GÜNÜN AYETİ

386.229 görüntülenme · 4.511 yanıt

Paylaş:
Delete

Delete

Mübarek Üye · 6.076 mesaj

ufuktuncay

ufuktuncay

Mübarek Üye · 533 mesaj

paylaşım için Allah sizlerden razı olsun.
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

Bismillahirrahmanirrahim

23. Allah sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu ve bıkılmadan tekrar tekrar okunan bir kitap olarak indirdi.

Rablerinden korkanların, bu Kitab'ın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar.

İşte bu Kitap, Allah'ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz.

SÜRET-ÜL ZÜMER
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,

inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

B)
Delete

Delete

Resul Aydın

Resul Aydın

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1. Ey iman edenler! Eğer benim yolumda savaşmak ve rızamı kazanmak için çıkmışsanız, benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanlara sevgi göstererek, gizli muhabbet besleyerek onları dost edinmeyin.

Oysa onlar, size gelen gerçeği inkâr etmişlerdir. Rabbiniz Allah'a inandığınızdan dolayı Peygamber'i de sizi de yurdunuzdan çıkarıyorlar. Ben, sizin saklı tuttuğunuzu da, açığa vurduğunuzu da en iyi bilenim. Sizden kim bunu yaparsa (onları dost edinirse) doğru yoldan sapmış olur.

SÜRET-ÜL MÜMTEHİNE

B)
Resul Aydın

Resul Aydın

Bismillahirrahmanirrahim

31. Biz cehennemin işlerine bakmakla ancak melekleri
görevlendirmişizdir.

Onların sayısını da inkârcılar için sadece bir imtihan (vesilesi) yaptık ki, böylelikle, kendilerine kitap verilenler iyiden iyiye öğrensin, iman edenlerin imanını atrttırsın; hem kendilerine kitap verilenler hem müminler şüpheye düşmesinler, kalplerinde hastalık bulunanlar ve kâfirler de: "Allah bu misalle ne demek istemiştir ki?" desinler.

İşte Allah böylece, dilediğini sapıklıkta bırakır, dilediğini doğru yola eriştirir. Rabbinin ordularını, kendisinden başkası bilmez. Bu ise, insanlık için ancak bir öğüttür.

SÜRET-ÜL MÜDDESSİR

B)
vaktileyl

vaktileyl

Mübarek Üye · 2.887 mesaj

Âl-i İmrân Suresinin 154 . Ayetinde
Sonra o kederin ardından (Allah) üzerinize içinizden bir kısmını örtüp bürüyen bir güven, bir uyku indirdi. Bir kısmınız da kendi canlarının kaygısına düşmüştü. Allaha karşı cahiliye zannı gibi gerçek dışı zanda bulunuyorlar; "Bu işte bizim hiçbir dahlimiz yok" diyorlardı. De ki: "Bütün iş, Allahındır." Onlar sana açıklayamadıklarını içlerinde saklıyorlar ve diyorlar ki: "Bu konuda bizim elimizde bir şey olsaydı burada öldürülmezdik." De ki: "Evlerinizde dahi olsaydınız, üzerlerine öldürülmesi yazılmış bulunanlar mutlaka yatacakları (öldürülecekleri) yerlere çıkıp gideceklerdi. Allah bunu göğüslerinizdekini denemek, kalplerinizdekini arındırmak için yaptı. Allah göğüslerin özünü (kalplerde olanı) bilir."
ruyet

ruyet

Kıdemli Üye · 343 mesaj

Ayetlerimiz konusunda acze düşürücü çabalar harcayanlar, alevli ateşin halkıdır. (22/51)

İnkâra sapanların, yeryüzünde (Allah'ı) aciz bırakacaklarını sanma. Onların son barınma yerleri ateştir. Ne kötü bir dönüştür o. (24/57)

Siz yerde ve gökte (Allah'ı) aciz bırakamazsınız. Sizin Allah'ın dışında veliniz yoktur, yardım edeniniz de yoktur. (29/22

(Sözde) Aciz bırakmak için ayetlerimiz hakkında çaba harcamış olanlar, işte onlar; onlar için de (en) iğrenç olanından acı bir azab vardır. (34/5)
Delete

Delete

sahabeler

sahabeler

Kıdemli Üye · 116 mesaj

Allah (c.c) razı olsun delete kardeşim
Resul Aydın

Resul Aydın

Bismillahirrahmanirrahim

68. Ayetlerimiz hakkında ileri geri konuşmaya dalanları gördüğünde, onlar başka bir söze geçinceye kadar onlardan uzak dur. Eğer şeytan sana unutturursa, hatırladıktan sonra artık o zalimler topluluğu ile oturma.

SÜRET-ÜL EN'AM

B)
vaktileyl

vaktileyl

Mübarek Üye · 2.887 mesaj

Enâm Sûresinin 11 . Ayetinde
De ki: "Yeryüzünde gezin dolaşın da (Peygamberleri) yalanlayanların sonu nasıl olmuş bir görün."
Resul Aydın

Resul Aydın

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1. Âlemlere uyarıcı olsun diye kulu Muhammed'e Furkan'ı indiren, Allah, yüceler yücesidir.

SÜRET-ÜL FURKAN

B)
Delete

Delete

Resul Aydın

Resul Aydın

Bismillahirrahmanirrahim

27. Rabbinin Kitabı'ndan sana vahyedileni oku. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O'ndan başka bir sığınak da bulamazsın.

SÜRET-ÜL KEHF

B)idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız
inkar'ın basitliğinden sıyrılınızB)

B)
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

muberra

muberra

Mübarek Üye · 527 mesaj

Yunus suresi-107. -Bismillahirrahmanirrahim-Eğer Allah sana bir zarar dokundurursa, onu yine O'ndan başka giderecek yoktur. Eğer sana bir hayır dilerse, O'nun keremini geri çevirecek de yoktur. O, hayrını kullarından dilediğine eriştirir. Ve O bağışlayandır, esirgeyendir
ALLAH HERŞEYE KADİRDİR. O İSTERSE HERŞEY OLUR. RABBİMİZ DUALARIMIZI HAYIRLISI İLE KABUL EYLE,HAKKIMIZDA HAYIRLI OLMAYAN ŞEYLER İSTEMEKTEN SANA SIĞINIRIZ,SEN BİZİ TÜM KÖTÜLÜKLERDEN KORU.HER ZAMAN BİZİM YAR VE YARDIMCIMIZ OL.AMİN
titretttinhoca

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 298 mesaj

Bismillahirrahmânirrahîm

Bakara suresi ,186 ”(Ey Habibim) Kullarım Sana Beni sorduğunda söyle onlara; Ben (Onlara) çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde kullarım da Benim davetime uysunlar ve Bana inansınlar ki; doğru yolu bulsunlar.”
Resul Aydın

Resul Aydın

B)idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız
inkar'ın basitliğinden sıyrılınızB)

Bismillahirrahmanirrahim

33. Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygambere itaat edin. İşlerinizi boşa çıkarmayın.

SÜRET-ÜL MUHAMMED

B)
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

9. Ey iman edenler! Mallarınız ve evlatlarınız sizi, Allah'ı zikretmekten alıkoymasın. Her kim bunu yaparsa, işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.

münafigun suresi
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.