çarşafım kes bileğimi...

2.798 görüntülenme · 31 yanıt

Paylaş:
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

Aşağıda yazılanlar tamamıyla gerçektir..Hatta biraz da ılımlı anlatmaya çalıştık acizane. Hanife hanım ve niceleri, hanımefendiler, beyefendiler bir dönemin yasakçılarının tutumlarıyla ibadet ve tesettürlerini gizli ve baskı altında yaşadılar. Değil baş örtüleri, çarşaf ve peçeleri uğruna ömürlerini vermeye hazırdılar. Ya biz??????

Buyurun bu gerçekleri paylaşalım

ALLAH Uludur...
ALLAH Uludur...
ALLAHdan başka yoktur tapacak...
ALLAHdan başka yoktur tapacak...

Müezzin efendi bunları okurken, Hanife hanım yaşlı gözlerle sandalyesine oturdu. ALLAHu Ekber, Bu günleride mi görecektik diye mırıldandı sessizce..Gözlerinden akan yaşları sadece buna değil, sanat okulunda okuyan kızı Şerife Hanımaydı birazda. Zira o evinin gözbebeği ve evlatlarının en hayırlısıydı.

Hanife hanım uzun boylu, ay yüzlü, asil, takva bir hanımdı. Bir rüya ile Ali Haydar Efendi hz bağlanmış, fakat sokağa çıkmadığı için Bülbül hanımdan derslerini evinde alan bir Osmanlı Hanımefendisi..Oğulları, kızları, damatları dahi ayağının topuğunu görmemiş haya abidesi. ÇARŞAFINI HAKKIYLA TAŞIYAN VE YÜZÜNÜN PEÇESİNİ ÖMRÜNDE HİÇ AÇMAYAN BİR HANIM EFENDİ.

Ve Şerife Hanım.. Annesinin göz bebeği..Henüz 18 yaşında...O zamanki sanat okulunda dikiş öğretmenliği okuyordu. Tam anlamıyla annesinin terbiyesiyle büyümüş, fakat cumhuriyetin yeni çocukları olarak devrimlerden nasibini almış bir hanımefendi.

Bir gün ansızın kapı çaldı...Şerife Hanım kapıyı açtığında karşısında polis memurlarıyla karşılaştı. Memur beyler Şerife Hanıma bir davetiye getirmişlerdi...Şerife Hanım davetiyeyi aldığına dair evrağı imzaladı ve merakla zarfı açtı...

Zarf yeni kurulmuş olan derneğin başkanı Münevver Hanımdan geliyordu...Şerife hanım belediye sarayında olacak bir toplantıya çağırılıyordu.

Tolantı günü Şerife Hanım anacığının gözlerinden öperek Belediye Sarayına gitti. Salona girdiğinde kürsüde şapkalı hoş bir hanım konuşma yapıyordu.

Sevgili derneği üyeleri..
Bugünden itibaren sizlere kimlikler dağıtılacak ve sizler önce annelerinzden başlamak suretiyle, yakınlarınızı çarşaftan çıkarıp onlara daha modern bir görünüm sunacak pardesüleri giydireceksiniz. Yalnız sokakta herhangi bir azası kesik olup, onu gizlemek amaçlı çarşaf giyenler hariç...
Bunlara dokunmayacaksınız...

Şerife hanımın eline kimliğini tutuşturduklarında dünya onun başına yıkılmıştı. Nasıl yapacaktı. Eve geldi. Hiçbir şey belli etmeden iki gün içerisinde bol siyah bir pardesü, siyah bir baş örtüsü, siyah bir eldiven tedarik edip, annesine hediye etti.

Hanife hanım paketi açtığında gördüğü manzarayla NEUZÜ BİLLAH. BU NEDİR EVLADIM??? dedi...
Şerife Hanım olan biteni anlattı. ANNECİĞİM ÇARŞAF ARTIK YASAKLANIYOR. HER AİLENİN GENÇ OĞUL YADA KIZLARINI GÖREVLENDİRİYORLAR. ARTIK ÇARŞAFI SADECE AZASI OLMAYANLAR GİYMESİNE MÜSADE EDİYORLAR...

KIZIIIM, KIZIIIM...SEN NE DİYORSUN..BABAN, İSTİKLAL SAVAŞINDA NE İÇİN ÇARPIŞTI...GETİR SATIRI..MADEM ELİ KOLU KESİKLERE SERBESTMİŞ ÇARŞAF ONA ELLERİM DEĞİL, CANIM FEDA OLSUN. KES BİLEĞİMİ...

Hanife hanımın çarşafını zorla çıkarmayı başaranlara karşılık o, çarşafının arkasından ağlamaktan ama oldu ve sokak yüzü görmeden Hakk'ın rahmetine kavuştu...ALLAH o celalli Osmanlı Hanımına rahmet eylesin..Kolunu verecek kadar, gözlerini feda edebilecek kadar, sokak yüzü görmemecesine örtülerimize sadık olmayı cümle mümine hanımlarımıza nasib eylesin..
Emanet

Emanet

selamun aleyküm....
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

emanet55, post: 662996, member: 50317selamun aleyküm....

Ve aleyküm Selam Zeynep kardeşim. Kalbi aminler inşallah.
Emeğinize sağlık. Allah c.c razı olsun.. Okurken çok etkilendim.. O sancılı yıllarda İslami değer ve kutsallara yapılan her türlü saldırıyı, hep büyüklerimizden dinlerdik.. Rahman c.c, her inananın imtihanını bu sadık Osmanlı Hanımefendisi gibi kararlıca ve tavizsiz bir şekilde verebilmeyi nasip eylesin inşallah..Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetsiniz güzel kardeşim. Selam ve dua ile inşallah..
Emanet

Emanet

aliye_aliye
Ve aleyküm Selam Zeynep kardeşim. Kalbi aminler inşallah.

Emeğinize sağlık. Allah c.c razı olsun.. Okurken çok etkilendim.. O sancılı yıllarda İslami değer ve kutsallara yapılan her türlü saldırıyı, hep büyüklerimizden dinlerdik.. Rahman c.c, her inananın imtihanını bu sadık Osmanlı Hanımefendisi gibi kararlıca ve tavizsiz bir şekilde verebilmeyi nasip eylesin inşallah..Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetsiniz güzel kardeşim. Selam ve dua ile inşallah..

RABBİM razı olsun senden aliye kardeşim...
teşekkürler...
RAHMANA emanetsin..
selam ve dua ile.....
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

s.a zeynep eline sağlık çok güzeldi slm ve dua ile
Emanet

Emanet

neslihantozans.a zeynep eline sağlık çok güzeldi slm ve dua ile

ve aleyküm selam ablacım...RABBİM razı olsun....
selam ve dua ile.......
Zeynepçiçek

Zeynepçiçek

Üye · 17 mesaj

S.A. GÜZEL BİR PAYLAŞIM EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM ADAŞIZ GALİBA.. WESSELAM..
Emanet

Emanet

Zeynepçiçek, post: 675745, member: 59734

S.A. GÜZEL BİR PAYLAŞIM EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM ADAŞIZ GALİBA.. WESSELAM..

ve aleyküm selam....
RABBİM razı olsun kardeşim evet adaşız...
selam ve dua ile.......
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Maşallah bu ne güzel paylaşım böyle..Günümüz insanına ders olsun inşallah..Rahmetli Babaannem geldi aklıma:( Allah Celle Celalüh razı olsun..
özyurdum

özyurdum

Kıdemli Üye · 237 mesaj

ALLAHUEKBERRRR

:a09::a09:
içim titredi kardeşeim ALLAH razı olsun paylaşımın için.
Emanet

Emanet

Guo1903Maşallah bu ne güzel paylaşım böyle..Günümüz insanına ders olsun inşallah..Rahmetli Babaannem geldi aklıma:( Allah Celle Celalüh razı olsun..

ALLAH razı olsun....
şaşırdım bu forumu görünce,unutmuşum :a32:üzüldüm...ALLAH rahmet etsin..mekanı cennet olsun inşaALLAH...
selam ve dua ile....
Emanet

Emanet

özyurdumALLAHUEKBERRRR

:a09::a09:
içim titredi kardeşeim ALLAH razı olsun paylaşımın için.

ALLAHU ekber..
elhamdulillah....
RABBİM razı olsun sizdende...sağolun katkınız için.....
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

selamun aleykum zeynepçim daha öncede okuduğum bir konuydu ama anımsatıp tekrar okumama vesile oldun.Rahman razı olsun.O zamanın kadınları çarşafını açmayacak kadar onurlu,dindar.Hatta diri diri yanacak kadar ateşte....Bizler nasıl hesap verecez...Nefsimize kolay geliyordur belki...Ama elbetteki öyle değil.Emeklerine sağlık.Allaha emanet ol kardeşimB)
Emanet

Emanet

Nevin_1982selamun aleykum zeynepçim daha öncede okuduğum bir konuydu ama anımsatıp tekrar okumama vesile oldun.Rahman razı olsun.O zamanın kadınları çarşafını açmayacak kadar onurlu,dindar.Hatta diri diri yanacak kadar ateşte....Bizler nasıl hesap verecez...Nefsimize kolay geliyordur belki...Ama elbetteki öyle değil.Emeklerine sağlık.Allaha emanet ol kardeşimB)

aleyküm selam nevincim,ALLAH sendende razı olsun kardeşim..evet o kadar haklısın ki mahşer gününde bu ağır hesabı nasıl vereceğiz ALLAH yardımcımız olsun inşaALLAH...selam ve dua ile kardeşim..
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

emanet55ALLAH razı olsun....
şaşırdım bu forumu görünce,unutmuşum :a32:üzüldüm...ALLAH rahmet etsin..mekanı cennet olsun inşaALLAH...
selam ve dua ile....

İnşallah mekanı cennet olur..Allah razı olsun..
Geçmişe doğru bir yolculuk yaptım dün akşam, çok güzel şeyler varmış. Müsadenizle bu paylaşımı alıyorum..İnsanımıza bu ülkenin nasıl insanlar sayesinde kurtarıldığını ve hala daha nasıl ayakta kaldığını bir şekilde anlatmamız gerekiyor..
Dua bizden inşallah...
BETÜLGÜLER

BETÜLGÜLER

Üye · 36 mesaj

guzelmıs ınşallah bızde oyle oluruz tesekkurler
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

Allah razı olsun kardeşim çok anlamlıydı,faydalandık elhamdülillah...
EFECE

EFECE

Mübarek Üye · 515 mesaj

aleyküm selam rabbim razı olsunn
ESİLA NUR

ESİLA NUR

Kıdemli Üye · 159 mesaj

Rabbim razı olsun.Emeğinize sağlık.
Selam Ve Dua ile...
su_sıla

su_sıla

Kıdemli Üye · 291 mesaj

Allah razı olsun emegine saglık buna benzeyen bir yazı okumuştum bu da çok anlamlı allah razı olsun .
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.