(T)aşınmalar Yüzyılındayız

1.249 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

Üstü başı dökülen (artık) zamana
(T)aşınmalar yüzyılındayız.
Eskiden “eskiyen eşya”lar, “eskiyen ev”ler olurdu /olurmuş. Şimdi daha eşya ile tanışmadan yollarımız ayrılıyor. Evlerimizin adresini öğrenemeden başka evlere taşınıyoruz.
“Taşınmalar” yüzyılındayız.
Eşyalarla, evlerle tanışmıyoruz da… kendimizle, insanlarla zamanla aramız çok mu iyi! İnsanın hatırının olmadığı, sorulmadığı yerde eşyaların sözü mü olur?
Bir çöküş, bir veda, belki de yepyeniliklerle tanışmalara geldik. Huysuz çocuklara döndük… oyuncaklarını beğenmeyen…
Hem savurup hem savrulduğumuz “bu isimsizlik”te sık sık “yanlış adres”lere düşüyoruz, düşürülüyoruz. Adreslerin, kavramların, bakışların, nakışların ne anlattığını kim biliyor?

Konuşan sadece paraysa… orada konuşulmaz ki… Mal mülk değer olmuşsa bir yerde; esaret, hürriyet diye biliniyorsa; akşamlar sabaha, uzaklar yakına karışmışsa, “bir evden ötekine yüzyıllar” varsa…
İçimize dönüşü de yanlış anladık. Kapandık kaldık dar dünyamıza, mağaramıza. Gün ışığından, merhabadan, nasılsından korkar olduk. Kimseler bizden bir şey istemesin, kimselerle ekmeğimizi paylaşmayalım, sessizce yaşayıp gidelim! Yaşamak bu muydu!
“Ağır bir zaman”a düştük. Zaman, çağ, mesafeler, madde… sırtımıza bindi, kalbimize girdi. Kımıldayamaz, nefes alamaz olduk. Aklımın köşesinden geçmezdi hal hatır soran evlerin köşeciğine çekileceği. Aklımın köşesinden geçmezdi bir selamın bunca aranır olacağı.
Ağır, sağır, mutantan, keşmekeş, çilekeş, serkeş zamanların misafiri olduk. Zahmet rahmet dengesi mi desek? Zahmetin bolluğu sonsuz rahmetin kapısını aralar diye ümit ediyoruz.
“La taknetû!”

Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

İçimize dönüşü de yanlış anladık. Kapandık kaldık dar dünyamıza, mağaramıza. Gün ışığından, merhabadan, nasılsından korkar olduk.
Kimseler bizden bir şey istemesin, kimselerle ekmeğimizi paylaşmayalım,
sessizce yaşayıp gidelim! Yaşamak bu muydu!

selamünaleyküm kardeşim.burası özellikle çok manalı.selametle kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun inşaALLAH.
ferahhfeza

ferahhfeza

Ağır, sağır, mutantan, keşmekeş, çilekeş, serkeş zamanların misafiri olduk. Zahmet rahmet dengesi mi desek? Zahmetin bolluğu sonsuz rahmetin kapısını aralar diye ümit ediyoruz.

“La taknetû!”
ferahhfeza

ferahhfeza

_______*~*~*~*~_____
______B)____
gülnisa

gülnisa

Mübarek Üye · 11.851 mesaj

Konuşan sadece paraysa… orada konuşulmaz ki… Mal mülk değer olmuşsa bir yerde; esaret, hürriyet diye biliniyorsa; akşamlar sabaha, uzaklar yakına karışmışsa, “bir evden ötekine yüzyıllar” varsa…

selamunaleykum guzel kardeşım emeğıne sağlık
ben burda 30 daırelık bır apartmanda oturuyorum ve ınan kı yılda bır kere komşuma ya gıder y da gıtmıyorum aslında cok acı
uzak ve yakın kavramları sankı aramızda yuzyıllar varmış gıbı
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

ES-SELAMUN ALEYKÜM AMİNECİĞİM.KOMŞUSUZLUĞUMU NEDE GÜZEL İFADE EDEN CÜMLELER..."EV ALMA KOMŞU AL"ATASÖZÜ ARTIK GEÇMİŞTEKİ YERİNİ ÇOKTAN ALDI.HELEKİ ŞU HADİS:"Cebrail bana komşuya iyilik etmeyi tavsiye edip durdu. Neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacak sandım."...

SELAMETLE KAL KARDEŞİM.
ferahhfeza

ferahhfeza

Eşyalarla, evlerle tanışmıyoruz da… kendimizle, insanlarla zamanla aramız çok mu iyi! İnsanın hatırının olmadığı, sorulmadığı yerde eşyaların sözü mü olur?
ferahhfeza

ferahhfeza

-KAAN-
İçimize dönüşü de yanlış anladık. Kapandık kaldık dar dünyamıza, mağaramıza. Gün ışığından, merhabadan, nasılsından korkar olduk.

Kimseler bizden bir şey istemesin, kimselerle ekmeğimizi paylaşmayalım,
sessizce yaşayıp gidelim! Yaşamak bu muydu!

selamünaleyküm kardeşim.burası özellikle çok manalı.selametle kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun inşaALLAH.

______aleyküm selam kardeşim
haklısınız .... rabbimize emanet olunuz
selam ve dua ile_______
ferahhfeza

ferahhfeza

gülnisa***

selamunaleykum guzel kardeşım emeğıne sağlık
ben burda 30 daırelık bır apartmanda oturuyorum ve ınan kı yılda bır kere komşuma ya gıder y da gıtmıyorum aslında cok acı
uzak ve yakın kavramları sankı aramızda yuzyıllar varmış gıbı
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

________aleyküm selam degerli hocam
teşekkür ederim
aynı sorun bendede var ablacıgım yabancılaştık artık yazıdada deginildigi gibi iki ev arası yüzyıllar sürüyor okadar uzak çünkü gönülleriniz uzak.... çok haklısınız ablacıgım
rabbim razı olsun inşallah
emnetim rahmana
selam ve dua ile B)_________
ferahhfeza

ferahhfeza

Nevin_1982ES-SELAMUN ALEYKÜM AMİNECİĞİM.KOMŞUSUZLUĞUMU NEDE GÜZEL İFADE EDEN CÜMLELER..."EV ALMA KOMŞU AL"ATASÖZÜ ARTIK GEÇMİŞTEKİ YERİNİ ÇOKTAN ALDI.HELEKİ ŞU HADİS:"Cebrail bana komşuya iyilik etmeyi tavsiye edip durdu. Neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacak sandım."...

SELAMETLE KAL KARDEŞİM.

_________aleyküm selam muhterem kardeşim :)
evet çok dogru aslında ama bu kavram degişti artık herşey degişti buda degişti aynı evin içerisinde aile fertleri arasında yabancılaşma varki komşular arasında olmuş durum gerçekten vahim aile fertlerini bırakalım insan kendine yabancılaşmış...
emanetim rahmana güzel kardeşim
selam ve dua ileB)_______
ferahhfeza

ferahhfeza

_______*~*~*~*~_____
______B)____
ferahhfeza

ferahhfeza

_______*~*~*~*~_____
______B)____