Esselamun aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu.
Namaza başlaman,doğru yolu bulman çok güzel bir durum.(Maşaallah)Allahu teala sırati müstakimden ayırmasın.(amin)
namazdayken ne düşüneceğimi bilmiyorum?
Namaz kılarken insan Kâbe´yi düşünecek karşısında...
Evliyâullahtan bir zât diyor ki: "Namaza durduğum zaman abdesti güzel alıyorum bir kere... Kâbe´yi karşımda düşünüyorum. Ayağımın altında sıratı düşünüyorum kayarsam cehenneme gideceğimi düşünüyorum. Arkamda Azrâil´in beklediğini düşünürüm. Kıldığım namazın son namaz olduğunu bundan sonra bir daha namaz kılamayacağımı düşünürüm. Korku ile zârilik ile namaz kılarım." diyor. Namazı böyle kılmağa çalışmak lâzım!..
ve merak etmeden duramıyorum.neden farklı dinler var?
"Allah katında din İslâmdır"(20).Hükmünce bugüne kadar bütün semavî dinler aynı esaslar üzerine bina edilmiştir. Ama insanlar bu dinleri kendilerine göre,çıkarlarına göre yorumlayarak ; günahları helal,helalleri günah gibi göstermişler.Ortaya bi'datlar çıkarmışlardır.Bu nedenle bu bozulmalardan sonra diğer bir din gelmiştir.Bunlardan mütevellit; ortaya farklı dinler çıkmıştır.
ilk kitap korunsaydı yine dinler gelecek miydi?ya da neden kuran korunuyor da diğerleri bozulmuş?
Peygamber efendimizin (s.a.v) geleceği taa Hz.Adem zamanında bildiriliyor.Hak teala insanların diğer dinleri kendilerine göre değiştireceklerini ve bozacaklarını ezeli ve ebedi ilmi ile biliyordu.Bunlardan dolayı son Peygamber olarak Peygamber efendimiz Hz.Muhammed'in (s.a.v) geleceğini ondan önce bildiriyor.
Neden Kuran korunuyor ?
Peygamber efendimiz (s.a.v) son peygamber olduğu için ; bundan sonra peygamber gelmeyeceği için Allahu teala tarafından Kuran-ı kerim korunuyor.
Selam ve dua ile...