-KAAN-aleykümselam bende sizin yaşadığınıza örnek vermek isterim.
hani şu dayısı olan konu.haksızlık.
farkında olupta nefsime yenildiğim bir hatamı izah edeyim.olaylara bu açıdan da baktığımızda sizin paylaşıma sunduğunuz konuya güzel bir örnek teşkil edecektir.
Çoğu insan aslında kendisine yapılanı hatırlar asla kendisinin başkalarına yaptıklarını hatırlamaz.
çalıştığım yerde kendi işimizle ilgili 6 aydan 6 aya farklı konularda iyileştirmeler yapılır.bunlar A0 kağıtlara hazırlanır.içeriği grafik ve metinler ile doludur.öncesi ve sonrası çalışmaları ile kafa patlatan bir sunum ortaya çıkarılır.
ve bu 6 ay içersinde belirli periyodlar halinde bir üst yönetime anlatılır.en son bu konular önem derecesine göre ayrılır ve yapılan bir çalışmada finale çıkılır.kazanırsanız temsil ettiğiniz bölüm adına ve kendinize artıları toplarsınız.bu detayları anlatma sebebim işin ne kadar ciddi olduğu,karışıklığı,bunaltıcı olması ve sürekli strese girmenizdir.haliyle nefse uyarak yanlışa düşmenize zemin hazırlaması.
gelelim yaşanan olaya;
yine sıkıntılı günün tarihi.toplamda seçilen 3 konu anlatılacak.plan ve proğram yapılmış.stres,telaş,panik hepsi bir arada.
ve kalabalık bir grup'a anlatım yapacaksınız.bazen insanın heyecandan sesi titrer,o an unutur,elini bir yerlere koyamaz,tıkanır kalır,bakar ama görmez biri başladımı hepsi ard arda gelir.eyvah rezil oldum şimdi.hissi yer bitirir.
zamanda yaklaştı,heyecandan sanki ya midemiz yada karnımız ağrımaya başlar.dünyevi bir işin heyecan ve korkusuyla nasılda birden pısırıklaşıyoruz.bir de 3 çalışma arkadaşı birbirimize konu hakkında ürkütücü rezil olmak konusu adına şakalar yapıp hepten geriyoruz.
ve vakit yaklaştıkça yaklaşıyor.ağzımızda şu cümleler umarım,inşaALLAH iptal olur...
ama faydasız gelecekler ve gidecekler.
sonra bir habergeliyor telefona çağırıyorlar.
-buyrun
-hazırmısınız
-hazırız .......bey.
-yalnız zamanları kısıtlıymış şu an sadece bir kişi sunacak
-öylemi?
-evet içinizden biri anlatsın.
-kim?
-siz olabilir..!
-...bey anlatsa olur mu?
-siz karar verin aranızda anlaşın.
-...bey siz söyleyin ben söylersem olmaz yanlış anlaşılır.
-biriniz anlatsın.kapatmalıyım oraya doğru geliyoruz şimdi.
ben nasıl diyecektim,yani hangisine söyleyecektim.sanki bu iş benim başıma kalacak gibi.ve diğer arkadaşların yanına gittim.
…..bey’di arayan….bey siz anlatacakmışsınız.
Birden nasıl olduysa bu sıkıntı ve stresten kurtulmak için bir kapı açılmıştı ve ben gaflete kapılıp kendi çıkarım için olayı farklı aktarmıştım.
Ağzımdan çıkan bu söz beni haliyle daralttı,sıkıntıya soktu o anda mantıklı düşünemiyordum.zaman daraldı,geldiler gelecekeler,sıkıntım iyice arttı.doğruyu desem mi,demesem mi ikileminde kalıyor ve daralıyordum.o anda bu sıkıntıdan kurtulmuş bu sefer vicdanım fazlasıyla beni kavuruyordu.
Diğer yandan konuyu anlatacak arkadaş soğuk terler dökmeye başlamış.sağa,sola gidip rahatlamaya çalışıyordu.
Pat diye karşımıza insan topluluğu yığıldı.panolara yaklaştılar.
3 konuya göz geçirdiler.ve üst yönetimden biri direk bu konu kimin dedi.
bende benim konum diyince hadi bakalım sen anlat bize.....
işte adalet yerini bulmuştu.haklı hakkına kavuşmuştu.olaydan sıyrılmak ve kaçmak için neler yaptım.yine korktuğum başıma gelmişti.
sonuçta işin altından hakkını vererek kalkmıştım.daha sonra bu işi çalışma arkadaşımada anlatınca vicdanen rahatlamak için,oda anlamıştım zaten diye ima edince yaptığım hatadan iyice rahatsız olmuştum.
bu durum benim aklımda ders çıkarılacak ve farkına vardiğim olaylardan bir tanesidir.
kimsenin yaptığı hasızlık kimsede kalmıyor.er yada geç ALLAH cc izni ile adalet yerini buluyor.belki biraz değil fazlası ile uzun oldu hikaye tadında olması için böyle bir içerik hazırladım.
bu olayda kazan taraf tabiki haksızlık yaptığımız çalışma arkadaşımız oldu.buda kardeşim sizin açtığınız konuya güzel bir örnek oldu.
selametle kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun.
selamunaleykum
oncelıkle allah razı olsun kardeşım
uzun ya da kısa hıç fark etmez
okuyunca da mutlu oldum paylaştığın ıcın
ne mutlu kı vıcdanen rahatsız olabılıyoruz
kı vıcdanen rahatsız olmayan bırcok ınsan var
bende haksızlık olaylarında karşı tarafın farkına var ması ıcın cok dua edıyorum
actığım konu ıcın cok guzel bır ornektı teşekkur ederım
ve bu gıbı yazıları okuyunca ümitsız olanlara ümit doğduğunun farkındayım
allaha emanet olun kardeşım
selam ve dua ıle