ilaçların en hayırlısı KUR'AN'dır
YouTube - ilahi
1.845 görüntülenme · 16 yanıt
mustafa11, post: 651224, member: 5379s a kardeşim konular çok güzel eline sağlık yanlız konu başlığını neden okunmayacak gibi yazarsın ilgi çeksin diyemi yoksa selametle.............
seyyidetün_nisa
AS.TAVSİYENİZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN
GENELDE BÖYLE YAZI KULLANDIĞIM İÇİN YAPMIŞTIM
OKUNAMAYACAĞINI HİÇ DÜŞÜNEMEDİM
SELAMETLE,, RAHMANA EMANET OLUN,,

✦ Mübarek Üye
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
✦ Mübarek Üye
aminenur_____selamün aleyküm kardeşim
çok güzel bir ilahi ellerinize saglık
rabbim razı olsun
selam ve dua ile________
not: kardeşim içerisne geçen ""sana canım verebilsem "" bu söz dogrumu acaba ...
aliye_aliyeSelamün aleyküm,
Evet kardelenim. Böyle bir ifade var..
✦ Mübarek Üye
aminenuraleyküm selma kardelenim efendimiz bile olsa yaratılmış için can vermek şirke götüren sözler kapsamındamı o kafama takıldı..
aliye_aliyeSelamün aleyküm kardelenim..Efendimiz (s.a.v) için ise bildiğim kadarıyla şirk değil..Çünkü sahabe-i kiram efendilerimiz de, Peygamberimiz (s.a.v)'e : ''Anam, babam sana feda olsun Ya Resulullah.'' demişlerdir. Efendimiz (s.a.v)'in de böyle söyleyenlere de, söylememeleri yönünde bir uyarı yaptığına dair bir kaynak da okumadım şu ana dek..Bir de bir kaynakta hangi savaş ve hangi sahabe idi hatırlamıyorum.. Bir sahabenin savaşta, düşman karşısında çetin bir üstünlük göstermesi üzerine de Efendimiz (s.a.v) ona, ''Anam, babam sana feda olsun, devam et!'' buyurmuşlardır. Yani bu sözü Efendimiz (s.a.v) de bu sözü kullanmış bir sahabe için..Bu iki bilgiden eminim yalnız kardelenim..Asım Köksal'ın İslam tarihinde bunlar geçiyor.. Ama yine de araştırmanızı isterim inşallah kardelenim..Yanlış bilgi vermek istemiyorum:(.. Rabbimize emanetsiniz inşallah..Selam, baki dua ve sevgi ile kalın inşallah..B)
aleyküm selam kardelenim ince hassas konular ..o yüzden yanlış bir söz kullanmak _duymak istenmiyorum tedirginligim bu noktada sözlerdeki niyet önemli sanıyorum ..çok teşekkür ediyorum kardelenim zahmet oldu:) rabbim razı olsun inşallahB)
selam ve dua ile
Sual: Sahabelerin, Peygamberimize “Anam babam sana feda olsun” dediklerini okudum. Bu ne demektir? Niye kendileri feda olmuyor da ana babalarını feda ediyorlar?Peygamberimiz için “Ya Resulallah, canım sana feda olsun, sana ve yoluna kurban olayım” dediklerini okudum. Böyle söylemek caiz mi?
CEVAP
Evet caizdir. Eshab-ı kiram caiz olmayan şeyi yapmaz. Caiz olmasa idi, Peygamber efendimiz müdahale eder, öyle söylenmez diye bildirirdi.
(Anam babam sana feda olsun ya Resulallah) demek, (Senin emrini onların emrine tercih ederim) demektir.
Resulullah efendimizi, malımızdan mülkümüzden, ana babamızdan ve herkesten çok sevmemiz gerekir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Beni ana-babasından, evladından ve herkesten daha çok sevmeyen, [hakiki] mümin olamaz.) [Buhari]
✦ Mübarek Üye
aminenur
aleyküm selam kardelenim ince hassas konular ..o yüzden yanlış bir söz kullanmak _duymak istenmiyorum tedirginligim bu noktada sözlerdeki niyet önemli sanıyorum ..çok teşekkür ediyorum kardelenim zahmet oldu:) rabbim razı olsun inşallahB)
selam ve dua ile
Sual: Sahabelerin, Peygamberimize “Anam babam sana feda olsun” dediklerini okudum. Bu ne demektir? Niye kendileri feda olmuyor da ana babalarını feda ediyorlar?Peygamberimiz için “Ya Resulallah, canım sana feda olsun, sana ve yoluna kurban olayım” dediklerini okudum. Böyle söylemek caiz mi?
CEVAP
Evet caizdir. Eshab-ı kiram caiz olmayan şeyi yapmaz. Caiz olmasa idi, Peygamber efendimiz müdahale eder, öyle söylenmez diye bildirirdi.
(Anam babam sana feda olsun ya Resulallah) demek, (Senin emrini onların emrine tercih ederim) demektir.Resulullah efendimizi, malımızdan mülkümüzden, ana babamızdan ve herkesten çok sevmemiz gerekir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Beni ana-babasından, evladından ve herkesten daha çok sevmeyen, [hakiki] mümin olamaz.) [Buhari]
aliye_aliyeSelamün Aleyküm güzel kardeşim.
Allah c.c razı olsun bu güzel çalışmayı bizlere sunduğunuz için. Paylaşımlarınızın daimi olması duasıyla inşallah kardeşim:).. Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..B)
T.NurAllah Razi Olsun Cok Güzel Bir Paylaşim Selam Ve Dua Ile
aminenuraliye_aliyeSelamün aleyküm kardelenim..Efendimiz (s.a.v) için ise bildiğim kadarıyla şirk değil..Çünkü sahabe-i kiram efendilerimiz de, Peygamberimiz (s.a.v)'e : ''Anam, babam sana feda olsun Ya Resulullah.'' demişlerdir. Efendimiz (s.a.v)'in de böyle söyleyenlere de, söylememeleri yönünde bir uyarı yaptığına dair bir kaynak da okumadım şu ana dek..Bir de bir kaynakta hangi savaş ve hangi sahabe idi hatırlamıyorum.. Bir sahabenin savaşta, düşman karşısında çetin bir üstünlük göstermesi üzerine de Efendimiz (s.a.v) ona, ''Anam, babam sana feda olsun, devam et!'' buyurmuşlardır. Yani bu sözü Efendimiz (s.a.v) de bu sözü kullanmış bir sahabe için..Bu iki bilgiden eminim yalnız kardelenim..Asım Köksal'ın İslam tarihinde bunlar geçiyor.. Ama yine de araştırmanızı isterim inşallah kardelenim..Yanlış bilgi vermek istemiyorum:(.. Rabbimize emanetsiniz inşallah..Selam, baki dua ve sevgi ile kalın inşallah..B)
selam ve dua ile
CEVAP
(Anam babam sana feda olsun ya Resulallah) demek, (Senin emrini onların emrine tercih ederim) demektir.Resulullah efendimizi, malımızdan mülkümüzden, ana babamızdan ve herkesten çok sevmemiz gerekir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
canım kardeşim bizleri bilgilendirdin.
allah razı olsun,,
rahmana emanet olun selametle,,,,,,,
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/33667-c · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.