"Anlat Beyza...Anlat..."

1.371 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

"Örtünmek Allah'ın emri değil"

Türkiye'nin ilk kadın vaizi Prof. Dr. Beyza Bilgin, Balçiçek Pamir'e konuştu: "Bin yıldır kadınlara yanlış öğretildi"

Türkiye'nin ilk kadın vaizi Prof. Dr.Beyza Bilgin, HABERTÜRK'te Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu

'Söz Sende'ye konuk oldu. Prof. Dr. Bilgin, dinde örtünme konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu..
Hz. Muhammed döneminde yaşayan düşük olan insanlar bütün toplumu rahatsız ettikleri gibi kadınları da taciz etmişlerdir.

Orada da ayet diyor ki 'dış elbiselerine dikkat etsinler, onsuz çıkmasınlar' Çünkü Peygamber araştırma yaptırıyor, 'Bunlar neden kadınları taciz ediyorlar' diye. 'Biz onları cariye sanıyoruz' diyorlar. Bunun üzerine Peygamber de 'Örtülerini alarak çıksınlar' diyor. Yani örtünme o dönemin ihtiyacına göre ortaya çıkan bir güvenlik meselesidir.

Bunlar hiç göz önünde tutulmuyor ve Allah'ın emri diye yansıtılıyor. Bin yıldır Allah'ın emri dendi kadınlara. Kadınlar da kızlarına gelinlerine aynı şeyi söyledi. Allah niçin emreder.

Allah'ın emri sizin aksini yapamayacağınız şeylerdir. Mesela güneşe hükmedemezsiniz. Bu sizin iradenize bağlıdır. Ve o iradeyi kullanarak gereken yerde örteceksiniz. Bana diyorlar ki; 'Sen namaz kılarken örtünüyor musun?' Cemaat içindeyken elbette örtüyorum.

Ben huzuru bozmamakla mükellefim. Ama kendi evimde başım açık da kılıyorum namazımı. Çünkü, Kuran'ın namaz şartı örtünmek değildir, abdest ve kıbleye yönelmektir. Bunları söylediğim zaman tepki alıyorum. Bu da bin yıllık meseledir.

O kadar içimize işlemiş ki bizim. Ama bunu kesinlikle küçümsememek lazım. Çünkü insanlar onu Allah'ın emri zannederek yapıyor. Ama diğer taraftan örtmeyen insanı da kötü kadın ilan etmemek gerekiyor.
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,

inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

B)
''levent''

''levent''

Mübarek Üye · 637 mesaj

bu ne ya nasil ortunmek allahin emri degiL!!! ya rabbimin ayetleri bu kadar acik iken o kadar sunnet\fikih\hadis\kelam\allah dostlarinin yasayislari adapi varken hala bole suni gundemler ne diyim rabbim hepimize hidayet versin
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

selamun aleyküm bu kadının kurandan haberi yok besbelli...kim ne derse desin bu tür oyunlara gelmemek lazım türk halkı olarak...hepsi provekatör.sağ gösterip sol vuranlar.bi kadın daha vardı fadime şahin döneminde adını hatırlamıyorum.oda buna benzer konuşmalar yapıyordu üstelik prof. falanda değildi.ama sonra kadını işkence ederek öldürmüşler.demekki maşa olarak kullanılıyordu.Sonra islamiyeti kirletmek adınA onu öldürdüler.Aşırı dinciliği hortlatmak adına yapılan bir olaydI sanırım.emeğine sağlık.selametle kalın
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Selamun Aleyküm abi

Ben Dinsizim diyen imansızların Din Dersi Verdiği Çağda Doğmuşum :(

Allah Islah etsin .. Selam ve dua ile kalın

Resul Aydın

Resul Aydın

gecekondu, post: 679137, member: 49501Selamun Aleyküm abi

Ben Dinsizim diyen imansızların Din Dersi Verdiği Çağda Doğmuşum :(

Allah Islah etsin .. Selam ve dua ile kalın

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM

MÜKEMMEL BİR TETKİK...:G
ALLAH'A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE

B)
Resul Aydın

Resul Aydın

Nevin_1982, post: 679121, member: 52157selamun aleyküm bu kadının kurandan haberi yok besbelli...kim ne derse desin bu tür oyunlara gelmemek lazım türk halkı olarak...hepsi provekatör.sağ gösterip sol vuranlar.bi kadın daha vardı fadime şahin döneminde adını hatırlamıyorum.oda buna benzer konuşmalar yapıyordu üstelik prof. falanda değildi.ama sonra kadını işkence ederek öldürmüşler.demekki maşa olarak kullanılıyordu.Sonra islamiyeti kirletmek adınA onu öldürdüler.Aşırı dinciliği hortlatmak adına yapılan bir olaydI sanırım.emeğine sağlık.selametle kalın

ALEYKÜM SELAM

ALLAH'A EMANET OLUNUZ
SELAM VE DUA İLE

ADINI HATIRLAYAMADIĞINIZ KİŞİ, "GONCA KURİŞ" İDİ.

B)
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü Değerli Resul Abimiz..
İlahiyat alanının iyice sulandırıldığı bir çağa geldik.. Allah c.c kalplerine ve ruhlarına şifa versin inşallah.. İlahi buyruklara kulak tıkamak, onları çarpıtmak veya değişik kılıflara uydurmaya çalışmak bir hastalık olduğu için şifa dilerim kendilerine..Kervan Yürür inşallah..
Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile..
Resul Aydın

Resul Aydın

aliye_aliye
selamün Aleyküm Ve Rahmetullahi Ve Berekatühü Değerli Resul Abimiz..

ilahiyat Alanının Iyice Sulandırıldığı Bir çağa Geldik.. Allah C.c Kalplerine Ve Ruhlarına şifa Versin Inşallah.. Ilahi Buyruklara Kulak Tıkamak, Onları çarpıtmak Veya Değişik Kılıflara Uydurmaya çalışmak Bir Hastalık Olduğu Için şifa Dilerim Kendilerine..kervan Yürür Inşallah..
rabbimize Emanet Olunuz..selam Ve Dua Ile..

aleyküm Selam Mücahide Kardeşim

allah Razı Olsun.
biiznillah, Kervan Yürüyecektir.
allah'a Emanet Olunuz
baki Selam Ve Dua Ile

B)
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.173 mesaj

Aklıma geldi bir an...

Aklıma geldi bir an...

"Selam verdim Rüşvet değildir diye almadılar."....diyor Ziya Paşa...:A

Selam ve DUA ile...:evet:H
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.