GÜNÜN AYETİ
385.921 görüntülenme · 4.511 yanıt
.................Bismillahirrahmanirrahim.................
Allah yolunda hicret eden, yeryüzünde barınacak çok yer de bulur, genişlik (ve bolluk) da. Allah'a ve Resûlü’ne hicret etmek üzere evinden çıkan, sonra kendisine ölüm gelen kişinin ecri şüphesiz Allah'a düşmüştür. Allah, bağışlayıcıdır, esirgeyicidir.
Nisa Suresi / 100. Ayet
Allah yolunda hicret eden, yeryüzünde barınacak çok yer de bulur, genişlik (ve bolluk) da. Allah'a ve Resûlü’ne hicret etmek üzere evinden çıkan, sonra kendisine ölüm gelen kişinin ecri şüphesiz Allah'a düşmüştür. Allah, bağışlayıcıdır, esirgeyicidir.
Nisa Suresi / 100. Ayet
Her canlı ölümü tadacaktır. Kıyamet günü ecirleriniz size eksiksiz olarak verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı zevkten başka birşey değildir.
Al-i İmran Suresi, Ayet 185-
Al-i İmran Suresi, Ayet 185-
.................Bismillahirrahmanirrahim.................
Ey iman edenler! Size ne oldu ki, "Allah yolunda savaşa çıkın!" denildiği zaman yere çakılıp kalıyorsunuz? Dünya hayatını ahirete tercih mi ediyorsunuz?
Fakat dünya hayatının faydası ahiretin yanında pek azdır.
Tevbe-38
Fakat dünya hayatının faydası ahiretin yanında pek azdır.
Tevbe-38
.................Bismillahirrahmanirrahim..................
Ben, cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım.
Zariyat-56
Ben, cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım.
Zariyat-56
.................Bismillahirrahmanirrahim..................
Herkesin (her toplumun) yüzünü çevirdiği bir yön vardır. Öyleyse hayırlarda yarışınız. Her nerede olursanız, Allah sizleri bir araya getirecektir. Şüphesiz Allah, her şeye güç yetirendir.
Bakara/148
__Bismillahirrahmanirrahim__
Sen şimdi Rabbini hamd ile tesbih et ve secde edenlerden ol! Ve sana yakîn (ölüm) gelinceye kadar Rabbine ibadet et!
(Hicr Suresi 98-99)
Sen şimdi Rabbini hamd ile tesbih et ve secde edenlerden ol! Ve sana yakîn (ölüm) gelinceye kadar Rabbine ibadet et!
(Hicr Suresi 98-99)
Bismillahirrahmanirrahim
"Kim Allah'a ve Peygamberine itaat ederse Allah onu içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır, orada ebedi kalırlar. İşte büyük kurtuluş budur.
Kim Allah'a ve Peygamberine baş kaldırır ve yasalarını çiğnerse,
Allah onu ebedi kalacağı cehenneme sokar. Alçaltıcı azap onadır."
"Kim Allah'a ve Peygamberine itaat ederse Allah onu içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır, orada ebedi kalırlar. İşte büyük kurtuluş budur.
Kim Allah'a ve Peygamberine baş kaldırır ve yasalarını çiğnerse,
Allah onu ebedi kalacağı cehenneme sokar. Alçaltıcı azap onadır."
İnfitar 13-14
Allah’a ve ahiret gününe imân eden kimse, komşusuna eziyet etmesin. Allah’a ve ahiret gününe imân eden misafirine ikramda bulunsun. Allah’a ve ahiret gününe imân eden kimse, ya hayır söylesin veya sussun.
(Buhârî, Edeb, 31, 85; Müslim, Îmân, 74, 75.)
(Buhârî, Edeb, 31, 85; Müslim, Îmân, 74, 75.)
Bismillahirrahmanirrahim
İman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenlerin Allah katında büyük dereceleri vardır. İşte 'kurtuluşa ve mutluluğa' erenler bunlardır.
TEVBE-20
TEVBE-20
Bismillahirrahmanirrahim
Mü'min olanlar, ancak o kimselerdir ki, onlar, Allah'a ve Resûlü'ne iman ettiler, sonra hiçbir kuşkuya kapılmadan Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad ettiler. İşte onlar, sadık (doğru) olanların ta kendileridir.
HUCURAT-15
Mü'min olanlar, ancak o kimselerdir ki, onlar, Allah'a ve Resûlü'ne iman ettiler, sonra hiçbir kuşkuya kapılmadan Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad ettiler. İşte onlar, sadık (doğru) olanların ta kendileridir.
HUCURAT-15
... Bismillahirrahmanirrahim ...
EY İNANANLAR ,
EĞER SİZ ALLAH'IN DİNİNE YARDIM EDERSENİZ ,
ALLAH'DA SİZE YARDIM EDER .
(Muhammed - 7 )
EY İNANANLAR ,
EĞER SİZ ALLAH'IN DİNİNE YARDIM EDERSENİZ ,
ALLAH'DA SİZE YARDIM EDER .
(Muhammed - 7 )
... Bismillahirrahmanirrahim ...
'' Yoksa siz, kendinizden önce gelip geçenlerin hali (uğradıkları sıkıntılar) başınıza gelmeden cennete girivereceğinizi mi sandınız? Onlara öyle yoksulluklar, öyle sıkıntılar dokundu ve öyle sarsıldılar ki, hatta peygamber ve beraberinde iman edenler: "Allah'ın yardımı ne zaman?" derlerdi. Bak işte! Gerçekten Allah'ın yardımı yakındır ''
'' Yoksa siz, kendinizden önce gelip geçenlerin hali (uğradıkları sıkıntılar) başınıza gelmeden cennete girivereceğinizi mi sandınız? Onlara öyle yoksulluklar, öyle sıkıntılar dokundu ve öyle sarsıldılar ki, hatta peygamber ve beraberinde iman edenler: "Allah'ın yardımı ne zaman?" derlerdi. Bak işte! Gerçekten Allah'ın yardımı yakındır ''
(Bakara 214)
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/islamweb/subdomain/forum/includes/class_core.php(4074) : eval()'d code on line 38
buda nedir siteye giriyorum ama bölümlere giremiyorum büyle bir yazı cıkıyor.
buraya yazdığım için kusra bakmayın anca buraya girebildim.
sizde de bu sorun var mı ?
GülfidanParse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/islamweb/subdomain/forum/includes/class_core.php(4074) : eval()'d code on line 38
Selamun aleyküm kardeşim..
Ben de dün geceden beri gremiyorum. Aynı sorun bende de var.
Hatim açıcaktım, açamıyorum..
Forum konularına girilmiyor, bu yazı çıkıyor. Ben yönetime mesaj gönderdim.
Sorun neden kaynaklanıyor diye.. Sizde de olduğuna göre siteden kaynaklanıyor demekki..
tek_dileğimSelamun aleyküm kardeşim..
Ben de dün geceden beri gremiyorum. Aynı sorun bende de var.
Hatim açıcaktım, açamıyorum..
Forum konularına girilmiyor, bu yazı çıkıyor. Ben yönetime mesaj gönderdim.
Sorun neden kaynaklanıyor diye.. Sizde de olduğuna göre siteden kaynaklanıyor demekki..
Ve Aleyküm selam inşAllah cözerler neymiş bu sorun.

(Resulüm!) Kur'ân'ı (okumayı, tebliğ etmeyi ve ona uymayı) sana farz kılan Allah, elbette seni (yine) dönülecek yere döndürecektir. De ki: «Rabbim, kimin hidayetle geldiğini ve kimin apaçık bir sapıklık içinde olduğunu en iyi bilendir.»
KASAS/85
Bismillahirrahmanirrahim
Siz ister sözünüzü gizleyin , ister açığa vurun ;
hiç şüphesiz O gönüllerde saklı olanı bilir.
Mülk-13
Siz ister sözünüzü gizleyin , ister açığa vurun ;
hiç şüphesiz O gönüllerde saklı olanı bilir.
Mülk-13
Bismillahirrahmanirrahim
Allah, rahmetinden ötürü geceyi içinde dinlenesiniz; gündüzü de, lütfundan isteyesiniz ve şükredesiniz diye sizin için yarattı.
Kasas Suresi /73
Allah, rahmetinden ötürü geceyi içinde dinlenesiniz; gündüzü de, lütfundan isteyesiniz ve şükredesiniz diye sizin için yarattı.
Kasas Suresi /73
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/3595-gunun-ayeti · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.