Evliliğin İlk Saatleri (Evlenmeden önce herkesin okuması gereken bir sohbet)

4.771 görüntülenme · 51 yanıt

Paylaş:
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.174 mesaj

Allah razı olsun...

Allah razı olsun...

İşte paylaşım budur...Yararlı bilgiler gerçekten...Bu nasihatlara uymak dileklerimle...:B
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
MAZLUMkul

MAZLUMkul

Mübarek Üye · 940 mesaj

MUDİRselamun aleyküm ellerine sağlık

aleyküm selam,
sizin de gözlerinize sağlık Mudir kardeşim,
Selam ve dua ile
MAZLUMkul

MAZLUMkul

Mübarek Üye · 940 mesaj

mavciİşte paylaşım budur...Yararlı bilgiler gerçekten...Bu nasihatlara uymak dileklerimle...:B

Beğenmenize sevindim kardeşim,
dilekleriniz için allah razı olsun
Selam ve dua ile...
eslem.nm

eslem.nm

Yeni Üye · 8 mesaj

selamün aleyküm Allah razı olsun çok güzeldi
hayrunnisa ecrin

hayrunnisa ecrin

Yeni Üye · 8 mesaj

çok güzel bir nasihat
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Selamünaleyküm kardeşim. İnanılmazdı, muhteşemdi, harikaydı ALLAHa şükürler olsun.
o kadar güzel bir konuşmaki aralarında geçen ben onlar adına o kadar çok sevindim ki anlatamam.
ALLAHım cümlemize bu temel üzere kurulan ve hayır kapılarının, rahmet kapılarının açıldığı evlilikler nasip eylesin...amin amin...

İnşaallah bu yazıyı saklamak istiyorum. RABBİM nasip ederde evlenirsem başucumda olsun inşaallah...

selametle kardeşim...
ALLAHa emanet olunuz...
MAZLUMkul

MAZLUMkul

Mübarek Üye · 940 mesaj

eslem.nmselamün aleyküm Allah razı olsun çok güzeldi

hayrunnisa ecrin'den alıntı
çok güzel bir nasihat

aleyküm selam
gözlerinize sağlık
selam ve dua ile...
MAZLUMkul

MAZLUMkul

Mübarek Üye · 940 mesaj

Im_muslimSelamünaleyküm kardeşim. İnanılmazdı, muhteşemdi, harikaydı ALLAHa şükürler olsun.
o kadar güzel bir konuşmaki aralarında geçen ben onlar adına o kadar çok sevindim ki anlatamam.
ALLAHım cümlemize bu temel üzere kurulan ve hayır kapılarının, rahmet kapılarının açıldığı evlilikler nasip eylesin...amin amin...

İnşaallah bu yazıyı saklamak istiyorum. RABBİM nasip ederde evlenirsem başucumda olsun inşaallah...

selametle kardeşim...
ALLAHa emanet olunuz...

Aleyküm selam kardeşim
dualarınıza AMİN diyorum,
Bütün Gençlerimizin bu konulara sizin gibi duyarlı olabilmeleri duasıyla.....

İnşaallah evleneceğiniz genç bunları aranızda istişare edebileceğiniz kadar imanlı ve temiz bir insan olur Rabbim kıymet bilen kişilerle karşılaştırsın seni kardeşim
Allah'a emanet ol....
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

MAZLUMkul, post: 651446, member: 12772
Aleyküm selam kardeşim

dualarınıza AMİN diyorum,
Bütün Gençlerimizin bu konulara sizin gibi duyarlı olabilmeleri duasıyla.....

İnşaallah evleneceğiniz genç bunları aranızda istişare edebileceğiniz kadar imanlı ve temiz bir insan olur Rabbim kıymet bilen kişilerle karşılaştırsın seni kardeşim
Allah'a emanet ol....

Amin amin ecmain olsun inşallah kardeşim ALLAH razı olsun...

"Bütün iyilikleri işlemek ibadetin yarısı, dua da öbür yarısıdır. ALLAH bir kulu için hayır murad ederse kalbini duaya meylettirir." (İbn-i Mace)

ALLAHa şükürler olsun...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...
salih_43

salih_43

Kıdemli Üye · 366 mesaj

SelamunAleykum ALLAH RAZI OLSUN
gerçekten cok güzel ve bilgi edinmemizi sağlayan bi paylasimdi
saolasin kardes
Emeğine sağlik
Selametle
ALLAH bizLerede hayırLı eşler nasip eylesin
ALLAHA EMANET OLUN...
MAZLUMkul

MAZLUMkul

Mübarek Üye · 940 mesaj

salih_43, post: 651478, member: 20924SelamunAleykum ALLAH RAZI OLSUN
gerçekten cok güzel ve bilgi edinmemizi sağlayan bi paylasimdi
saolasin kardes
Emeğine sağlik
Selametle
ALLAH bizLerede hayırLı eşler nasip eylesin
ALLAHA EMANET OLUN...

Amin
Aleykümselam salih kardeş
Sizlerinde gözlerine sağlık
Rabbim hepinizi iyi ve imanlı insanlarla karşılaştırsın inşaallah
Amin
MAZLUMkul

MAZLUMkul

Mübarek Üye · 940 mesaj

"ALİ: Benim başım gözüm üstüne; yeter ki sen böyle şeyleri anlatmayı benden iste! Bak Efendimiz (s.a.v) bu hususta şöyle buyurmaktadır: "Erkeğin, hanımının üzerindeki hakkı, ışığı yakması (eskiden bunun külfetli bir iş olduğu malumdur), yemek yapması, eşi eve geldiğinde kapı ağzında onu karşılayıp ona "Hoş geldin" demesi, abdest aldığında ona kap ve kurulayıcı mendil-havlu takdim etmesi ve mazereti olmadan onun isteğini reddetmemesi." (Mekârim-ül Ahlak, S.246)
Bir diğer hadiste şöyle buyuruyor Allah'ın Resulü (s.a.v): "..Sizin hanımlarınızın üzerinde birtakım haklarınız vardır, onların da sizin üzerinizde. Sizin bazı haklarınız "Yabancı kimselerle gayri meşru ilişkilerde bulunmamaları, iyi şeylerde size itaatsizlik etmemeleridir. Bunlara dikkat ettiklerinde güzel bir şekilde onların rızkını ve giyeceklerini temin etmeniz gerekir. Ayrıca onları dövmeyin de." (Bihâr-ül Envâr, C.100, S.245)
İşte bunlar söz konusu haklardan bazı önemli olanları.

FATIMA: Allah razı olsun. Fakat bir hatırlatma olarak sizin de şu hadisi şerifleri dikkate almanızı isterim. Şöyle buyuruyor: "Kadının kocasının üzerindeki hakkı, onun karnını doyurması, onu giyindirmesi ve ona surat asmamasıdır." (Bih1âar-ül Envâr, C.103, S.254)
Diğer bir hadiste, kadının kocasının boynundaki hakkı sorulduğunda şöyle buyurmuştur: "Karnını doyurması, onu giyindirmesi (yani ihtiyaçlarını gidermesi) ve bir hata yaptığında onu affetmesidir." (El-kâfi, C.5, S.510)
Bir diğer hadiste ise bir erkeğin evinde ve ailesine karşı sahip olması gereken hasletler şöyle sıralanmıştır; "Güzel bir davranış, ölçülü bir şekilde onlara karşı geçim imkanlarını sağlaması ve onları manevi tehlikelerden koruyacak bir hamiyet." (Tuhef-ul Ukul, S.322)
Hz. Ali'den (ra) de şöyle nakledilmiştir: "Kadınlara karşı her halükarda müdara edin, onlarla güzel bir şekilde konuşun ki onlar da davranışlarını size karşı güzelleştirsinler." (Bihar-ul Envar, C.100, S.223)

Bir hadiste de şöyle buyurmaktadır: "Kim kendi ailesine iyi davranır, onlara iyilikte bulunursa, Allah ömrünü uzatır." (El-Hisal, S.8)
"
ddeemmeett

ddeemmeett

Aktif Üye · 75 mesaj

çok güzel allah razı olsun
mustafa11

mustafa11

Mübarek Üye · 3.063 mesaj

s a kardeşim allah razı olsun....................
Kim gülerek günah işlerse, ağlayarak Cehenneme gider . M.E.M.
MAZLUMkul

MAZLUMkul

Mübarek Üye · 940 mesaj

"ALİ: Benim başım gözüm üstüne; yeter ki sen böyle şeyleri anlatmayı benden iste! Bak Efendimiz (s.a.v) bu hususta şöyle buyurmaktadır: "Erkeğin, hanımının üzerindeki hakkı, ışığı yakması (eskiden bunun külfetli bir iş olduğu malumdur), yemek yapması, eşi eve geldiğinde kapı ağzında onu karşılayıp ona "Hoş geldin" demesi, abdest aldığında ona kap ve kurulayıcı mendil-havlu takdim etmesi ve mazereti olmadan onun isteğini reddetmemesi." (Mekârim-ül Ahlak, S.246)
Bir diğer hadiste şöyle buyuruyor Allah'ın Resulü (s.a.v): "..Sizin hanımlarınızın üzerinde birtakım haklarınız vardır, onların da sizin üzerinizde. Sizin bazı haklarınız "Yabancı kimselerle gayri meşru ilişkilerde bulunmamaları, iyi şeylerde size itaatsizlik etmemeleridir. Bunlara dikkat ettiklerinde güzel bir şekilde onların rızkını ve giyeceklerini temin etmeniz gerekir. Ayrıca onları dövmeyin de." (Bihâr-ül Envâr, C.100, S.245)

FATIMA: Allah razı olsun. Fakat bir hatırlatma olarak sizin de şu hadisi şerifleri dikkate almanızı isterim. Şöyle buyuruyor: "Kadının kocasının üzerindeki hakkı, onun karnını doyurması, onu giyindirmesi ve ona surat asmamasıdır." (Bih1âar-ül Envâr, C.103, S.254)
Diğer bir hadiste, kadının kocasının boynundaki hakkı sorulduğunda şöyle buyurmuştur: "Karnını doyurması, onu giyindirmesi (yani ihtiyaçlarını gidermesi) ve bir hata yaptığında onu affetmesidir." (El-kâfi, C.5, S.510)
Bir diğer hadiste ise bir erkeğin evinde ve ailesine karşı sahip olması gereken hasletler şöyle sıralanmıştır; "Güzel bir davranış, ölçülü bir şekilde onlara karşı geçim imkanlarını sağlaması ve onları manevi tehlikelerden koruyacak bir hamiyet." (Tuhef-ul Ukul, S.322)
Hz. Ali'den (ra) de şöyle nakledilmiştir: "Kadınlara karşı her halükarda müdara edin, onlarla güzel bir şekilde konuşun ki onlar da davranışlarını size karşı güzelleştirsinler." (Bihar-ul Envar, C.100, S.223)

Bir hadiste de şöyle buyurmaktadır: "Kim kendi ailesine iyi davranır, onlara iyilikte bulunursa, Allah ömrünü uzatır." (El-Hisal, S.8)
"
MAZLUMkul

MAZLUMkul

Mübarek Üye · 940 mesaj

"
NSBBZN

NSBBZN

Kıdemli Üye · 462 mesaj

emeğine sağlık..
Allah c.c razı olsun selam ve daimi dua ile...
Allah’ım nurumu artır , bana nur ver ve benim için bütün nurları içine alan büyük bir nur ihsan eyle...
fahrünnisa

fahrünnisa

Üye · 34 mesaj

selamün aleyküm cok uzun ama cok güzel bir yazı Allah razı olsun gercekten öğrenilmesi gereken meseleler....
fox_tr

fox_tr

Üye · 32 mesaj

Hz.Muhammed(s.a.v) Efendimiz buyuruyor ki ; İnsanların insanlara secde etmesi takbir olsaydı ben Kadınların,Kocalarına SECDE etmelerini emrederdim...
_şimal_

_şimal_

Mübarek Üye · 3.231 mesaj

Allah razi olsun kardesim .. çok çok güzel ve günümüze uygun birkonuya değinmişsin.. Eline emeğine sağlik... Allah razi olsun...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.