✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

7.104 görüntülenme · 67 yanıt
✦ Mübarek Üye

✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
Nevin_1982, post: 684135, member: 46218Dünya evine konduk oturduk bir iki gün!
Fuzulî
selamun aleyküm kardeşim aliyeciğim benim:)yazar salıncak ve hayatı çok güzel ve anlamlı bir ikili haline getirmiş.İnsan bir kere yaşar,birkere gerçek anlamda aşık olur...Yaşam ve ölüm arasındaki çizgide yazıda dillendirildiği üzere hep bi gelgitler yaşanır.Aşka aşık olduğumuzda da hep bir bekleyiş,ümid vardır.Emeğinize sağlık.Rabbime emanetsin.
✦ Mübarek Üye
Sefine-i HayatÖmrümü benzettiğim, ruhumu bindirdiğim salıncak, benim ahvalim onunla salınacak…
ES SELAMU ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ GÜL YÜREKLİ CANIM KARDEŞİM...
HAYATIN İYİ KÖTÜ TÜM YÖNLERİNİ SALINCAĞIN HAREKETLERİNE GÖRE YORUMLAYAN ÇOK HOŞ,DEĞERLİ BİR PAYLAŞIM SUNMUŞSUN YİNE BİZLERE.ÇOÇUKLUK DÖNEMLERİMİZDE BİZE MUTLULUK VERİP HER YÜKSELİŞİMİZDE BİZİ DAHA DA SEVİNDİREN SALINCAK,BÜYÜYÜNCE HAYAT İFADEMİZ OLUYOR ADETA.HER SALLANIŞTA BİR İFADE ANLAM KAZANDIRIYOR HAYATIMIZA...EMEĞİNE,ELLERİNE SAĞLIK GÜZEL KARDEŞİM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN EBEDEN İNŞAALLAH.AYRICA MİNİK ÖĞRENCİLERİNE YÜREKTEN SELAMLAR,ÖPÜYORUM ONLARIN NUR YANAKLARINDANYÜCE RAB'BİM E C.C. EMANETSİN CAN KARDEŞİM.DAİMİ DUALARIMLA BİRLİKTESİN ACİZANE.SELAM VE SEVGİLERİMLE.BAKİ MUHABBETLERE...
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
inam_9, post: 684154, member: 9204Bir kar tanesi düşün.. Tıpkı onun gibi..Kimi zaman yumuşacık ve hayal dolu,
Okumak Gazate gibi, Öğrenmek Düşünme gibi, Yazmak Öykü gibi, Konuşmak Şiir Gibi, Galiba en iyisi Yaşamak ROMAN gibi..
Hayat Birbiri ardına açılan kapıların arasında yapılan bir yürüyüş misali.. Bir sonraki kapıda bizi nelerin beklediğini öğrenmekiçin kapıları açmaya devam etmek zorundayız. Bazen, dert kapılarında esen fırtınalarda üşüyerek, Bazen de mutluluk meltemlerini ruhumuzda hissederek.. EVET! .. Çok yolculuklar yapıyoruz, bizi nereye çıkaracağını bilmediğimiz.. Sahi yolculuk nereye? NOT: Bir yolki, kalpsizlere kapalı. Bir yol ki, kalbi yok, insanlara kapalı..
Bir misafir odası benim küçücük kalbim.
Lakin her misafiri hemen kabul eylemez.
Biraz hırçın ve mağrur, bu esrarlı mabedin,
Kapalı kapıları, her gelen pek giremez..
Öyle bir odaki, bu hiç bir eşya yok bomboş.
Yalnız bir köşesinde vuran küçük bir saat.
Kapıları kapalı, üstelik bir hayli loş.
Bu kasvetli odaya verir bir parça hayat,
Bu misafir odası:
Bir misafir bekliyor.
Köşede duran saat vuruyor tik-tak, tik-tak
Gelecek diye heran günlere gün ekliyor.
Öyle bir misafir ki;
Bir daha hiç çıkmayacak! ..
eline sağlık
✦ Mübarek Üye
s.s.ss.a ALLAH RAZI OLSUN,çok güzel bir paylaşım olmuş.selametle...
✦ Mübarek Üye
emanet55Sallama ruhumu yerinden… Rüzgâra verdiğin her zülfün teline kurbanım ben… Eğmesen bir kerecik başını, gözlerini lebim ıslatan yaşlarıma değdirsen… Aydınlıksın karanlığımı bir görebilsen…. Ümidgâhım oldun, ümidvârın eylesen…
Canım içre canımsın sen… Didemden lebime süzülen yaşım… Gizlim, aşikârım…
Arkaya doğru süzüldükçe salıncak onu kaybetmenin gönlüme koyduğu gam tariften mahrumken, dilim o hali anlatmaya mecalsizken, ümidi usulca yüreğimin en kuytu köşesine gömmeye hazırlanırken… Bir anda öne doğru bana doğru sanki beni de alıp; ruhumu, ömrümü ve canımı sallayacakmış, yarin vaslına erişmiş aşık makamında durduracakmış gibi olurkenki ümidbeste halimi söyleyin nasıl anlatayım?…
Yâre kurdum bir salıncak. Gönlüme dert sala sala salınacak… Sallandıkça yele verdiği zülüfler gönlümü nârına alıp bir damla su aratacak… Olsun varsın salınsın… Ruhumu koyduğum o salıncakta sallansın… Vaslına hasret bıraksın. Ömrümü benzettiğim, ruhumu bindirdiğim salıncak, benim ahvalim onunla salınacak… Hani demişler:
Bahçeye kurdum çifte salıncak
Yâr gidip yâr gelip salınacak...
RABBİM razı olsun aliyecim çok güzeldi doyamadım okumaya helede bu mısralara....emeğine sağlık.mükemmeldi...
✦ Mübarek Üye
nuresmaselamun aleykum değerli kardeşim,
harika bir yazı okumama vesile oldunuz teşekkür ederim, ekledikleriniz de çok güzeller.
okudukça aklıma yazın sıcağında tek başıma bindiğim ama bir türlü sallanamadığım salıncak geldi, çocukluğum... bazen düşünüyorum hayatın gel gitleri arasında bir salıncak...yine eskisi gibi uyku ve uyanıklık arasında...
ruhun salıncağında bir ruhu sallamak da güzel ve zor olsa gerek, değil mi...
Tek ve biricik Mevla'ya emanet olun. baki dua ile...öğrencilerinize de selamlar
✦ Mübarek Üye
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/35566-3-s-a-l-i-n-c-a-k-3 · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.