GÜNÜN AYETİ
386.330 görüntülenme · 4.511 yanıt
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla
78. İsrailoğullarından kâfir olanlar, Davud ve Meryem oğlu İsa diliyle lânetlenmişlerdir. Bunun sebebi, söz dinlememeleri ve sınırı aşmalarıdır.
79. Onlar, işledikleri kötülükten, birbirini vazgeçirmeye çalışmazlardı. Andolsun yaptıkları ne kötüdür!
80. Onlardan çoğunun, inkâr edenlerle dostluk ettiklerini görürsün. Nefislerinin onlar için (ahiret hayatları için) önceden hazırladığı şey ne kötüdür: Allah onlara gazabetmiştir ve onlar azap içinde devamlı kalıcıdırlar!
81. Eğer onlar Allah'a, Peygamber'e ve ona indirilene iman etmiş olsalardı onları (müşrikleri) dost edinmezlerdi; fakat onların çoğu yoldan çıkmışlardır.
SÜRET-ÜL MAİDE
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,
inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"
B)
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
-''Ama kim benim uyarıcı mesajıma sırt çevirirse;o geçim sıkıntısına düşer ve kıyamet günü onu kör olarak toplantı yerine süreriz.''
-O der ki:''Ya Rabbi! beni niye kör olarak toplantı yerine sürdün,oysa benim gözlerim daha önce görüyordu.''
-Allah da ona der ki:''işte böyle.Vaktiyle sana ayetlerim gelmişti de onları unutmuştun.Bu gün de böylece tarafımdan unutulursun.''
TAHA SURESİ/124,125,126
-''Ama kim benim uyarıcı mesajıma sırt çevirirse;o geçim sıkıntısına düşer ve kıyamet günü onu kör olarak toplantı yerine süreriz.''
-O der ki:''Ya Rabbi! beni niye kör olarak toplantı yerine sürdün,oysa benim gözlerim daha önce görüyordu.''
-Allah da ona der ki:''işte böyle.Vaktiyle sana ayetlerim gelmişti de onları unutmuştun.Bu gün de böylece tarafımdan unutulursun.''
TAHA SURESİ/124,125,126
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
Bismillahirrahmanirrahim
- (Onlar mı) Yoksa, gökleri ve yeri yaratan ve size gökten su indiren mi? Ki onunla (o suyla) gönül alıcı bahçeler bitirdik, sizin içinse bir ağacını bitirmek (bile) mümkün değildir. Allah ile beraber başka bir İlah mı? Hayır, onlar sapıklıkta devam eden bir kavimdir.
- Ya da yeryüzünü bir karar yeri kılan, onun arasında ırmaklar var eden ve ona (yeryüzü için) sarsılmaz dağlar yaratan ve iki deniz arasında bir ara-engel (haciz) koyan mı? Allah ile beraber başka bir İlah mı? Hayır onların çoğu bilmiyorlar..
- Ya da sıkıntı ve ihtiyaç içinde olana, Kendisi'ne dua ettiği zaman icabet eden, kötülüğü açıp gideren ve sizi yeryüzünün halifeleri kılan mı? Allah ile beraber başka bir İlah mı? Ne az öğüt-alıp düşünüyorsunuz?
Neml Suresi / 60-61 ve 62. Ayetler
Selamün Aleyküm değerli Resul Abimiz...Cumanız mübarek olsun..Rabbimiz c.c duaların kabulüne ve hayırlara vesile kılsın inşallah..Selam ve dua ile.
Selamün Aleyküm değerli Resul Abimiz...Cumanız mübarek olsun..Rabbimiz c.c duaların kabulüne ve hayırlara vesile kılsın inşallah..Selam ve dua ile.
Bismillahirrahmanirrahim
Elçinin emrine aykırı davrananlar , kendilerine bir belanın çarpmasından yahut
onlara acıklı bir azabın uğramasından sakınsınlar.
___________________________________________N u r__63_________
Elçinin emrine aykırı davrananlar , kendilerine bir belanın çarpmasından yahut
onlara acıklı bir azabın uğramasından sakınsınlar.
___________________________________________N u r__63_________
Allah razı olsun ve ne olur helal edin hepsini okuyamayacağım şuan için kopyaladım daha müsait bi zamanda okuyacağım inşallah.Helal edin.
Emeğinizdende Allah razı olsun.Dualarımızı kabul buyursun inşallah.Amin.
umeyyeSelamün Aleyküm Kardeşim...
RAHMAN razı olsun eline emeğine gönlüne sağlık
MEVLA sevabını kat kat bahşetsin inşaALLAH
Selam ve Baki Dua ile ALLAH a emanet ol
aleyküm selam kardeşim..
rabbim sizdende razı olsun inşaallah..
sağol kardeşim..
rabbime emanet ol dua ile.. hayırlı cumalar.
zamannamazAllah razı olsun ve ne olur helal edin hepsini okuyamayacağım şuan için kopyaladım daha müsait bi zamanda okuyacağım inşallah.Helal edin.
rabbim sizdende razı olsun kardeşim....
helal olsun..siz okuyun keşke ben daha eklicem ....
güzel duanızada amin amin amin diyorum sağol canım kardeşim..
rabbime emanet olun dua ile.. hayırlı cumalar..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/3595-gunun-ayeti · 28.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.