cehennemki.....

1.766 görüntülenme · 21 yanıt

Paylaş:
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

bir gün Cebrail (A.S.) her zamankinden baska bir saatte Peygamber (S.A.V)'imize gelir. Peygamber (S.A.V)'imiz onu karsilayarak;
«Ya Cebrail, niye senin cehreni solgun görüyorum» diye sorar. Cebrail (A.S): «Eger Allah (C.C) cehennemin körükleri hakkinda sana bilgi vermemi emretmeseydi, gelecek degildim» der.
Peygamber (SAV)'imiz ona: «Yâ Cebrail, bana cehennemi anlat» der. Cebrail (AS) söyle cevap verir: «Allah (C.C), cehennemin bin yil boyunca yakilmasini emretti. Bin yil yakildi, sonunda agardi. Arkasindan bin yil daha yanmasini emretti, sonunda kapkara kesildi.
Simdi o kapkaradir, ne kivilcimi isik saçar ve ne de yalazi söner.
Seni hak üzere elci olarak gönderen Allah (C.C)'a yemin ederim ki, cehennemde igne deligi kadar bir delik açilsa dagilacak olan yüksek hararetten dolayi yeryüzünün bütün canlilar kavrularak ölürdü.

Seni hak üzere elçi gönderen Allah (C.C)'a yemin ederim ki, cehennem bekçilerinden biri dünya halkina görünse yüzünün çirkinligi ve kokusunun agirligi yüzünden bütün yer yüzü halki ölürdü. Seni hak üzere elci gönderen Allah (C.C)'a yemin ederim ki. Allah (C.C)'in Kur'an'in tanittigi cehennem zincirinin bir halkasi yeryüzü daglarina konsa dag yarilir ve yerin merkezine ininceye kadar durmazdi.
Bunun üzerine Peygamber (SAV)'imiz «Yeter, ya Cebrail! Yoksa kalbim duracak ve ölecegim» der.
Bu sirada Peygamber (S.A.V)'imiz. Cebrail'in agladigini görür. Ona: «Ya Cebrail, Allah (C.C) katinda sahip oldugun mertebeye ragmen sen de agliyorsun» der. Cebrail (A.S) O'na söyle cevap verir: «Niye aglamayayim? Asil benim aglamam lâzim. Cünki belki Allah (C.C)'in bilgisine göre bu günkü mevkiimden baska bir mertebedeyim. Belki meleklerden biri iken Iblisin tâbi tutuldugu imtihanin bir benzerine ben de tâbi tutulurum. Bilmiyorum, belki de Harut ile Marufun baslarina gelenler benim de basima gelir.»
Bunun üzerine ikisi de aglamaya baslarlar, göz yaslari akarken «Ya Cebrail ve ya Muhammed! Ulu Allah her ikinizi âsi olmak tehlikesinden emin kilmistir» diyen gizli bir ses duyarlar.
Sesi duyunca Cebrail (AS) göge yücelir. Peygamber (SAV)'imiz de disarya çikar. Yolda Ensardan gülen, oynayan bir gurup ile karsilasir. Onlara der kî: «cehennem ardinizda iken gülüyor musunuz?! Benim bildiklerimi bilseniz, az güler, cok aglar, girtlaginizdan ne yemek ve ne de su geçmez, yüksek tepelere çikarak yüksek sesle Allah (C.C)'a yakarirdiniz.»
Bu sirada; «Ya Muhammed, kullarimi umutsuzluga düsürme. Ben seni zorluk gösterici olarak degil, müjdeleyici olarak gönderdim» diye bir nida gelir.
Bu nidayi duyunca Peygamber (SAV)'imiz «Dogru olun ve Allah (C.C)'a yaklasin» diye buyurur
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

s.a hayırlı akşamlar zeynep çok kötü oldum ya
Emanet

Emanet

neslihantozans.a hayırlı akşamlar zeynep çok kötü oldum ya

ve aleyküm selam ablacım...
gerçek bu...
RABİM cehennem ateşinden korusun bizleri....
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

SLAMÜN ALYKÜM KARDESİM MEWLAM ÜMMETİ MUHAMMEDDEN HİÇ BİR KULUNU CEHENNEMLİKLERDEN ETMESİN SLM WE DUA İLE
son osm@nlı
Emanet

Emanet

hafizkizSLAMÜN ALYKÜM KARDESİM MEWLAM ÜMMETİ MUHAMMEDDEN HİÇ BİR KULUNU CEHENNEMLİKLERDEN ETMESİN SLM WE DUA İLE

ve aleyküm selam kardeşim...
AMİN AMİN AMİN...
peygamberimizin şefaatine nail olmak duasıyla...
selam ve dua ile
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM PAYLAŞIMIN İCİN COK TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH RAZI OLSUN RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE KALIN
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

Emanet

Emanet

CEVDET-71SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM PAYLAŞIMIN İCİN COK TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH RAZI OLSUN RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE KALIN

ve aleyküm selam cevdet abi..
RABBİM razı olsun....
YARADANA emanetsin........
erhunakarsu

erhunakarsu

Kıdemli Üye · 190 mesaj

Rabbim(c.c) razı olsun.. selametle
Emanet

Emanet

erhunakarsuRabbim(c.c) razı olsun.. selametle

RABBİM sizden de razı olsun...selam ve dua ile...
kütahyalı

kütahyalı

Üye · 21 mesaj

Bir Hadis-i kudside şöyle buyruluyor:
Cehennem bir gün Allah'a dediki:" Ya Rabbi sıcaklığımdan bir tarafım bir tarafımı yedi."Bunun üzerine Allah cehhenneme senede iki defa nefes alması için izin verdi.Bunlar sizin yazın hissettiğiniz şiddetli sıcaklar ve kışın hissettiğininz şiddetli soğuklardır.
Emanet

Emanet

kütahyalıBir Hadis-i kudside şöyle buyruluyor:
Cehennem bir gün Allah'a dediki:" Ya Rabbi sıcaklığımdan bir tarafım bir tarafımı yedi."Bunun üzerine Allah cehhenneme senede iki defa nefes alması için izin verdi.Bunlar sizin yazın hissettiğiniz şiddetli sıcaklar ve kışın hissettiğininz şiddetli soğuklardır.

RABBİM razı olsun katkılarınız için...
selam ve dua ile.......
kasım hadi

kasım hadi

Mübarek Üye · 5.714 mesaj

allahim Cehennem Ateşinden Ve Azabinda Muhafaza Eylesin.amin.selametel
Emanet

Emanet

kasım hadiallahim Cehennem Ateşinden Ve Azabinda Muhafaza Eylesin.amin.selametel

RABBİM razı olsun kasım hadi bey.YARADAN cehennem ateşinden,nefsimizden ve şeytandan bizleri korur inşaALLAH...
selam ve dua ile
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

~*~*~

Selamün Aleyküm Zeynep kardeşim. Emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah güzel kardeşim. Çok güzel bir paylaşımdı.. Rabbimiz c.c ibretlenmek ve sakınmak nasip etsin inşallah..Allah c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah güzel kardeşim. Selam ve dua ile..B)

~*~*~
Kur'an yolunda

Kur'an yolunda

Yeni Üye · 8 mesaj

sa.ben bu yazıyı kopyalayabilir miyim?okulda arkadaşlarıma dağıtmak için.hakkınızı helal edin.
Emanet

Emanet

Kur'an yolundasa.ben bu yazıyı kopyalayabilir miyim?okulda arkadaşlarıma dağıtmak için.hakkınızı helal edin.

ne demek kardeşim zaten bende kopyaladım sorun olmaz tabiki....sen hakkını helal et.selam ve dua ile
Kur'an yolunda

Kur'an yolunda

Yeni Üye · 8 mesaj

emanet55ne demek kardeşim zaten bende kopyaladım sorun olmaz tabiki....sen hakkını helal et.selam ve dua ile

teşekkür ederim.ALLAH HEPİMİZDEN RAZI OLSUN.
Emanet

Emanet

aliye_aliye
~*~*~

Selamün Aleyküm Zeynep kardeşim. Emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah güzel kardeşim. Çok güzel bir paylaşımdı.. Rabbimiz c.c ibretlenmek ve sakınmak nasip etsin inşallah..Allah c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah güzel kardeşim. Selam ve dua ile..B)

~*~*~

ve aleyküm selam aliyecim..AMİN kardeşim...RAHMAN sizdende razı olsun..
selam ve dua ile
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

_____selamün aleyküm ..
rabbim cehennem azabından bizleri korusun inşallah
mevla razı olsun
selam ve dua ile:gulegule________
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

selamün aleyküm kardeşim cehennemin alevinden ,sıcağından,kokusundan ve dehşetinden ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAHACC SIĞINIRIM
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.