Feyz geldiğini nasıl anlarız ?

9.175 görüntülenme · 70 yanıt

Paylaş:
Huyela

Huyela

Mübarek Üye · 2.345 mesaj

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

* Büyüklerin kendileri, kabirleri, sözleri, kitapları, eşyaları feyz kaynağıdır, hatta ellerini değdikleri taştan bile, kıyamete kadar feyz yayılır. Peki, feyz geldiğini nasıl anlarız?
1- Feyz gelmişse, Allahü teâlâ bizi küfürden korur.
2- Haramlardan uzaklaştırır.
3- Dünyadan soğutur.
4- Büyükleri, salih kimseleri bize sevdirir.
5- İnsan, ölüme karşı hasret duymaya başlar.

İşte bunlar varsa, feyz geliyor demektir.

Feyz, insanı, küfürden korumaktan tutun da, evliyalığa kadar götürür. Eğer haramlardan, günahlardan soğumuyorsak, dünya hırsı aynen devam ediyorsa, feyz alamıyoruz demektir. Bu da, iki sebepten olur:
1- Ya gittiğiniz zat noksandır. Gittiğiniz, görüştüğünüz veya kabirdeki zat, bu işe ehil biri değildir; çünkü noksandan fayda gelmez.
2- Veya feyz geliyor; ama siz feyz alamıyorsunuzdur.

Feyzin gelmesine engel de şudur: Bir büyük günaha devam ediliyordur; çünkü günah engeldir. O zaman hemen reddetmemeli, kusuru herkes kendinde aramalı, bütün günahlara istiğfar etmeli. Devamlı tevbe etmeli ki, bu kapı açılsın. Yağmur geliyor; fakat kapta birikmiyor. Kap boş. Yağmur suyu akıp gidiyor. Kabın dolması için iki ana musluğa ihtiyaç vardır. Biri istiğfar, biri tevazu; çünkü su dağlardan ovalara akıyor. Hiç bir suyun yukarı doğru aktığını hatırlıyor musunuz? İstiğfar edildiği halde bir şey hâsıl olmuyorsa, orayı terk etmeli. Feyz gelmesi için şart, salih insanlarla beraber bulunmaktır. Feyz geldiğinin alameti, günah işlememektir. Feyzin kesildiğinin alameti ise günahlara dalmaktır.

* Allahü teâlâ rızasını, Müslümanların rızasına bağlamıştır. Onlar razı olursa, Allahü teâlâ da razı olur. Mesela, ana baba evladından, kocası hanımından, amiri memurundan, hocası talebesinden razı olursa, Allahü teâlâ da o kimselerden razı olur. Rıza, memnun etmek demektir. Büyüklerin razı olması demek, onları memnun etmek demektir.

* Allahü teâlâya kavuşturan en kestirme yol, insanların duasını almaktır.

* Güzel ahlak demek, insanların duasını almak demektir.

* Evliyanın sohbetinde, kalb rahatlar ve insanı uyku basar.

* Dinin emir ve yasaklarını anlamak başka şeydir, öğrenmek başka şeydir. Mesela kul hakkına inanan kimse, ben kimin kalbini kırdım, kimin malını aldım diye düşünmekten, bir an olsun ayaklarını uzatıp yatamaz.

* İslamiyet, her safhasıyla, ahlâkıyla, itikadıyla, ameliyle yaşanan bir dindir. Hepsi bulunursa, tam olur; yoksa kişinin dini eksik olur.

Feyz geldiğini nasıl anlarız .:.: www.ailevekadin.com :.:.

Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.
Bir tel parçası ol ama büyüklerin cereyanını naklet...
halil_8846

halil_8846

Yeni Üye · 2 mesaj

ya bende sizin gibi yazdılarım ekranda gözükmesi için nereye yazmam gerek ben yeni oldugum içi bilmiyorum bu sitenin nasıl oldugunu bana yardımcı olursanız sevinirm şimdiden ilgi ve alakanız için tş ederim
Huyela

Huyela

Yeni Konu yazan yeri tıklamanız gerekmektedir.
çağrı91

çağrı91

Kıdemli Üye · 237 mesaj

Allah Razı olsun..
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim...Emeğine sağlık...
ALLAHım bizi RAHMETinden, FAZL-I KEREMimden, Salih Kullarının FEYZinden ayırmasın...

selametle...
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Allah c.c. razı olsun sonuna kadar okuyamadım işdeyim yoğunum kaybetmemek için yazıyorum selametle
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

allah razı olsun dua ile kalın
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Selamün Aleyküm

Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık yararlı bir paylaşım olmuş

Selametle
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

Selamun aleykum hayırlı geceler.Benim bir arkadaşım vardı üniversitede ev arkadaşımız.Kendisi kapalıydı mutaasıp bir kızdı namazını da kılardı.Ama bigün rüyasında cennette olduğunu görmüş başka kişilerde varmış.Sonra hayızlı olduğu için senin çıkman lazım demişler.Bunu bir hocaya anlattık.Gönül hocamıza kulakları çınlasın:).Oda senin bir günahın sebebiyle cennetten çıkarıldın dedi.Çünkü hayız hali allahın takdiri diye söyledi.Neyse ben az çok tahmin ettim ne olduğunu.

Rabbim sonumuzu hayreylesin inşaallah.Selametle kalın.Allaha emanet olun.:H
Huyela

Huyela

Im_muslimALLAH razı olsun kardeşim...Emeğine sağlık...
ALLAHım bizi RAHMETinden, FAZL-I KEREMimden, Salih Kullarının FEYZinden ayırmasın...

selametle...

Amin amin. cümlemizi inşaallahü teala.
Huyela

Huyela

çağrı91Allah Razı olsun..

Cenabı hak cümlemizden razı olsun.

Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.
Huyela

Huyela

rüyam3Allah c.c. razı olsun sonuna kadar okuyamadım işdeyim yoğunum kaybetmemek için yazıyorum selametle

:)

Allahü teala yardımcınız olsun . Cenabı Hak cümlemizden razı olsun .
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

selamun aleyküm,emeğinize sağlık.
huyela kardeşim,sizden dua istiyorum,İNŞAALLAH dua edermisiniz.
selametle.
Huyela

Huyela

s.s.sselamun aleyküm,emeğinize sağlık.
huyela kardeşim,sizden dua istiyorum,İNŞAALLAH dua edermisiniz.
selametle.

Allahü teala razı olsun. Seadeti dareyn nasib eylesin. Her an kendisiyle bulundursun.

Sevgisini ve sevdiklerinin sevgisi ihsan eylesin. Ahir zaman fitnelerinden muhafaza eylesin.

Yanılmıyorsam siz silsileyi aliyye büyüklerimizin isimlerini yazmıştınız forumda.

Büyüklerimiz buyuruyorki dileğine kavuşmak için, iki rekat namaz kılıp, sevabını Silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunların hürmeti için diye dua etmeli. Mesela, “Ya Rabbi, hayırlı bir çocuk nasip eyle” diye dua edip, “Bu duamı silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle” demeli. (Mekatib-i şerife)

Sabah ve yatsı namazından sonra silsile-i aliyyenin isimlerini, sonra Fatiha okuyarak ruhlarına gönderip, onları vesile ederek yapılan dua kabul olur. Tecrübe edilmiştir.

Ali Ramiteni hazretleri buyurdu ki:
(Günah işlememiş bir dil ile dua ediniz ki, kabul olsun!) Yani, Huda dostlarının huzurunda tevazu eyleyiniz, yalvarınız da, sizin için dua etsinler. İstigase, yani bir Veliye tevessül de, bu demektir.

Hususi dualarınızı istirham ederim efendim.

Vesselam.

Bir dileği olanlar ne yapmalı .:.: www.dinimizislam.com :.:.
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

ALLAH razı olsun huyela kardeşim cok güzel bir paylaşım.yanlız birşey soracam silsile-i aliyye efendılerimizin isimleri diyor onları nereden bulacaz?
yusufmuaz

yusufmuaz

Üye · 21 mesaj

ALLAH c.c RAZI OLSUN .. daha öğrenecek çok şeyimiz varrrrr çokkkk okumamız lazım...
çok faydalı oldu benim için inşaallah herkese yardımcı olur.. selametle...
Huyela

Huyela

sevda hafızALLAH razı olsun huyela kardeşim cok güzel bir paylaşım.yanlız birşey soracam silsile-i aliyye efendılerimizin isimleri diyor onları nereden bulacaz?

Cenabı hak cümlemizden razı olsun. s.s.s arkadaşımız bu konuyla ilgili forum açmıştı. Oradan isimlerini temin edebilirsiniz, aynı forumda hayatlarını anlatan bir linkte konulmuş.

Dua eder dua beklerim.

http://forum.islamiyet.gen.tr/islam-buyuklerimiz/60966-silsile-i-aliyye-buyuklerimiz.html
Huyela

Huyela

yusufmuazALLAH c.c RAZI OLSUN .. daha öğrenecek çok şeyimiz varrrrr çokkkk okumamız lazım...
çok faydalı oldu benim için inşaallah herkese yardımcı olur.. selametle...

Cenabı Hak cümlemizden razı olsun abicim. ilim sonsuz öğrenmenin sonu yok. Çok işimiz var yani...

kıymetli dualarınızı istirham ederim.

HUZUR PINARI - İslamiyet, İslam Dini, Ehl-i Sünnet İtikadı, İlmihal, Kitaplar...
Huyela

Huyela

HuyelaAllahü teala razı olsun. Seadeti dareyn nasib eylesin. Her an kendisiyle bulundursun.

Sevgisini ve sevdiklerinin sevgisi ihsan eylesin. Ahir zaman fitnelerinden muhafaza eylesin.

Yanılmıyorsam siz silsileyi aliyye büyüklerimizin isimlerini yazmıştınız forumda.

Büyüklerimiz buyuruyorki dileğine kavuşmak için, iki rekat namaz kılıp, sevabını Silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunların hürmeti için diye dua etmeli. Mesela, “Ya Rabbi, hayırlı bir çocuk nasip eyle” diye dua edip, “Bu duamı silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle” demeli. (Mekatib-i şerife)

Sabah ve yatsı namazından sonra silsile-i aliyyenin isimlerini, sonra Fatiha okuyarak ruhlarına gönderip, onları vesile ederek yapılan dua kabul olur. Tecrübe edilmiştir.

Ali Ramiteni hazretleri buyurdu ki:
(Günah işlememiş bir dil ile dua ediniz ki, kabul olsun!) Yani, Huda dostlarının huzurunda tevazu eyleyiniz, yalvarınız da, sizin için dua etsinler. İstigase, yani bir Veliye tevessül de, bu demektir.

Hususi dualarınızı istirham ederim efendim.

Vesselam.

Bir dileği olanlar ne yapmalı .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Bir kimse bu duaya amin diye;
Hak teala o kula rahmet eyleye :)
yusufmuaz

yusufmuaz

Üye · 21 mesaj

amin amin amin ...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.