🔒 Müziği dine sokmak
22.027 görüntülenme · 201 yanıt
bende müziksiz ilahinin dinlenmesinden yanayım.bana sorarsan sen dinliyormusun evet yalan söyleyemem müzikli ilahi dinliyorum ara sıra.ama gercekten ilahi ilahilikten cıktı rakmı türk sanat müzigimi türk pop müzigimi dinliyosun belli degil.ALLAH razı olsun huyela kardeşim birde bir hocadan şöyle duymuştum suanda biliyorsunuz sarkılarda cok müstehcen sözler var insanı şirke düşürecek hatta ALLAHA isyana sürükleyecek sözler var bir gencin bunları dinlemesındense bu müzikli ilahileri dinlemesi daha iyi olur demişti gencleri cekmek acısından siz ne dersiniz bu konuda.selametle kalın:)
sevda hafızbende müziksiz ilahinin dinlenmesinden yanayım.bana sorarsan sen dinliyormusun evet yalan söyleyemem müzikli ilahi dinliyorum ara sıra.ama gercekten ilahi ilahilikten cıktı rakmı türk sanat müzigimi türk pop müzigimi dinliyosun belli degil.ALLAH razı olsun huyela kardeşim birde bir hocadan şöyle duymuştum suanda biliyorsunuz sarkılarda cok müstehcen sözler var insanı şirke düşürecek hatta ALLAHA isyana sürükleyecek sözler var bir gencin bunları dinlemesındense bu müzikli ilahileri dinlemesi daha iyi olur demişti gencleri cekmek acısından siz ne dersiniz bu konuda.selametle kalın:)
Estağfirullah efendim. bizim görüşümüzün düşüncemizin ne kıymeti olur. Ehli sünnet alimleri 'rahmetullahi teala aleyhim ecmain' yazılmadık hiç bir mesele bırakmamışlar. Bize sadece o büyüklerin kitablarından nakletmek düşer. Bahsettiğiniz hoca efendi kendi yorumunu katmış. Evet gençlerin onları dinlemeleri hiç iyi değildir. Ama onu dinlemesinler diye çalgılı ilahi dinletmekte hiç caiz değildir. Hatta ibadetlere haram karıştırmak çok tehlikelidir. Aşağıdaki linkte detaylı bilgi mevcuttur.
Dua eder dua beklerim.
Çalgının dindeki yeri .:.: www.dinimizislam.com :.:.
Bir tel parçası ol ama büyüklerin cereyanını naklet...
Ney de, diğer çalgılar gibi asla caiz değildir. Eğlence ve para kazanmak için şarkı söylemek haramdır. Her çalgıyı çalmak ve dinlemek, raks etmek caiz değildir. (Redd-ül Muhtar
Ney de, diğer çalgılar gibi asla caiz değildir. Eğlence ve para kazanmak için şarkı söylemek haramdır. Her çalgıyı çalmak ve dinlemek, raks etmek caiz değildir. (Redd-ül Muhtar
ben bunu bilmiyordum ney calmanın haram oldugunu bilmiyordum.hatta ben neyın sesını cok severım kursuna bıle gitmeyi dşünyordum okadarki cok seviyordum huyela kardeş:(islam ne diyorsa dogrusu odur ALLAH razı olsun beni aydınlattıgınız için:)ALLAHA emanet olunuz
ben bunu bilmiyordum ney calmanın haram oldugunu bilmiyordum.hatta ben neyın sesını cok severım kursuna bıle gitmeyi dşünyordum okadarki cok seviyordum huyela kardeş:(islam ne diyorsa dogrusu odur ALLAH razı olsun beni aydınlattıgınız için:)ALLAHA emanet olunuz
sevda hafızNey de, diğer çalgılar gibi asla caiz değildir. Eğlence ve para kazanmak için şarkı söylemek haramdır. Her çalgıyı çalmak ve dinlemek, raks etmek caiz değildir. (Redd-ül Muhtar
Allahü teala korusun . Rabbim muhafaza eylesin. Hafızlığın hakkını vermek nasib eylesin. Aşağıdaki forumada bakın isterseniz. Kalbinizde şüphe kalmasın malum ahir zaman.
Allahü teala her an kendisiyle bulundursun .
http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-sohbet/65382-mevlana-ney-ve-dumbelek-calmadi.html
eger bir konu hakkında acık delıl varsa kalbimde asla şüphe olmaz inşallah.okudum ALLAH razı olsun bu sitede soru sormak yasak olmasaydı size cok soru sormak isterdim:(cünkü bazı konularda herkez farklı yorumlar yapıyorlar kimi olur diyo kimi olmaz bense ögreniyorsam bir konuyu emin oldugum yerden ögrenmek isterim.artık actıgınız konulardan faydalanıyoruz.
sevda hafızeger bir konu hakkında acık delıl varsa kalbimde asla şüphe olmaz inşallah.okudum ALLAH razı olsun bu sitede soru sormak yasak olmasaydı size cok soru sormak isterdim:(cünkü bazı konularda herkez farklı yorumlar yapıyorlar kimi olur diyo kimi olmaz bense ögreniyorsam bir konuyu emin oldugum yerden ögrenmek isterim.artık actıgınız konulardan faydalanıyoruz.
Efendim sizi çok iyi anlıyorum. Malum ahir zaman. Herkes yoğurdum tatlı diyor. Ama Allahü teala samimi olanların kalbine doğru yolda bulunanların sevgisini ihsan ediyor. Size mail grublarını tavsiye ettiğimi hatırlıyorum. Orada sorulan sorulara verilen cevablar gruba üye olanlarada gönderiliyor. Hatta isteyen soruda sorabiliyor. O grublar ehli sünnet olan salih müslümanlar tarafından hazırlanmakta. İnanın samimiyetinize imreniyor insan. Sizden hususi dua istirham ediyorum. Allahü teala ahir zaman fitnelerinden muhafaza eyleyip çok güzel hizmetlere vesile olmanızın nasib etsin.
Doğru yolda olanlara selam ederim.
ALLAH razı olsun huyela kardeş evet bana mail guruplarını tavsiye ettiniz bende üye oldum hergün bana geliyor mesajlar okuyorum.soru soruldugunu bilmiyordum söylediginiz iyi oldu.
Sizden hususi dua istirham ediyorum. Allahü teala ahir zaman fitnelerinden muhafaza eyleyip çok güzel hizmetlere vesile olmanızın nasib etsin.
Rabbim sizden ebeden razı olsun sizi islama gönülden hizmet eden sevdigi kulların arasına katsın size her zaman dua ediyorum.benim için yaptıgınız dualar için ayrıca ALLAH razı olsun benide rabbimin islama hizmetle şereflendirmesi için dualarınızı beklıyorum.selam ve dua ile..
Sizden hususi dua istirham ediyorum. Allahü teala ahir zaman fitnelerinden muhafaza eyleyip çok güzel hizmetlere vesile olmanızın nasib etsin.
Rabbim sizden ebeden razı olsun sizi islama gönülden hizmet eden sevdigi kulların arasına katsın size her zaman dua ediyorum.benim için yaptıgınız dualar için ayrıca ALLAH razı olsun benide rabbimin islama hizmetle şereflendirmesi için dualarınızı beklıyorum.selam ve dua ile..
sevda hafızALLAH razı olsun huyela kardeş evet bana mail guruplarını tavsiye ettiniz bende üye oldum hergün bana geliyor mesajlar okuyorum.soru soruldugunu bilmiyordum söylediginiz iyi oldu.
Mâşâallahü teala . Ne güzel. Mübarek olsun. Dualar çok güzel. Gerçekten teşekkür ederim.
Cenabı Hak din ve dünya seadeti ihsan eylesin.
Fi Emanillah.
sevda hafızhuyela kardeş artık actıgınız konulardan faydalanırız derken yanlış anlaşılmasın ancak bu şekılde bırseyler ögrenirız demek istedim yanlış anlaşılmak istemem cok üzülürüm.:(
Estağfirullah . Olurmu öyle şey neden yanlış anlıyayımki ?
mervenur16Müzikli daha güzel ama haramsa kaçınmalıyız tabi
Arkadaşım elbette kaçınmalıyız. Haram olan bir şey için daha güzel demek gerçekten çok tehlikelidir. Yani Allahü teala bir şeye bu haramdır çirkindir diyecek. Bizde çok güzeldir diyecez. Bundan çok sakınmak lazım. Zaten yazıda bu tehlike bildiriliyor. Haramlarda zerre kadar güzellik bulunmaz. Hepsi zararlıdır. Cenabı Hak hepsinden muhafaza buyursun.
Dua eder dua beklerim.
HuyelaHaramlarda zerre kadar güzellik bulunmaz. Hepsi zararlıdır. Cenabı Hak hepsinden muhafaza buyursun.
....Amin....
:)
:)
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtûhû vel mağfiratûhû
Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
sebatkar, post: 871156, member: 84225Allahü teala cümlemizden razı olsun, istifade etmemizi nasib eylesin
Amin inşaallahü teala.
Siz benim forumuma böyle yazınca şaşırdım açıkcası. Kusura bakmayın ama öyle yani :)
sebatkarğüzel kardeşim kaza namazları hakkındaki ğörüşlerin insanların aklını karıştırıyor bu konudakı enerjini insanların sadece kaza namazları kılmada cesaretlendırmede harcamanı dilerim.selam ve dua ile
Beni yanlış anlıyorsunuz. Bakın Kaza namazları hakkındaki görüşlerin demişsiniz. Haşa ne görüşü. Biz oraya kendi görüşümüzü yazmadıkki. Orjinal vesikalarınıda koyarak ehli sünnet alimlerinden' rahmetullahi teala aleyhim ecman' nakil yaptık. Allahü teala korusun. Dini konuda ne benim ne sizin nede başkasının görüşünün ne kıymeti olur. ? Kimseye boş boş oturun denmiyor o yazıda. Hem boş zamanlarında bol bol kaza kılsın hemde sünnetleri kılarken kazaya niyet etsin deniyor.
İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Bir kimse İslamiyet'e uymaz, Allahü teâlânın düşmanı olan nefsine uyarsa, kalbi bozulur. Çalgı dinlemek ve her günahı işlemek nefsi kuvvetlendirir. Salim, temiz kalb müzikten zevk alamaz. Müzik nefsi kuvvetlendirip, harekete getirip zararlı olur. (Kimya-i saadet)
“Çalgı insanı Allah sevgisine götürüyorsa caiz olur” demek, (Zina, içki, kumar Allah sevgisine götürüyorsa caiz olur) demeye benziyor. Dinimizin yasakladığı çalgıyı böyle savunmanın sebebi nedir?
Bir kimse İslamiyet'e uymaz, Allahü teâlânın düşmanı olan nefsine uyarsa, kalbi bozulur. Çalgı dinlemek ve her günahı işlemek nefsi kuvvetlendirir. Salim, temiz kalb müzikten zevk alamaz. Müzik nefsi kuvvetlendirip, harekete getirip zararlı olur. (Kimya-i saadet)
“Çalgı insanı Allah sevgisine götürüyorsa caiz olur” demek, (Zina, içki, kumar Allah sevgisine götürüyorsa caiz olur) demeye benziyor. Dinimizin yasakladığı çalgıyı böyle savunmanın sebebi nedir?
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtûhû vel mağfiratûhû
Ey Müslüman! "Edep nedir?" diye sorarsan, bil ki edep edepsizlerin edepsizliklerine, kabalıklarına, kötü sözlerine sabır ve tahammül etmektir.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/35446-muzigi-dine-sokmak · 19.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
🔒 Bu konu kilitli; yeni cevap yazılamaz.