Çiçekle Suyun Hikayesi ...

1.609 görüntülenme · 21 yanıt

Paylaş:
nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

Çiçekle Suyun Hikayesi

Günün birinde bir çiçekle su karşılaşır ve arkadaş olurlar.İlk önceleri güzel bir arkadaşlık olarak devam eder birliktelikleri, tabii zaman lâzımdır birbirlerini tanımak için. Gel zaman, git zaman çiçek o kadar mutlu olur ki, mutluluktan içi içine sığmaz artık ve anlar ki, su'ya aşık olmuştur. İlk kez aşık olan çiçek, etrafa kokular saçar, "Sırf senin hatırın için ey su" diye...Öyle zaman gelir ki, artık su da içinde çiçeğe karşı birşeyler hissetmeye başlamıştır. Zanneder ki, çiçeğe aşıktır ama su da ilk defa aşık oluyordur.

Günler ve aylar birbirini kovalalar ve çiçek acaba "Su beni seviyor mu?" diye düşünmeye başlar. Çünkü su, pek ilgilenmez çiçekle... Halbuki çiçek, alışkın değildir böyle bir sevgiye ve dayanamaz. Çiçek, suya "Seni seviyorum der. Su, "Ben de seni seviyorum" der. Aradan zaman geçer ve çiçek yine "Seni seviyorum" der. Su, yine "Ben de" der. Çiçek, sabırlıdır. Bekler, bekler, bekler...Artık öyle bir duruma gelir ki, çiçek koku saçamaz etrafa ve son kez suya "Seni seviyorum." der. Su da ona "Söyledim ya ben de seni seviyorum." der ve gün gelir çiçek yataklara düşer. Hastalanmıştır çiçek artık. Rengi solmuş, çehresi sararmıştır çiçeğin. Yataklardadır artık çiçek. Su da başında bekler çiçeğin, yardımcı olmak için sevdiğine...

Bellidir ki artık çiçek ölecektir ve son kez zorlukla başını döndürerek çiçek, suya der ki; "Seni ben, gerçekten seviyorum." Çok hüzünlenir su bu durum karşısında ve son çare olarak bir doktor çağırır nedir sorun diye... Doktor gelir ve muayene eder çiçeği. Sonra şöyle der doktor: "Hastanın durumu ümitsiz artık elimizden birşey gelmez." Su, merak eder, sevgilisinin ölümüne sebep olan hastalık nedir diye ve sorar doktora. Doktor, şöyle bir bakar suya ve der ki: "Çiçeğin bir hastalığı yok dostum... Bu çiçek sadece susuz kalmış, ölümü onun için" der. Ve anlamıştır artık su, sevgiliye sadece "Seni seviyorum" demek yetmemektedir
alıntı
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

s.a çok etkilendim nihalim,benim için çok anlamlar taşıyan bir paylaşım olmuş,eline yüreğine sağlık,selametle:gulegule
mustafa11

mustafa11

Mübarek Üye · 3.063 mesaj

nihalim
çiçekle Suyun Hikayesi

günün Birinde Bir çiçekle Su Karşılaşır Ve Arkadaş Olurlar.ilk önceleri Güzel Bir Arkadaşlık Olarak Devam Eder Birliktelikleri, Tabii Zaman Lâzımdır Birbirlerini Tanımak Için. Gel Zaman, Git Zaman çiçek O Kadar Mutlu Olur Ki, Mutluluktan Içi Içine Sığmaz Artık Ve Anlar Ki, Su'ya Aşık Olmuştur. Ilk Kez Aşık Olan çiçek, Etrafa Kokular Saçar, "sırf Senin Hatırın Için Ey Su" Diye...öyle Zaman Gelir Ki, Artık Su Da Içinde çiçeğe Karşı Birşeyler Hissetmeye Başlamıştır. Zanneder Ki, çiçeğe Aşıktır Ama Su Da Ilk Defa Aşık Oluyordur.

günler Ve Aylar Birbirini Kovalalar Ve çiçek Acaba "su Beni Seviyor Mu?" Diye Düşünmeye Başlar. çünkü Su, Pek Ilgilenmez çiçekle... Halbuki çiçek, Alışkın Değildir Böyle Bir Sevgiye Ve Dayanamaz. çiçek, Suya "seni Seviyorum Der. Su, "ben De Seni Seviyorum" Der. Aradan Zaman Geçer Ve çiçek Yine "seni Seviyorum" Der. Su, Yine "ben De" Der. çiçek, Sabırlıdır. Bekler, Bekler, Bekler...artık öyle Bir Duruma Gelir Ki, çiçek Koku Saçamaz Etrafa Ve Son Kez Suya "seni Seviyorum." Der. Su Da Ona "söyledim Ya Ben De Seni Seviyorum." Der Ve Gün Gelir çiçek Yataklara Düşer. Hastalanmıştır çiçek Artık. Rengi Solmuş, çehresi Sararmıştır çiçeğin. Yataklardadır Artık çiçek. Su Da Başında Bekler çiçeğin, Yardımcı Olmak Için Sevdiğine...

bellidir Ki Artık çiçek ölecektir Ve Son Kez Zorlukla Başını Döndürerek çiçek, Suya Der Ki; "seni Ben, Gerçekten Seviyorum." çok Hüzünlenir Su Bu Durum Karşısında Ve Son çare Olarak Bir Doktor çağırır Nedir Sorun Diye... Doktor Gelir Ve Muayene Eder çiçeği. Sonra şöyle Der Doktor: "hastanın Durumu ümitsiz Artık Elimizden Birşey Gelmez." Su, Merak Eder, Sevgilisinin ölümüne Sebep Olan Hastalık Nedir Diye Ve Sorar Doktora. Doktor, şöyle Bir Bakar Suya Ve Der Ki: "çiçeğin Bir Hastalığı Yok Dostum... Bu çiçek Sadece Susuz Kalmış, ölümü Onun Için" Der. Ve Anlamıştır Artık Su, Sevgiliye Sadece "seni Seviyorum" Demek Yetmemektedir

alıntı

s A Kardeşim Allah Razi Olsun çok Anlamli Bir Paylaşim Eline Sağlik...
Kim gülerek günah işlerse, ağlayarak Cehenneme gider . M.E.M.
nihalim

nihalim

s.s.ss.a çok etkilendim nihalim,benim için çok anlamlar taşıyan bir paylaşım olmuş,eline yüreğine sağlık,selametle:gulegule

Aleykümselam kardeşim sizi üzdüğüm için özürdilerim...:( hakkınızı helal edin şimdi eklediğim için pişman oldum...selam ve dua ile...selametle...İNŞALLAH...
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
nihalim

nihalim

mustafa11s A Kardeşim Allah Razi Olsun çok Anlamli Bir Paylaşim Eline Sağlik...

Aleykümselam değerli abim ALLAH c.c. sizden de razı olsun...
teşekkür ederim...selametle...

SAİD NURSİ
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

nihalimAleykümselam kardeşim sizi üzdüğüm için özürdilerim...:( hakkınızı helal edin şimdi eklediğim için pişman oldum...selam ve dua ile...selametle...İNŞALLAH...

hakkım varsa helal olsun güzel kardeşim,pişman olma çünkü ben okuduğuma hiç pişman olmadım.güzel ve anlamlı paylaşımlarınızı bekliyor ve zevkle okuyorum.ALLAH A emanet ol,selam ve dua ile...
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

________selamün aleyküm güzel kardeşim emegine saglık
güzel bir hikaye (çocuksu sevgilere merhaba forumuna baksana yoksa o şaheseri begenmedinmi:))
sevgi yürek ister ama en çok emek ister
selam ve dua ile_______
nihalim

nihalim

s.s.shakkım varsa helal olsun güzel kardeşim,pişman olma çünkü ben okuduğuma hiç pişman olmadım.güzel ve anlamlı paylaşımlarınızı bekliyor ve zevkle okuyorum.ALLAH A emanet ol,selam ve dua ile...

ALLAH c.c. yar ve yardımcını(mı)z olsun...teşekkür ederim düşünceniz için...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...B)

SAİD NURSİ
nihalim

nihalim

aminenur________selamün aleyküm güzel kardeşim emegine saglık
güzel bir hikaye (çocuksu sevgilere merhaba forumuna baksana yoksa o şaheseri begenmedinmi:))
sevgi yürek ister ama en çok emek ister
selam ve dua ile_______

Aleykümselam değerli kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
yorumun için teşekkür ederim...(foruma baktım ve şuan gözyaşlarımı durduramıyorum o kadar duygulandım anlatamam EMEĞİNE ,YÜREĞİNE SAĞLIK DEĞERLİ KARDEŞİM... çok mutlu etti düşüncelerinz)
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...B)

SAİD NURSİ
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

Sevgiliye Sadece "seni Seviyorum" Demek Yetmemektedir

Selamunaleyküm değerli kardeşim...
çok anlamlı bir hikaye Emeklerine sağlık...
Allah razı olsun inan okurken çok duygulandım...
sevgi emek ister...
Allaha emanet ol kardeşim...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
TEVHİD_GÜLÜ

TEVHİD_GÜLÜ

Aktif Üye · 78 mesaj

esselamun aleykum ve rahmetullahi ve barekatuhu mağfireti...
çok güzel. emeğine sağlık kardeşim...
nihalim

nihalim

meltem, post: 688855, member: 81341Sevgiliye Sadece "seni Seviyorum" Demek Yetmemektedir

Selamunaleyküm değerli kardeşim...
çok anlamlı bir hikaye Emeklerine sağlık...
Allah razı olsun inan okurken çok duygulandım...
sevgi emek ister...
Allaha emanet ol kardeşim...

Aleykümselam değerli kardeşim ALLAH c.c. sizden de razı olsun...İNŞALLAH...
beğendiğiniz için teşekkür ederim...evet sevgi emek ister...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

SAİD NURSİ
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

~*~

Selamün Aleyküm gönlü güzel, değerli ablamB)
Emeğinize, güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah..Beğeniyle okudum yine. Rabbimiz c.c razı ve memnun olsun sizden, sevabınızı yazsın inşallah.. Çiçek ve suyun birbirleri için vazgeçilmezlik ve bağlılık olguları...gerçek sevginin, gözümüzle görebileceğimiz şu dünyadaki en güzel örneklerinden..Baki dualar ve selam ile En Emin'e emanetimsiniz değerli ablam..Hayırlı, nurlu ve feyiz dolu akşamlar olsun inşallah..B)B)

~*~
nihalim

nihalim

aliye_aliye, post: 689102, member: 46218
~*~

Selamün Aleyküm gönlü güzel, değerli ablamB)
Emeğinize, güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah..Beğeniyle okudum yine. Rabbimiz c.c razı ve memnun olsun sizden, sevabınızı yazsın inşallah.. Çiçek ve suyun birbirleri için vazgeçilmezlik ve bağlılık olguları...gerçek sevginin, gözümüzle görebileceğimiz şu dünyadaki en güzel örneklerinden..Baki dualar ve selam ile En Emin'e emanetimsiniz değerli ablam..Hayırlı, nurlu ve feyiz dolu akşamlar olsun inşallah..B)B)

~*~

Aleykümselam kalbi güzel (ince düşünceli) kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğine,yüreğine sağlık yorumun için teşekkür ederim...B)
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...

SAİD NURSİ
nihalim

nihalim

köri, post: 689108, member: 69715:B:B:H:gulegule

teşekkür ederim...selam ve dua ile...

SAİD NURSİ
cennet yolcusu

cennet yolcusu

Mübarek Üye · 1.177 mesaj

selamün Aleyküm Değerli Nihal Kardeşim çok Güzel Bir Konu Beğeniyle Okudum Rabbim Razi Olsun Bu Arada Iyisinizdir Inşallah Rabbim Daimi Razi Olsun Razi Olunmuş Kullardan Olmanizi Nasip Etsin Selam Ve Aciz Duamla Rabbime Emanet Olun
nihalim

nihalim

TEVHİD_GÜLÜesselamun aleykum ve rahmetullahi ve barekatuhu mağfireti...
çok güzel. emeğine sağlık kardeşim...

vealeykümselam kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...İNŞALLAH...
beğendiğin için teşekkür ederim ...selam ve dua ile...B)

SAİD NURSİ
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

arkaşım çok güzeldi
eline sağlık
nihalim

nihalim

cennet yolcusu, post: 689375, member: 80441
selamün Aleyküm Değerli Nihal Kardeşim çok Güzel Bir Konu Beğeniyle Okudum Rabbim Razi Olsun Bu Arada Iyisinizdir Inşallah Rabbim Daimi Razi Olsun Razi Olunmuş Kullardan Olmanizi Nasip Etsin Selam Ve Aciz Duamla Rabbime Emanet Olun

Aleykümselam değerli kardeşim ALLAH c.c. sizden de razı olsun...İNŞALLAH...
teşekkür ederim beğendiğiniz için...
teşekkür ederim RABBİME şükürler olsun iyiyim...siz nasılsınız İNŞALLAH iyisinizdir...
sizi gördüğüm için sevindim...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile İNŞALLAH...

SAİD NURSİ
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

selamünaleyküm NİHAL kardeşim Emeğinize sağlık. ALLAH razı olsun.
Evet hani bir paylaşım vardı. "Seni Seviyorum"larımız ne kadar da çok diye hatırlar mısınız. Evet sadece söylemekle olmaz kalbimizde yaşamamız lazım. Ve söylediğimiz zaman da en içten taaaa kalbimizden söylemeliyiz...

Çok güzel bir paylaşımdı. Beğenerek okudum inşaallah...
ALLAHa emanet olunuz kardeşim
selam ve dua ile
hayırlı akşamlar...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.