5.454 görüntülenme · 71 yanıt

Nevin_1982Bulunduğumuz odada televizyon varsa ve odada bulunanlar istemediğimiz bir programı izliyorlarsa, o odadan diğer bir odaya geçmek HİCRETTİR.
nihalim, post: 688819, member: 54443Selamünaleyküm...değerli kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...İNŞALLAH...
emeğine sağlık her zamanki gibi ÇOK güzel bir paylaşım...
RABBİM cümlemize hicret etmeyi nasip eylesin İNŞALLAH...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...
fatmana, post: 688821, member: 80441Hicret zordur; fakat cennet de ucuz değildir.
selamün aleyküm kardeşim...yine çok anlamlı bi paylaşımı paylaştın bizlerle....EMEĞİNE SAĞLIK..RABBİM RAZI OLSUN....RABBİME EMANET OL..HAYIRLI AKŞAMLAR

Im_muslim, post: 688824, member: 58691Selamünaleyküm Kardeşim. Emeğine sağlık. ALLAH razı olsun. Düşünerek ve idrak edebilme çabasıyla okudum inşaallah. ALLAHIm bizleri iyiliğe ve hayırlara ulaştır.
ALLAHa emanet olunuz güzel kardeşim
selam ve dua ile...
Nevin_1982, post: 688834, member: 80441Allah, türlü işkencelere maruz kalan Peygamber'ine ve Müslümanlara, "hicret edin" diyor.
selamun aleykum kardeşim.Bu satırları okuyunca aklıma ilk lut peygamber geldi.Sonra Nuh,Yunus...Evet onlarda ilk başta görevlerini ifâ ettiler lakin sonuç alınamadığı için Rablerinin de inayetiyle göç ettiler.
birde arif nihat asyanın şu mısralarınıda eklemek istiyorum
"Mekkede bulanırsan Medineye göçerdin.
Biz bu dünyadan nereye göçelim Ya muhammed.
Yeryüzünde riya, inkar, hıyanet altın devrini yaşıyor...
Ebu lehep öldü diyorlar.Ebu lehep ölmedi Ya muhammet
Ebu cehil kıtalar dolaşıyor..."
Yani hal böyleyken bizim işimiz zor.Evet Hz.nuh(as) göç etti ama kavmine beddua etti yok olması için ondan sonra hicret etti duası kabul olduğu için.İşte biz Hz muhammed (sav)gibi olmalı göç ederken bizi yokuşa süren insanlara beddua etmemeli,küfür etmemeli bilâkis dua etmeliyiz,sabır göstermeliyiz.Ki hicretimizin tadına varalım.
Kardeşim benim içimden bunları yazmak geldi.Kusura bakma artık.Allaha emanet ol
emanet55alak Sûresi "oku" Diye Başlar. Nasıl Okuyacağımızı Da Hemen Açıklar: "oku, Seni Yaratan Rabbinin Adıyla..."
ne Okursak Okuyalım, Allah Adına Okumak Lazım. Allah'ın Yarattıklarını öğrenmek Için Okumak, Dalaletten Hakka hicrettir.
selamun Aleyküm Emeğinize Sağlık çok Güzeldi...
beğeniyle Okudum...
hayatın Her Safasında Hicretlerimiz Devam Edecek..... Selam Ve Dua Ile
TEVHİD_GÜLÜesselamun aleykum ve rahmetullahi ve barekatuhu mağfireti...
ALLAHIM hicretlerimizi kabul et...(amin amin amin)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/35819-hicret-etmek-zordur-ama-cennette-ucuz-degil · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.