Küçük odun tutuşmadan büyük odun tutuşmaz!

3.630 görüntülenme · 49 yanıt

Paylaş:
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

Mâlik bin Dînâr hazretleri bir hâtırasını şöyle anlatır: "Bir gün toprakla oynayıp bâzan gülen bâzan ağlayan bir çocuğa rastladım. Önce çocuğa selâm vermek istedim.

Fakat kibirden selâm vermedim. Hemen nefsime; "Ey nefis! Peygamber efendimiz büyüklere de küçüklere de selâm verirdi." diyerek çocuğa selâm verdim. Çocuk; "Ve aleyküm selâm, ey Mâlik bin Dînâr!" diye cevap verdi.

Hayret içinde kalarak çocuğa; "Sen beni hiç görmediğin halde nasıl tanıdın?" diye sordum.

Çocuk; "Ruhlar âleminde benim rûhumla senin rûhun karşılaştı. Orada bizi Allahü teâlâ karşılaştırdı." dedi. Çocuğa; "Akıl ile nefs arasında ne fark var?" diye sorunca, çocuk; "Nefsin seni selâmdan men etti. Aklın ise seni selâm vermeye teşvik etti." diye cevap verdi.

"Sen neden toprakla oynuyorsun?" diye sordum. Çocuk; "Topraktan yaratıldık, yine toprağa karışacağız." dedi. Ben yine; "Seni bâzan ağlarken, bâzan gülerken görüyorum. Sebebi nedir?" diye sordum.

"Rabbimin azâb edeceğini hatırladığım zaman ağlıyorum. Rahmetini hatırladığım zamansa tebessüm ediyorum." dedi. "Ey oğul! Senin hangi günâhın var ki ağlıyorsun?" diye sorunca, çocuk; "Ey Mâlik! Böyle söyleme. Zîrâ ben, anam ateş yakarken, küçük odun olmadan, büyüklerin tutuşmadığını gördüm." diye cevap verdi."

ferahhfeza

ferahhfeza

neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

s.a iii akşamlar eline sağlık
nihalim

nihalim

Mübarek Üye · 2.593 mesaj

Selamünaleyküm...değerli aminenur kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...B)
emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle B):)
YÂ RAB, KUSURUMUZU AFFET.BİZİ,KENDİNE KUL KABUL ET.EMANETİNİ KABZETMEK ZAMANINA KADAR BİZİ EMANETTE EMİN KIL.AMİN...

SAİD NURSİ
logitma

logitma

Yeni Üye · 3 mesaj

kardeşim paylaşımın için ALLAH (C.C.)RAZI OLSUN. AMA DAHA GÜZEL BİR YAKLAŞIM OLABİLİRDİ... BİRAZ GARİB???ÇOCUKLAR KÜÇÜK ATEŞ FELAN...NEYSE BEN MANTIĞINI ANLAYAMADIM HERHALDE....
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

selamun aleyküm selmacım.ilk başları etkileyici kıssanın sonunda pek bişey anlamadım.Şöyleki : ateş yakarken küçük odun,çalı çırpı konur ve ilk önce onlar yanarda...Sonuçta çocuk anne babadan sorum değildir.anne baba çocuktan sorumludur hatta büyüdükten sonra bile.Bu yüzden bu duruma böyle bir özeleştiri getirdim.Selametle kalınınız efendim:)
ferahhfeza

ferahhfeza

neslihantozans.a iii akşamlar eline sağlık

______aleyküm selamm neslihan kardeşim
teşekkür ederim
selam ve duai leB)_______
ferahhfeza

ferahhfeza

nihalim
Selamünaleyküm...değerli aminenur kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...

emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım...

ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle

_______aleyküm selam degerli kardeşim teşekkür ederim :)
rabbim sizdende razı olsun inşallah
emanetim rahmana
selam ve dua ileB)B)B)_______
ferahhfeza

ferahhfeza

Nevin_1982selamun aleyküm selmacım.ilk başları etkileyici kıssanın sonunda pek bişey anlamadım.Şöyleki : ateş yakarken küçük odun,çalı çırpı konur ve ilk önce onlar yanarda...Sonuçta çocuk anne babadan sorum değildir.anne baba çocuktan sorumludur hatta büyüdükten sonra bile.Bu yüzden bu duruma böyle bir özeleştiri getirdim.Selametle kalınınız efendim[/quote

_____aleyküm selam necincigim degerli kardeşim(selmacım?:) )
kardeşimmmmmmmmm hikayede anlatmak istenen küçük günahlar büyük günahların oluşmasına neden olur.. şöyleki küçük yaşta yapmaya basşladıgımız alışkanlık yaptıgımız bir sevap nasıl katlanarak cıg gibi büyüyorsa günaha sebep olabilecek davranışlarda küçük yaşta aklımıza yer ederse onlardan kurtulmak zor olur sürekli yalan söyleyen bir çocuk düşün bu alışkanlıgı ilerdede devam eder ... ufak tefek şeyleri çalan bir çocuk düşün buda ilerde devam eder kıssanın hissesi bu kardeşim(bu arada 3 tane 3 le rakamları bul sorusunu cevapı tamam tamam sen bildin kabul.. neyse bari teprik ederim.:)..))

emenetim rahmama
selam ve dua ile kalınız efendimB)________
ferahhfeza

ferahhfeza

logitmakardeşim paylaşımın için ALLAH (C.C.)RAZI OLSUN. AMA DAHA GÜZEL BİR YAKLAŞIM OLABİLİRDİ... BİRAZ GARİB???ÇOCUKLAR KÜÇÜK ATEŞ FELAN...NEYSE BEN MANTIĞINI ANLAYAMADIM HERHALDE....

teşekkür ederim kardeşim
rabbim razı olsun hikayenin mantıgı bubur kardeşim:küçük günahlar büyük günahların oluşmasına neden olur.. şöyleki küçük yaşta yapmaya basşladıgımız alışkanlık yaptıgımız bir sevap nasıl katlanarak cıg gibi büyüyorsa günaha sebep olabilecek davranışlarda küçük yaşta aklımıza yer ederse onlardan kurtulmak zor olur sürekli yalan söyleyen bir çocuk düşün bu alışkanlıgı ilerdede devam eder ... ufak tefek şeyleri çalan bir çocuk düşün buda ilerde devam eder kıssanın hissesi bu kardeşim
rabbimize emanet olunuz
selam ve dua ile______
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

s.a kerdeşim ebrunun cafe sine gelsen e çok hoş konu olmşşş ben bayıldım
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

Selamunaleyküm ..
Güzel kardeşim Emeklerine sağlık.
Allah razı olsun örneklendirmelerin de çok güzel açıklık...
getirmiş konuya...Allaha emanet ol....:H

"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

aminenur
Nevin_1982selamun aleyküm selmacım.ilk başları etkileyici kıssanın sonunda pek bişey anlamadım.Şöyleki : ateş yakarken küçük odun,çalı çırpı konur ve ilk önce onlar yanarda...Sonuçta çocuk anne babadan sorum değildir.anne baba çocuktan sorumludur hatta büyüdükten sonra bile.Bu yüzden bu duruma böyle bir özeleştiri getirdim.Selametle kalınınız efendim[/quote

_____aleyküm selam necincigim degerli kardeşim(selmacım? )
kardeşimmmmmmmmm hikayede anlatmak istenen küçük günahlar büyük günahların oluşmasına neden olur.. şöyleki küçük yaşta yapmaya basşladıgımız alışkanlık yaptıgımız bir sevap nasıl katlanarak cıg gibi büyüyorsa günaha sebep olabilecek davranışlarda küçük yaşta aklımıza yer ederse onlardan kurtulmak zor olur sürekli yalan söyleyen bir çocuk düşün bu alışkanlıgı ilerdede devam eder ... ufak tefek şeyleri çalan bir çocuk düşün buda ilerde devam eder kıssanın hissesi bu kardeşim(bu arada 3 tane 3 le rakamları bul sorusunu cevapı tamam tamam sen bildin kabul..:D neyse bari teprik ederim:D...))

emenetim rahmama
selam ve dua ile kalınız efendimB)________
HIIM ANLADIM BEN FARKLI ŞEKİLDE DÜŞÜNMÜŞTÜM KUSURA BAKMA:)(SORUYU NETE BAKTIM BULAMADIM ASLINDA BİYERDE FAKTÖRİYEL KULLANMIŞ AMA BEN ANLAMADIM BAŞKA Bİ YERDEDE YANINA SIFIR KOYMUŞTU İLK BAKIŞTA ANLAMADIM AMA SONRA KUVVET OLDUĞUNU ANLAYINCA OZAMAN DANK ETTİ KAFAMA SONRASINI KENDİM YAPTIM.AMA YARDIM ALDIM NETTEN:=)SAĞOLASIN GENEDE.)SELAMETLE KAL.
ferahhfeza

ferahhfeza

neslihantozans.a kerdeşim ebrunun cafe sine gelsen e çok hoş konu olmşşş ben bayıldım

aleyküm selam ordayız inşallah ustabaşım:)
ferahhfeza

ferahhfeza

meltemSelamunaleyküm ..
Güzel kardeşim Emeklerine sağlık.
Allah razı olsun örneklendirmelerin de çok güzel açıklık...
getirmiş konuya...Allaha emanet ol....:H

_______aleyküm selam meltem kardeşim teşekkür ederim
rabbim sizdende razı olsun inşallah
emanetim rahmana güzel kardeşim
selam ve dua ileB)B)B)________
ferahhfeza

ferahhfeza

gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

*kübra*

*kübra*

Üye · 40 mesaj

Rabbim razı olsun kardeşim güzel bir paylaşım olmuş.
ferahhfeza

ferahhfeza

gülnisa
ferahhfeza

ferahhfeza

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.