GÜNÜN AYETİ
385.956 görüntülenme · 4.511 yanıt
Bismillahirrahmanirrahim
Ey insanlar , ALLAH'tan korkun ve doğru söz söyleyin ki, ALLAH işlerinizi düzeltsin ve günahlarınızı bağışlasın.
Ahzap (70-71)
Ey insanlar , ALLAH'tan korkun ve doğru söz söyleyin ki, ALLAH işlerinizi düzeltsin ve günahlarınızı bağışlasın.
Ahzap (70-71)
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. Ey iman edenler! Allah'ın ve Resûlünün önüne geçmeyin. Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah işitendir, bilendir.
HUCURAT SURESİ
1. Ey iman edenler! Allah'ın ve Resûlünün önüne geçmeyin. Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah işitendir, bilendir.
HUCURAT SURESİ
Bismillahirrahmanirrahim
''Resulüm de ki: Eğer siz ALLAH'ı seviyorsanız hemen bana uyun ki, ALLAH'ü Teala da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. ALLAH'ü Teala Gafur'dur, Rahim'dir.''
(Al-i İmran/ 31)
''Resulüm de ki: Eğer siz ALLAH'ı seviyorsanız hemen bana uyun ki, ALLAH'ü Teala da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. ALLAH'ü Teala Gafur'dur, Rahim'dir.''
(Al-i İmran/ 31)
أحمد
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
Rahman ve Rahim (Olan) ALLAH'ın adıyla.
"Kafirlerde aslında birbirlerinin dostları yardımcılarıdırlar. Eğer sizde öyle yapmazsanız, yeryüzünde büyük bir fitne ve fesat çıkar." [Enfal Suresi/73]
Sadakallahulazim - "yüce olan ALLAH(c.c) doğruyu söyledi!
"Kafirlerde aslında birbirlerinin dostları yardımcılarıdırlar. Eğer sizde öyle yapmazsanız, yeryüzünde büyük bir fitne ve fesat çıkar." [Enfal Suresi/73]
Sadakallahulazim - "yüce olan ALLAH(c.c) doğruyu söyledi!
De ki: "Namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, alemlerin Rabbi Allah içindir. ( EN’AM 6/162)
O size istediğiniz her şeyden verdi. Allah'ın nimetini sayacak olsanız sayamazsınız. Doğrusu insan çok zalim, çok nankördür!
İbrahim - 34
İbrahim - 34
Bisnillahirrahmanirrahim
İmana gelmeyen o kâfirlere de ki: "Elinizden geleni geri koymayın! Biz de yapacağımızı yapacağız."
HUD SURESİ/121
İmana gelmeyen o kâfirlere de ki: "Elinizden geleni geri koymayın! Biz de yapacağımızı yapacağız."
HUD SURESİ/121
Mübarek Üye
- Tepki
- 1.953
- Ödül
- 163
Mübarek Üye · 3.037 mesaj
Selamunaleyküm Rabbim razı olsun İnşallah. Bir tane de ben paylaşmak istedim. Beni en çok etkileyen ayetlerden bir tanesi
Bismillahirrahmanirrahim
Artık tesbih edilmez mi, herşeyin hükümranlığı (kudreti) elinde bulunan öyle bir Sübhân'a? Hep döndürülüp O'na götürüleceksiniz.
Yasin Suresi 83. Ayet
Allaha emanet olun
Bismillahirrahmanirrahim
Artık tesbih edilmez mi, herşeyin hükümranlığı (kudreti) elinde bulunan öyle bir Sübhân'a? Hep döndürülüp O'na götürüleceksiniz.
Yasin Suresi 83. Ayet
Allaha emanet olun
tevbekarım
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
Kul yâ ıbâdiyellezîne esrefû alâ enfusihim lâ taknetû min rahmetillâh(rahmetillâhi), innallâhe yagfiruz zunûbe cemîâ(cemîan), innehu huvel gafûrur rahîm(rahîmu).
De ki: "Ey nefsleri üzerine israf yüklemiş (haddi aşmış) kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Muhakkak ki Allah, günahların hepsini mağfiret eder (sevaba çevirir). O, muhakkak ki O; Gafûr'dur (mağfiret eden), Rahîm'dir (rahmet nuru gönderen)."
Zümer 53
Kuran-ı Kerim ve Bu Ayet-i Kerime benim için dünyada ailemden eşimden çocuklarımdan sahip olduğum herşeyden çok daha kıymetlidir
Kul yâ ıbâdiyellezîne esrefû alâ enfusihim lâ taknetû min rahmetillâh(rahmetillâhi), innallâhe yagfiruz zunûbe cemîâ(cemîan), innehu huvel gafûrur rahîm(rahîmu).
De ki: "Ey nefsleri üzerine israf yüklemiş (haddi aşmış) kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Muhakkak ki Allah, günahların hepsini mağfiret eder (sevaba çevirir). O, muhakkak ki O; Gafûr'dur (mağfiret eden), Rahîm'dir (rahmet nuru gönderen)."
Zümer 53
Kuran-ı Kerim ve Bu Ayet-i Kerime benim için dünyada ailemden eşimden çocuklarımdan sahip olduğum herşeyden çok daha kıymetlidir
İman edip de hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla,
canlarıyla cihad edenler, rütbe bakımından Allah katında daha üstündürler. Kurtuluşa erenler de işte onlardır.
TEVBE - 20
canlarıyla cihad edenler, rütbe bakımından Allah katında daha üstündürler. Kurtuluşa erenler de işte onlardır.
TEVBE - 20
tevbekarım
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
Ve sen yine denendiğinde
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde
Uzun uzun düşün
ve hatırla yaratanını!
Allah kuluna kâfi değil mi?
(Zümer/36)
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde
Uzun uzun düşün
ve hatırla yaratanını!
Allah kuluna kâfi değil mi?
(Zümer/36)
İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir Asıl iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır İşte bunlar, doğru olanlardır İşte bunlar, Allah'a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir (Bakara süresi)
!.......
!.......
Sizin ilahınızAllah'tır ki ilah yok ancak O (var).O ilmiyle herşeyi kuşatmıştır.
TaHa,98
Bilmediklerimi bildir bana,ey Rabbim,bilmediğini bilenlerden eyle beni,
TaHa,98
Bilmediklerimi bildir bana,ey Rabbim,bilmediğini bilenlerden eyle beni,
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/3595-gunun-ayeti · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.