılır.

Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği Konseyi gibi uluslararası örgütler Abhazya’yı Gürcistan’ın bir parçası olarak tanımakta ve anlaşmazlığın her iki tarafın barışçı yollarla çözümlemesini istemektedir.

Bununla birlikte, bugünkü nüfusunun büyük bölümü Abhazya’yı egemen bir devlet olarak kabul etmektedir. Ancak bugünkü Abhazya nüfusuna yakın sayıda bir nüfus bölgeden göç ettirilmiş ve daha sonra bu nüfusun çoğunluğunun evlerine dönmelerine izin verilmemiştir. Öte yandan Abhazya sınırları içinde kalan Yukarı Kodori Vadisi (Gürcüler tarafından Yukarı Abhazya olarak adlandırılmıştır), Gürcistan yönetiminin kontrolü altındadır ve burada, Gürcistan hükümetinin desteğinde ikinci bir Abhazya hükümeti bulunmaktadır
policdemo

policdemo

Mübarek Üye · 972 mesaj

s.a arabistanın başkenti......
''levent''

''levent''

Mübarek Üye · 637 mesaj

...riyad...
''levent''

''levent''

Mübarek Üye · 637 mesaj

soruyu unuttum moğolistanın başkenti?
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

tüh yaaa
ben oynayamam bu oyunu
başkentleri bilmiyorum
çok kötü yaaaaaaa
''levent''

''levent''

Mübarek Üye · 637 mesaj

neslihantozan, post: 689727, member: 46218tüh yaaa
ben oynayamam bu oyunu
başkentleri bilmiyorum
çok kötü yaaaaaaa

:B arastır bulursun ılgınc bı ısmı var zaten a.e.o
gülefşan

gülefşan

Kıdemli Üye · 449 mesaj

arkadaşlar oyun yanlış gidiyor .
başkenti yazıyoruz bu başkentin hangi ülkenin olduğunu buluyoruz.ben başlıyorum tekrar

BÜKREŞ
mavci

mavci 🛡

Haklısın Gülefşan...

Haklısın Gülefşan...

gülefşanarkadaşlar oyun yanlış gidiyor .
başkenti yazıyoruz bu başkentin hangi ülkenin olduğunu buluyoruz.ben başlıyorum tekrar

BÜKREŞ

Romanya....:evet

Madrid...:!
.
gülefşan

gülefşan

Kıdemli Üye · 449 mesaj

teşekkür ederim kardeşim:evet
madrid İSPANYAnın başkenti
TİRAN Nerenin başkenti?
mavci

mavci 🛡

Arnavutluk....

Arnavutluk....

İSLAMABAD....
Nerenin başkenti...????
.
nevin2007

nevin2007

Kıdemli Üye · 326 mesaj

İslamabad PAKİSTANIN başkenti.
KUDUSUN başkenti neresi.
mavci

mavci 🛡

Yine yanlış soru maalesef...

Yine yanlış soru maalesef...

nevin2007İslamabad PAKİSTANIN başkenti.
KUDUSUN başkenti neresi.

Kudüs Nerenin Başkenti?
olacak sorumuz sanırım, yanılmıyorsam , tahminimce...:evet

Cevap: FİLİSTİN
....desem...(İsrail dememmm):A

Karakas nerenin başkenti?:evet
.
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

s.s.s, post: 689674, member: 71652Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği Konseyi gibi uluslararası örgütler Abhazya’yı Gürcistan’ın bir parçası olarak tanımakta ve anlaşmazlığın her iki tarafın barışçı yollarla çözümlemesini istemektedir.

Bununla birlikte, bugünkü nüfusunun büyük bölümü Abhazya’yı egemen bir devlet olarak kabul etmektedir. Ancak bugünkü Abhazya nüfusuna yakın sayıda bir nüfus bölgeden göç ettirilmiş ve daha sonra bu nüfusun çoğunluğunun evlerine dönmelerine izin verilmemiştir. Öte yandan Abhazya sınırları içinde kalan Yukarı Kodori Vadisi (Gürcüler tarafından Yukarı Abhazya olarak adlandırılmıştır), Gürcistan yönetiminin kontrolü altındadır ve burada, Gürcistan hükümetinin desteğinde ikinci bir Abhazya hükümeti bulunmaktadır

sağol kardeşim zahmet oldu:)
gülefşan

gülefşan

Kıdemli Üye · 449 mesaj

arkadaşlar TİFLİS hangi ülkenin başkenti?
policdemo

policdemo

Mübarek Üye · 972 mesaj

gürcistanın
erivan nerenin başkenti.........
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.