soru sormak isteyen varmi?
13.126 görüntülenme · 168 yanıt
selamün aleyküm kardeş ediyorum vallahi elimden geldiyince bu aralar biraz uzak kaldım ama tadilat sebebiyle çok yoğunum inşallah biter bitmez tekrar başlarım okumaya SORUM
KURAN okumayı biliyormusun biliyorsan ne sıklıkla okuyorsun
KURAN okumayı biliyormusun biliyorsan ne sıklıkla okuyorsun
Rabbime şükürler olsun 9 yaşindan beri kuran okuyorum.hersene bikaç hatim indiriyorum.
Benim kardeşimize sorum.kabir hayatinin senin hayatindaki yeri ne?
Benim kardeşimize sorum.kabir hayatinin senin hayatindaki yeri ne?
Ey rabbim!İstemeden verdiklerine bakınca,istediklerimizi vereceğine inanarak,duasını beklediğim sevdiklerimi,hayırlara ulaştırmanı istiyorum...
Aress kardeşimiz sorunuzun cevabini kadin ilmihalinde bulabilirsiniz.
Ey rabbim!İstemeden verdiklerine bakınca,istediklerimizi vereceğine inanarak,duasını beklediğim sevdiklerimi,hayırlara ulaştırmanı istiyorum...
s.a kabirin haytımdaki yeri çok ama çok önemli hele şu nefsimizin bizze gözle görünür bir şekilde eşlik edip bizi yanılgılara sıkça düşürdüğü şu dönemlerde kabiri ve azabını düşünmemek eldemi? her duamda kabir azabından benı koruması benı affetmesı için rabbime yalvaarıyorum umarım hepimizi affeder ve merhametiyle şefaatlendirir bizi yüce rabbimiz..
bende şu soruyu soruyorum: eğer evliligi düşündüğünüz bir kişiyle annenız daha once yaşadığı olumsuz bir olaydan dolayı izin vermıyor hatta gonul izni olmadığını söylüyor ve sende gece güzndüz allaha hayırlı kılması için yalvardığın halde annende bi gram yumuşama olmuyorsa naparsın????sen annenı kırmış olurmusun ısrar edersen:?
çooook uzun oldu kusura bakmayın lütfen samımı cevaplara ihtiyacım var:a09::a09::a09:
bende şu soruyu soruyorum: eğer evliligi düşündüğünüz bir kişiyle annenız daha once yaşadığı olumsuz bir olaydan dolayı izin vermıyor hatta gonul izni olmadığını söylüyor ve sende gece güzndüz allaha hayırlı kılması için yalvardığın halde annende bi gram yumuşama olmuyorsa naparsın????sen annenı kırmış olurmusun ısrar edersen:?
çooook uzun oldu kusura bakmayın lütfen samımı cevaplara ihtiyacım var:a09::a09::a09:
kardeşim kusura bakma yeni gördüm; eğer öyle bir durum olsaydı Allah'a hayırlı kılması yerine, bana doğru(hayırlı) yolu göstermesi için(artık hangisi senin için daha hayırlı ise) dua ederdim; belki de bu iş senin için hayırlı değildir; çünkü insan aşık olduğu zaman gerçekten bazı şeyleri göremiyor, tarafsız bir üçüncü kişinin fikirleri de bence saygıyla karşılanmalı...
çoğu zaman insan bir insanı severken körü körüne gittiği yolları, ileride düşündüğü zaman nasıl göremedim gibi cümleler kurduğunu göz önüne alırsan, belki de annenin düşünceleri ileride seni pişman olmaktan alıkoyacak; tabii bi de şu durum var: annenin bu olaya niye karşı çıkması, gerçekten elde tutulur bir sebebi var mı? işte bu tamamen annenle oturup karşılıklı detaylıca bu işi değerlendirmekle geçer, annen sana niye karşı çıktığını söyler, sen de gerekli savunmayı yaparsın, aynı mahkemedeki gibi, tabi hakim de burada Allah oluyor.
Allah'a bol bol dua, inşallah seni bu ikilemden kurtaracak doğru yolu gösterecektir...
çoğu zaman insan bir insanı severken körü körüne gittiği yolları, ileride düşündüğü zaman nasıl göremedim gibi cümleler kurduğunu göz önüne alırsan, belki de annenin düşünceleri ileride seni pişman olmaktan alıkoyacak; tabii bi de şu durum var: annenin bu olaya niye karşı çıkması, gerçekten elde tutulur bir sebebi var mı? işte bu tamamen annenle oturup karşılıklı detaylıca bu işi değerlendirmekle geçer, annen sana niye karşı çıktığını söyler, sen de gerekli savunmayı yaparsın, aynı mahkemedeki gibi, tabi hakim de burada Allah oluyor.
Allah'a bol bol dua, inşallah seni bu ikilemden kurtaracak doğru yolu gösterecektir...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/34827-soru-sormak-isteyen-varmi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Soru sormak istiyorum Tanışma Köşesi 7 cevap
- Affınıza Sığınarak Bişey Sormak İstiyorum Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 7 cevap
- CEHALETİN İLACI SORMAK(takvim yaprağı) Dini sohbet 1 cevap
- Cehaletin Tek İlacı Sormak Soralım Ki Ögrenelim Kıssadan Hisse 2 cevap
- Artık "neredesin" diye sormak yok Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 1 cevap
- SİZEDE SORMAK İSTİYORUM! Dini sohbet 8 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.