Rabia-Adeviye, post: 666218, member: 16903Selamun aleykum.Acaba aranızda kuran hocalığı yapan varmı?
Bir sorum olacak;
Kızım 5 yaşında bu hafta kuran öğretmeye başladım.
5 yaş ve üzeri için hazırlanmış bir kitaptan çalışıyoruz.Harfler bitmek üzere .
İnce .kalın,peltek harfleri konu almışlar burayı geçip heceye başlasam çünkü karıştıracak gibi hecede nasılsa doğru teleffuzla ayırt eder diye düşünüyorum.
Öğretmek te bir teknik işi acaba nerden devam etmeliyim
Yardım ederseniz sevinirim.Allah (c.c)cümlenizden razı olsun
Selamün Aleyküm değerli ablacım.
Ben de 5 yaş ve üzeri öğrencilere veriyorum.. Benim birkaç senedir uyguladığım teknik şu.. Çoğunlukla da başarılı sonuçlar verdi.. Tavsiyem, kalın, peltek ve ince harfleri daha önce öğretirseniz çok daha iyi olur inşallah.. Çünkü harflerin mahreçleriyle ağızdan çıkması çok önemli..Bir harfin, orjinal şekliyle okunmaması çok farklı manalara gelebiliyor, ve kelimenin tüm anlamını değiştirebiliyor..Bu da Kur'an için günahı, vebali büyük olan bir durum.. Ben birçok kişinin mahreçlerde çok zorlandıklarını gözlemliyorum birkaç yıldır.. Bence bu çok önemli bir nokta.. .. Küçük yaşlarda telaffuzları benimseyebilirse, tecvit bilgilerinde de zorlanmayacaktır.. Ablam, siz geciktirdikçe, hecelere de bildiği gibi başlarsa, sonradan onları mahreçleriyle okumakta güçlük çekebilir.. Acizane önerim budur inşallah..Rahman c.c miniğimize zihin açıklığı versin, muvaffak kılsın inşallah..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve baki dua ile.