İslam da bekarlık

9.733 görüntülenme · 32 yanıt

Paylaş:
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

Hangi durumda Allah'u tealaya daha iyi kul olabiliyorsak o hal insan için daha iyidir.
deniz14

deniz14

Mübarek Üye · 707 mesaj

Ravza_NurHz.Ömer:
"Üç gün sonra öleceğimi de bilsem bekar gitmektense evlenmeyi tercih ederim"
din büyüklerimiz bize gerekli bilgiler zaten sunmuşlar dinini tamamlamak isteyen evlensin diye söylemiişler rabbim evlenmek isteyen tüm kardeşlerimize yardım etsin ve hayırlı bir eş nasip etsin selam ve dua ile

mustafa_xtarAllahj Resulu bekar kalmak isteyen Osman bin Mez'ub'a müsaade etmemiş ve ona:
"Dul olarak Allah'a kavuşma" buyurmuştur.

Allah c.c razı olsun verdiğin bilgiler için.. Allah herkesin gönlüne göre versin.. AMİN
Şu gülen çehreme bakıpta sanmayın beni bahtiyar, attığım her kahkahada binlerce gözyaşı var.
Cihat-82

Cihat-82

Kıdemli Üye · 232 mesaj

Allah Teala tüm kardeşlerimize hayırlı eşler nasip etsin. Selam ve dua ile..
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

rabbim tüm bekar kardeşlerimizin gönlüne göre versin inşallah..
Azerbaycan_li

Azerbaycan_li

Mübarek Üye · 1.201 mesaj

benim için de dua edin kardeşler...Allah bizi iki guzelden biriyle rızıklandırsın ...ve ya ikisiyle birden..saliha bir eş, ve şehadet...Allahumme amin...
m.i.n.e

m.i.n.e

Aktif Üye · 62 mesaj

Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle...
Rabbim hepimize hayırlısını versin
gülkoksam

gülkoksam

Mübarek Üye · 969 mesaj

bekarlık çok berbat bişey
Ayse_92_38

Ayse_92_38

Kıdemli Üye · 315 mesaj

selamun aleyküm kardesim bu güzel konu icin allah c.c. senden razi olsun insallah

bende bekarim benim istedigim gibi birisi yok gibi sanki yada ben bulamiyorum bana dinimi ögrenmede yardimci olacak birisi ama bu devirde kimin umrundaki din ...

selam ve dua ile
gülkoksam

gülkoksam

Mübarek Üye · 969 mesaj

arkadaşlar bekarlıktan kurtulmak için dua varmı yada bi konu açılsa bütün bekar arkadaşlara dua edilse hayırlısıyla evlensinler diye çok sevap olur valla:)
iyiniyet

iyiniyet

Kıdemli Üye · 143 mesaj

Allahdan daima hayirlisina istemeli.Herkeze hayirli bir es nasip eylemesine dilerim.
**RaNa**

**RaNa**

Mübarek Üye · 3.597 mesaj

Allah razı olsun
Rabbim herkeze hayırlı zamanda hayırlı eşler nasip etsin...
SHAHADAT

SHAHADAT

Kıdemli Üye · 148 mesaj

İslam genel olarak evlenmeyi teşvik eder. Evliliğin hükmü kişiye ve zamana göre değişebilir.

---------------------
Ahir zamanda evlenmemekle ilgili hadislerin hükmü umumi değildir.
---------------------

Öyle olsaydı son dönemi bir kaç asır süren ahir zamanda hiç bir müslüman evlenmeycek olsa bir asır içinde dünyada müslüman kalmamış olacaktı. Mazerete binanen evlenmeyen sünnete aykırı hareket etmiş sayılmaz.

Ahir zamanda her taraftan islama saldırlması islama hizmet edenler açısından evlenmemek için mazeret olur. Peygamberimizin evlenmeyen benden değildir demesi evlenmeyi hristiyanlıkta olduğu gibi ruhbanlıkla karıştıranlar içindir.
Gözyasi

Gözyasi

Kıdemli Üye · 201 mesaj

Bence öncelikle evlenecek kisilerde beraber ahiretti kazanma düsüncesi olmasi lazim. Evli degilim ama düsünüyorumda evli olsam ve esimlen beraber sabah namazina kalsam ve beraber namaz kilsak cok güzel olurdur..
Bide cok büyük bi sevgi ve saygi gerekli evlilik icin. Büyük bi sevgi ve saygi oldukdan sonra her zorlun üstesinden gelirnir diye düsünüyorum.
Ben öyle birinle evlenmek isterdim ki tek bu dünyada yaslanmak degil beraber Rabbimin cennetini kazanmak ve ahirettimide onla gecirmek isterdim.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.