yaş pastamız bitti açma yermisinizzzz

4.534 görüntülenme · 62 yanıt

Paylaş:
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ederim işte malzemeler:
2 subardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı(sarıları üzerine kullnıcaz)
5 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıcak su
1 paket yaş maya(40 gr)
aldığı kadar un
arasına sürmek için eritilmiş margarin
yaplılışı:dün bu tarifi eklerken bağlantı koptu uzun bi sürede siteye de erişim engellendi neyse mayayı eritip tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz hatta hamur elinize yapışşın birazcık sıvı yağ ekleyin hamuru toparlayın mayalanmaya bırakın mayalandıktan sonra limondan büyük parçalara ayırın çay tabağı büyüklüğünde açın eritilmiş margarin sürün rulo yapıp bi kenara alın tüm hamurları bu şekilde yapıp mayalanmaya bıarkın sonra ruloları sağa ve sola çevirerek açma şekli verin tekrar mayalndırın üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun bu arada mutlaka mayanma işlemine dikkat edin yoksa açmalrınız normal poğaça gibi olur tel tel açma istiyorsanız iyi mayalandırın afiyet olsun:H
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

selamunaleykum kardeşım
sen nıye boyle yapıyon :)
canımız cektı
kım yapcak şımdı gonderırsen sevınırım:)
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
neslihantozan

neslihantozan

çok afedersin kardeşim napıyım ilgi alanım bu olunca bende sizlerle paylaşmak istiyorum ikram edemiyorum ama tarifini veriyorum mutlaka deneyin herkes te sizden istiycek gönder me imkanım olursa emin ol gönderirim
meltem

meltem

Mübarek Üye · 1.782 mesaj

Hayy Allah şimdi
yaş pastası bittimi:(... neyse bakalım
ellerinize sağlık buna da razıyız...:H
Allaha emanet olun....
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
neslihantozan

neslihantozan

meltemHayy Allah şimdi
yaş pastası bittimi:(... neyse bakalım
ellerinize sağlık buna da razıyız...:H
Allaha emanet olun....

üzülme meltem kardeş yine yaparız bende tarif çooooooook:Kallaha emanet olun:H
neslihantozan

neslihantozan

ayyy arkadaşlar 1.5 tatlı kaşığı toz şekr değil tuz olcaktı afedersiniz tuzsuz açmanız olucakkkkktı
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

yakaladımmmm..:K
şimdide açma ha...hemde bozulmayayından...:G
hadi şimdi göndermemek için bi engel bulun bakiiiiimmmm:evet
neslihantozan

neslihantozan

emanet55yakaladımmmm..:K
şimdide açma ha...hemde bozulmayayından...:G
hadi şimdi göndermemek için bi engel bulun bakiiiiimmmm:evet

bende nerde kaldın diye merak ediyodum şükür kavuşturana ımmmm kardeşim açmlarda kargoda bayatlar:K
Emanet

Emanet

neslihantozanbende nerde kaldın diye merak ediyodum şükür kavuşturana ımmmm kardeşim açmlarda kargoda bayatlar:K

ya bağlatı gidiyo heralde giremiyorum nete...:(
neyse gelelim mühim konuya...:evet
sen sıkma canını ya göndermeye niyetin olsun yeterki ona da buluruz çare varda zaten...ha ha bi bende bi de demokraside çareler tükenmiyooooo:K
neslihantozan

neslihantozan

emanet55ya bağlatı gidiyo heralde giremiyorum nete...:(
neyse gelelim mühim konuya...:evet
sen sıkma canını ya göndermeye niyetin olsun yeterki ona da buluruz çare varda zaten...ha ha bi bende bi de demokraside çareler tükenmiyooooo:K

ewt bağlantı gidiyo dünde böle olmştu demek çareler tükenmez bul bakalım bi çare:H
Emanet

Emanet

sen yap açmayı koy dolaba dondurucu kısmına ama....sonrada 1-2gün sonra çıkar ver kargoya ertesi güne yumuşar zaten bende ısıtırım fırında yanınada bi çay....ohhh afiyetle yerim artık ta çayı kim yapcak ya uzun iş...bi çay yapanda çıksa nasıl güzel fikir dimi
neslihantozan

neslihantozan

emanet55sen yap açmayı koy dolaba dondurucu kısmına ama....sonrada 1-2gün sonra çıkar ver kargoya ertesi güne yumuşar zaten bende ısıtırım fırında yanınada bi çay....ohhh afiyetle yerim artık ta çayı kim yapcak ya uzun iş...bi çay yapanda çıksa nasıl güzel fikir dimi

vallahi süper fikir gerçekten çaresende tükenmiyomş aferim:Ggelelim senin tembelliğine bari çayını kendin yap:K
Emanet

Emanet

ya çayıda öyle yapıp göndersen ne güzel olur ya
NSBBZN

NSBBZN

Kıdemli Üye · 462 mesaj

neslihantozan
mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ederim işte malzemeler:
2 subardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı(sarıları üzerine kullnıcaz)
5 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıcak su
1 paket yaş maya(40 gr)
aldığı kadar un
arasına sürmek için eritilmiş margarin
yaplılışı:dün bu tarifi eklerken bağlantı koptu uzun bi sürede siteye de erişim engellendi neyse mayayı eritip tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz hatta hamur elinize yapışşın birazcık sıvı yağ ekleyin hamuru toparlayın mayalanmaya bırakın mayalandıktan sonra limondan büyük parçalara ayırın çay tabağı büyüklüğünde açın eritilmiş margarin sürün rulo yapıp bi kenara alın tüm hamurları bu şekilde yapıp mayalanmaya bıarkın sonra ruloları sağa ve sola çevirerek açma şekli verin tekrar mayalndırın üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun bu arada mutlaka mayanma işlemine dikkat edin yoksa açmalrınız normal poğaça gibi olur tel tel açma istiyorsanız iyi mayalandırın afiyet olsun:H

toz şeker kaç kaşık karar veremedim :(
Allah’ım nurumu artır , bana nur ver ve benim için bütün nurları içine alan büyük bir nur ihsan eyle...
neslihantozan

neslihantozan

5 yemek kaşığı yeter
neslihantozan

neslihantozan

emanet55ya çayıda öyle yapıp göndersen ne güzel olur ya

ooooooooo maşallah yani;)
neslihantozan

neslihantozan

ben 1.5 tatlı kaşığı toz şeker yazmışım o tuz olucak şekerde 5 yemek kaşığı slm ve dua ile
NSBBZN

NSBBZN

Kıdemli Üye · 462 mesaj

:K:K orasını anlayamamıştım işte tuz-şeker :)
teşekkürler tarif için denicem mutlaka...
selam ve daimi dua ile...
Allah’ım nurumu artır , bana nur ver ve benim için bütün nurları içine alan büyük bir nur ihsan eyle...
Emanet

Emanet

neslihantozanooooooooo maşallah yani;)

valla çayda ceza olsun artık sen yap açmayı koy resmini oh...göz hakkı için kargoyla gönderip haktan kurtulcaksın ama koyduğun için de çay ceza artık böyleeeeeeeeeeee..:K
Emanet

Emanet

NSBBZN:K:K orasını anlayamamıştım işte tuz-şeker :)
teşekkürler tarif için denicem mutlaka...
selam ve daimi dua ile...

oh oh sizde yapın koyun resimleri..
sizede buluruz bi çare he he he..:K
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.