Sen Su Içerken Hasanla Hüseyini Düşünmüyomusun ?

1.825 görüntülenme · 23 yanıt

Paylaş:
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

selamün aleyküm .

büyüklerin işlerine gelmediği zaman sen küçüksün derler.ama yaptıklarına bakınca bizden daha küçük davranışlarda bulunuyorlar.evet küçüğüm ama Allahın bize verdiği suyu dikkatli harcıyorum.
kocaman amcaların teyzelerin abtes alırken suyu bol kullanıp harcadıklarını görüyorum.bitaraftan sevap kazanırken diyer taraftan israf ediyorlar.

günah değil mi?peygammerimizin gülü hüseyin şehit olurken bir damla su vermemişler

siz büyükler suyu israf ederken hüseyini düşün müyomusunuz?
BULENT TUNALI

BULENT TUNALI

Mübarek Üye · 2.307 mesaj

aleyküm Selam
çok Güzel çok Doğru Gözlemlemişsin Incinur.
aslinda Güzel Bir Söz Vardir Bu Konuyla Ilgili Akil Yaşta Değil Baştadir.
senin Yaşina Dahi Ulaşamamiş Okadar çok Büyük Var Ki Bu Dünyada
selam Ve Dua Ile Kal
DÜNYA İŞLERİ ZOR.AHİRET İŞLERİ KOLAY GELİYORSA.O ZAMAN CENNETLİKSİN
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Aleyküm Selam

Canım Allah c.c. razı olsun senden sana nedesem azdır geleceğimiz senin gibi çocuklarımıza emanetse benim içim çok rahat şimdiden Rabbim seni daima korusun Allah c.c. emanet ol canım
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

Aleykümselam İncunurcum...
nekadar önemli bir konuya değinmişsin...
Hele hele kuraklıkla cebelleştiğimiz şu zamanda...
1 damla suyun bile nekadar önemli yer teşkil ettiği aşinayken senin de sölediğin gibi bunu hala anlamayanlarımız var...bu yaşta böyle bir
duyarlılık gösterdiğin için...sana teşekkür ediyorum canım...
Allaha emanet ol...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

BULENT TUNALIaleyküm Selam
çok Güzel çok Doğru Gözlemlemişsin Incinur.
aslinda Güzel Bir Söz Vardir Bu Konuyla Ilgili Akil Yaşta Değil Baştadir.
senin Yaşina Dahi Ulaşamamiş Okadar çok Büyük Var Ki Bu Dünyada
selam Ve Dua Ile Kal

allah razı olsun.ben su içerken besmele çekiyorum ve hasan hüseyin içinde içiyorum allahımdiyiyorum.allah korusun:
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

rüyam3, post: 681737, member: 79564Aleyküm Selam

Canım Allah c.c. razı olsun senden sana nedesem azdır geleceğimiz senin gibi çocuklarımıza emanetse benim içim çok rahat şimdiden Rabbim seni daima korusun Allah c.c. emanet ol canım

allah razı olsun.sende allaha emanetol
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

meltemAleykümselam İncunurcum...
nekadar önemli bir konuya değinmişsin...
Hele hele kuraklıkla cebelleştiğimiz şu zamanda...
1 damla suyun bile nekadar önemli yer teşkil ettiği aşinayken senin de sölediğin gibi bunu hala anlamayanlarımız var...bu yaşta böyle bir
duyarlılık gösterdiğin için...sana teşekkür ediyorum canım...
Allaha emanet ol...

evet meltem abla kuraklık var allah cezada veriyor ama insanlar anlamıyorlar.
allah sadece namaz kıldınmı diye sormıcak suyuda sorucak demi
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

İNCİNUR, post: 681723, member: 80916selamün aleyküm .

büyüklerin işlerine gelmediği zaman sen küçüksün derler.ama yaptıklarına bakınca bizden daha küçük davranışlarda bulunuyorlar.evet küçüğüm ama Allahın bize verdiği suyu dikkatli harcıyorum.
kocaman amcaların teyzelerin abtes alırken suyu bol kullanıp harcadıklarını görüyorum.bitaraftan sevap kazanırken diyer taraftan israf ediyorlar.

günah değil mi?peygammerimizin gülü hüseyin şehit olurken bir damla su vermemişler

Ve aleykümselam İnci tanesi kardeşim. Senin o kocaman yüreğine sağlık
ne güzel bir uyarıdır bu. Maşaallah Barekallah...
Çok doğru söylüyorsun.
İnşaallah bundan itibaren daha dikkatli kullanacağım...ALLAH razı olsun.
ALLAHım sana hayırlar versin inşaallah...

selametle kal...
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

Im_muslimVe aleykümselam İnci tanesi kardeşim. Senin o kocaman yüreğine sağlık
ne güzel bir uyarıdır bu. Maşaallah Barekallah...
Çok doğru söylüyorsun.
İnşaallah bundan itibaren daha dikkatli kullanacağım...ALLAH razı olsun.
ALLAHım sana hayırlar versin inşaallah...

selametle kal...

allah sizdende razı olsun.teşekkür ederim.sizdeselametle kalın
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

________aleyküm selam şeker kardeşim
ne kadar dogru ne kadar hakkı yazdıkların..
rabbim razı olsun güzel kardeşim .. bundan sonra inşalLah daha dikkatli olacagım bundan sonra ..
israf edenlerede seni örnek gösterecegim... inşallah
rabbim hayırlı bir ömür nasip etsin sana
maşallah subhanallah barekallah
emanetim rahmana şeker kardeşim
sevgilerimle________
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

aminenur________aleyküm selam şeker kardeşim
ne kadar dogru ne kadar hakkı yazdıkların..
rabbim razı olsun güzel kardeşim .. bundan sonra inşalLah daha dikkatli olacagım bundan sonra ..
israf edenlerede seni örnek gösterecegim... inşallah
rabbim hayırlı bir ömür nasip etsin sana
maşallah subhanallah barekallah
emanetim rahmana şeker kardeşim
sevgilerimle________

sizede maşallah süpanallah allah sizide korusun.allaha emanetolun.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

~*~*~*~*~

Selamün Aleyküm, can miniğim, kocaman yürekli incinurum..
Ne yazılabilir bilmiyorum minik..Annen, senin bu güzel kıssanı anlattığında da çok duygulanmıştım, bu olgunluğun ve şuurun daim olsun incim.. Olaylara öyle farklı ve hikmetli bakıyorsun ki, annenin de hep söylediği bir söz var senin için, sen bir lütufsun gerçekten minik.. Rabbimiz c.c seni iki cihanda da çok mutlu etsin inşallah..Senden konu olarak okumak da güzeldi bunu, yüreğine sağlık..Rabbimize emanetimsin inşallah..Selam ve baki dualarım ile..B)B)

~*~*~*~*~
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

selamun aleyküm küçükcük içi dolu fıcıcık kardeşim:)Kocaman yüreğine sağlık böyle bir vakıayı bizimle paylaştın.Hz hüseyiyinin çektiği sıkıntıların binde birini bile çekmemişizdir.Artık ramazanlar yazın olacak.Az kaldı.Acaba kaç kişi dayanabilcek?Belki bu vesileile hz.hüseyinin o çektiği sıkıntıları azda olsa anlayabiliriz.Rabbime emanetsinB)
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

aliye_aliye
~*~*~*~*~

Selamün Aleyküm, can miniğim, kocaman yürekli incinurum..
Ne yazılabilir bilmiyorum minik..Annen, senin bu güzel kıssanı anlattığında da çok duygulanmıştım, bu olgunluğun ve şuurun daim olsun incim.. Olaylara öyle farklı ve hikmetli bakıyorsun ki, annenin de hep söylediği bir söz var senin için, sen bir lütufsun gerçekten minik.. Rabbimiz c.c seni iki cihanda da çok mutlu etsin inşallah..Senden konu olarak okumak da güzeldi bunu, yüreğine sağlık..Rabbimize emanetimsin inşallah..Selam ve baki dualarım ile..B)B)

~*~*~*~*~
[/Q

aleyküme selam ablacım.annemde benim için allahın lütfu ....sen de 2 cihanda mutlu ol ablacım.allaha emanet ol canım aliye ablam:a07::a07:
zunnun_u_misri

zunnun_u_misri

Kıdemli Üye · 292 mesaj

evet çok önemli bir konu hayatta israf ettigimiz bir çok şey var harcadıgımız zaman aldıgımız nefes vs dinimizde bildiriyor zaten nehir kenarında bile olsanız israf etmeyiniz bazen camide hocalarımızda bu konuya deginiyorlar ama bilinçli bir toplum olmaktan çıkıyoruz daha bu sabah camii önünden gecerken gördüm caminin avlusunu yıkamak için okadar çok su harcıyordu ki adam bir cemaat abdest alırdı o suyla
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

Nevin_1982, post: 682478, member: 46218selamun aleyküm küçükcük içi dolu fıcıcık kardeşim:)Kocaman yüreğine sağlık böyle bir vakıayı bizimle paylaştın.Hz hüseyiyinin çektiği sıkıntıların binde birini bile çekmemişizdir.Artık ramazanlar yazın olacak.Az kaldı.Acaba kaç kişi dayanabilcek?Belki bu vesileile hz.hüseyinin o çektiği sıkıntıları azda olsa anlayabiliriz.Rabbime emanetsinB)

aleyküme selam ablacım.evet günler uzun ve çok sıcak .suyun kıymetini inşallah daha iyi biliriz.allaha emanet ol ablacım.
''levent''

''levent''

Mübarek Üye · 637 mesaj

maaşallah.doru söylüyorsun incinur .suyu düşünmeden israf ediyoruz.daha dikkatli oluruz inşallah bundan sonra.allah razı olsun.
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

zunnun_u_misrievet çok önemli bir konu hayatta israf ettigimiz bir çok şey var harcadıgımız zaman aldıgımız nefes vs dinimizde bildiriyor zaten nehir kenarında bile olsanız israf etmeyiniz bazen camide hocalarımızda bu konuya deginiyorlar ama bilinçli bir toplum olmaktan çıkıyoruz daha bu sabah camii önünden gecerken gördüm caminin avlusunu yıkamak için okadar çok su harcıyordu ki adam bir cemaat abdest alırdı o suyla

allah razı olsun .cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.:a35:
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

yok kimsenin anladağı yok.yine hep görüyorum bol bol su harcıyorlar.biz okulda kaynaklarımızı işlemiştik yakında büyükler yüzünden bizim suyumuz kalmıcak.allahta bunun hesabını sorucak.
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

selamun aleykum can nurum rabbım bızlerı affetsın ısrafdan alı koysun ne guzel yazmışsın ibret olsun ders olsun hepımıze mevlam bıze mılyonlarca lutuf nasip eylemiş bizse hakkını vermeye acız davranıyoruz yaradanın merhametıne sıgınıyoruz..
dıkkatlı olurum inşa-ALLAH ben dıkkat ettıkce mevlam senın sevap hanene guzellıkler nasıp etsınn.selametle can nurum..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.