şükür Nimetleri Artirir

1.111 görüntülenme · 0 yanıt

Paylaş:
alsancak-esma

alsancak-esma

Üye · 21 mesaj

Rivayet Olunur Ki Allah-u Teâlâ Geçmiş Peygamberlerden Birisine şöyle Vahyetmiştir:
"ben Filan Kimsenin ömrünün Yarisini Fakirlik,diğer Yarisini Da Zenginlikle Geçmesine Hükmettim.kendisine Sor,hangisini önce Isterse Onu Vereyim.."
Zamanin Peygamberi O Kimse Ile Görüştü Ve Allah-u Teâlâ'nin Buyruğunu Kendisine Haber Verdi.
Adam:"âilemle Istişare Yaptiktan Sonra Cevap Vereyim!dedi Ve Evine Gitti.
Hanimi:"efendi!bana Sorarsan,zenginlikten Sonra Fakirliği Isteyelim."karşiliğini Verdi.
Adam:"zenginlikten Sonra Fakirlik Zor Olur,fakirlikten Sonra Zenginlik Ise Pek Tatli Olur."dedi.
Hanimi:"sen Benim Sözümü Dinle!"israr Edince,o Da Zamanin Peygamberinin Huzuruna çikarak Kararini Bildirdi.
Allah-u Teâla Onlara Zenginlik Kapilarini Açti,geniş Imkanlar Verdi.bu Durumu Görünce
Hanim:"efendi!bu Zenginlik Nimetinin Bizde Kalmasini Istiyorsan,insanlara Karşi Cömert Davran,muhtaç Olanlara Bol Bol Ver!"dedi.
O Da öyle Yapti.ne Zaman Kendisine Bir Elbise Satin Alacak Olsa,hemen Bir Fakire De Elbise Alirdi.nihayet Adamin Yari ömrü Geçince Allah-u Teâlâ Zamanin Peygamberine Vahyederek şöyle Buyurdu:
"ben Onlarin ömürlerinin Yarisini Fakirlikle,yarisini Da Zenginlikle Geçmesine Hükmetmiştim.fakat Onlari Nimetlerime şükreder Bir Halde Buldum.şükür Ise Nimetin Artmasini Gerektirir.binaenaleyh Ona,ömrünün Kalan Kismininda Zenginlikle Geçmesine Hükmettiğimi Bildir."
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.