Neden_?
2.669 görüntülenme · 29 yanıt
ya bedir savaşına ne demeli:
savaş hiç durulmuyordu aksine gittikçe kızgınlaşıyordu, bu arada ikindi vakti çıkmak üzereydi, ama kılacak zamanda yoktu karşında en az on katın düşma vardı.
kenara çekilipte namaza duramazdın, yada namazı kılmıyacaksın di mi ben ce en kolayı bu...
ya onlar ne yaptı Peygamberimiz 300 kişilik ordusun ikiye ayırdı yarısı geriye çekildi diğer yarısıdaha ileri atıldı ve daha bir kuvvetle savaştı,
ve geriye çekilenler Peygamberimizin imamlığında namazı kıldılar, bitince de digerleri ile yerdeğiştirip onlar savaşmaya başladı diğerleri geri çekilip yine Peygamberimizin imamlığında namazı eda ettiler...
sence onların zamanı varmıydı? ya da bunların
savaş hiç durulmuyordu aksine gittikçe kızgınlaşıyordu, bu arada ikindi vakti çıkmak üzereydi, ama kılacak zamanda yoktu karşında en az on katın düşma vardı.
kenara çekilipte namaza duramazdın, yada namazı kılmıyacaksın di mi ben ce en kolayı bu...
ya onlar ne yaptı Peygamberimiz 300 kişilik ordusun ikiye ayırdı yarısı geriye çekildi diğer yarısıdaha ileri atıldı ve daha bir kuvvetle savaştı,
ve geriye çekilenler Peygamberimizin imamlığında namazı kıldılar, bitince de digerleri ile yerdeğiştirip onlar savaşmaya başladı diğerleri geri çekilip yine Peygamberimizin imamlığında namazı eda ettiler...
sence onların zamanı varmıydı? ya da bunların
namaza yetişmek için koşan bir çocuğa Hz.Ömer "sen daha çocuksun bu kadar telaş etmene gerek yok sen daha küçüksün namaz sana farz değil"demişti,
ve çocuk demişti ki:"Amca, amca! Bu işin büyüğü küçüğü olur mu? Daha dün mahallemizde bir çocuk öldü. Üstelik benden de küçüktü. Ölüm denen gerçeğin büyük küçük ayırdığı yok. En iyisi her yaşta buna hazır olmalı. Hem bu yaşta Namaza alışmazsam, büyüyünce kılmak zor gelebilir."
sen hala gencim de...?
aaa olmadı hastasın değil mi onun için kılamıyorsun, özür dilerim...
ama iyileşmen için namaz kılman gerektiğini biliyor musun? öyle dememiş mi Peygamberimiz"namazda şifa var" kalk bir kıl bakalım namazın hastalığın kalıyor mu o zaman???
bak oda hasta üstelik kaç yaşına gelmiş...
ve çocuk demişti ki:"Amca, amca! Bu işin büyüğü küçüğü olur mu? Daha dün mahallemizde bir çocuk öldü. Üstelik benden de küçüktü. Ölüm denen gerçeğin büyük küçük ayırdığı yok. En iyisi her yaşta buna hazır olmalı. Hem bu yaşta Namaza alışmazsam, büyüyünce kılmak zor gelebilir."
sen hala gencim de...?
aaa olmadı hastasın değil mi onun için kılamıyorsun, özür dilerim...
ama iyileşmen için namaz kılman gerektiğini biliyor musun? öyle dememiş mi Peygamberimiz"namazda şifa var" kalk bir kıl bakalım namazın hastalığın kalıyor mu o zaman???
bak oda hasta üstelik kaç yaşına gelmiş...
eee bunlarda olmadı vakitlerin birinden bile sıyıramadın yakayı,var mı başka bahanen benim aklıma bu kadarı geliyor, seninde aklına gelmiyor değil mi? kalmadı çünkü başka bahane...
hadi be ruhum hadi be kalbim uymayın siz o nefsime o hep konuşur ve sizi kötüye götürür, siz ondan güçlüsünüz, siz ona hükmedersiniz hadi kırın onun gücünü
biliyorum yapacaksın sen bunu hadi o zaman bak Bilal-i Habeşi ezanı okumaya başladı
haydi şimdi namaz zamanı, haydi şimdi kurtuluş zamanı...
KURTAR KENDİNİ...
hadi be ruhum hadi be kalbim uymayın siz o nefsime o hep konuşur ve sizi kötüye götürür, siz ondan güçlüsünüz, siz ona hükmedersiniz hadi kırın onun gücünü
biliyorum yapacaksın sen bunu hadi o zaman bak Bilal-i Habeşi ezanı okumaya başladı
haydi şimdi namaz zamanı, haydi şimdi kurtuluş zamanı...
KURTAR KENDİNİ...
bunların hepsini İSLAMİ SOHBET - İSLAMİ FORUM - İSLAMİ SİTE - İSLAMİ BİLGİLER - İSLAMİ PAYLAŞIM - vBulletin adresindeki MELEKKİZ adlı üyenin konusundan aynen aldım hakkını helal etsin inş. ayrıca ben bunu CD de izlemiştim sanırım o biraz daha uzundu yanlış hatırlamıyosam bu arada CEVDET kardeşimizden de Allah razı olsun üyelerimizi bilginlendirmek için açmış olduğu konusundan resimleri onun sayesinde kopyaladım.inşallah aramızda namaz kılmayan arkadaşlarımız bunları okuyunca biraz düşünürlerde namazlarına başlarlar Allah a emanet olun
Selamun aleykum kardeşim
şimdi tam rabbimin huzuruna gitmeye hazırlanırken buraya eklediklerini ve yazdıklarını gördüm ve hüngür hüngür ağlamaya başladım ecdadımız ne zorluklarla bizlerin bugunlere gelmemizi sağlamışlar , bizim şu an ki durumumuza bakın içler acısı......
ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH RAZI OLSUN
Emeği geçenlerden inşaallah
Çok daha fazla yorum yazmak geliyor içimden ama namaz için niyetlenmiştim geç kalıyorum, inşaallah daha sonra......
Allah'a emanet olunuz.....
şimdi tam rabbimin huzuruna gitmeye hazırlanırken buraya eklediklerini ve yazdıklarını gördüm ve hüngür hüngür ağlamaya başladım ecdadımız ne zorluklarla bizlerin bugunlere gelmemizi sağlamışlar , bizim şu an ki durumumuza bakın içler acısı......
ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH RAZI OLSUN
Emeği geçenlerden inşaallah
Çok daha fazla yorum yazmak geliyor içimden ama namaz için niyetlenmiştim geç kalıyorum, inşaallah daha sonra......
Allah'a emanet olunuz.....
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/34645-neden · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.