GÜNÜN AYETİ
386.411 görüntülenme · 4.511 yanıt
Kâf Suresi 11. ayet (Toplam 45 ayet)
Kullara rızık olması için birbirine girmiş, küme küme tomurcukları olan uzun boylu hurma ağaçları yetiştirdik. Ve o su ile ölü toprağa can verdik. İşte hayata yeniden çıkış da böyledir.
Kâf Suresi 10. ayet (Toplam 45 ayet)
Kullara rızık olması için birbirine girmiş, küme küme tomurcukları olan uzun boylu hurma ağaçları yetiştirdik. Ve o su ile ölü toprağa can verdik. İşte hayata yeniden çıkış da böyledir.
KİM, "ALLAH'IN" İNDİRDİKLERİ İLE HÜKMETMEZSE,
İŞTE ONLAR KAFİRLERİN TA KENDİLERİDİR
2/114
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,
inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"
B)
"ALLAH, DÜŞÜNCELERİNİZİ EN İYİ BİLENDİR.
DOST OLARAK "ALLAH" YETER.
YARDIMCI OLARAK YİNE "ALLAH" YETER.
SÜRET-ÜL NİSA 45
SELAMÜN ALEYKÜM
CÜMLETEN HAYIRLI CUMA'LAR
B)
Zuhruf Suresi 85. ayet (Toplam 89 ayet)
Göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunan her şeyin mülkü kendisine ait olan Allah ne yücedir! Kıyamet saatini bilmek de O'na mahsustur. Siz O'na döndürüleceksiniz
Zuhruf Suresi 13. ayet (Toplam 89 ayet)
Ki,böylece onların sırtına binip üzerlerine yerleşince, Rabbinizin ni'metini anarak: Bunu bizim hizmetimize vereni tesbih ve takdis ederiz, yoksa biz bunlara güç yetiremezdik, diyesiniz.
MAİDE 3. ayet
3 - Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı. Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir.
3 - Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı. Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım. Size din olarak İslâmı beğendim. Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir.
Eger bir gulumseme istiyorsaniz, gulumsemeyi ogrenin. Gulumseme hem kalbe iyi gelir, hem ruhu zarif kilar.
ŞÜPHE YOK'Kİ "SAFA İLE MERVE" "ALLAH"IN KOYDUĞU NIŞANLARDANDIR.
HER KİM'Kİ BEYTULLAHI ZİYARET EDER VEYA UMRA YAPARSA,
ONLARI TAVAF ETMESİNDE KENDİLERİNE BİR GÜNAH YOKTUR.
2 / 158
B)
İYİLİK TOPLULUĞU
3:104. Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/3595-gunun-ayeti · 29.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.