Aşk Bumu Yani!

6.025 görüntülenme · 51 yanıt

Paylaş:
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

Nevin_1982a.s esma ben daha sifte etmedim bu konuda:] inşallah olur bigün;)varmıdır yokmudur onuda bilmiyorum.Pek sanmıyorum ama.aeol

:K BENDE DAHA SİFTAH ETMEDİM ABLACIĞIM ALLAH HAYIRLISINDAN AYIRMASIN SLM WE DUA İLE
:H
son osm@nlı
hafizkiz

hafizkiz

ahirzamangülükardeşim güzeldi paylaşımın.doğru söylüyosun bence,kim üstüne gelsinki.kalmadı eski sevdalar.şimdi herkez zevk için seviyo.daha doğrusu sevemiyo.amaaa istisnalar var tabi.Rabbim hayırlılarla karşılaştırsın(amin) AŞK ALLAH RIZASI İÇİN SEVMEKTİR........

AMİN ABLACIĞIM ALLAH RAZI OLSUN SLM WE DUA İLE İNŞ.
son osm@nlı
hafizkiz

hafizkiz

meva_adaRABBİM gercekten sevenleride birbiriyle imtihan etmesin inşaalah

AMİİİİİİİİİİİİİİİN
son osm@nlı
hafizkiz

hafizkiz

SUSYÜREĞİMAşk denilen şey sadece Allaha duyulan sonsuz histir
insanın insana karşı hissettiği sadece etkilenmektir sevgi değildir
ben sevgiye inanmayanlardanım
kader utansın

MUSTAFA11 ABİMİN YUKARIDA YAZDIĞI MSJI OKURSANIZ SEWİNİRİM ABLACIĞIM:evet
son osm@nlı
KERAY

KERAY

Kıdemli Üye · 129 mesaj

Ben inanmıyorum aşka sevgiye
menfate dayanmış günümüzün sevgileri,aşkları
hafizkiz

hafizkiz

KERAYBen inanmıyorum aşka sevgiye
menfate dayanmış günümüzün sevgileri,aşkları

size katılıyorum
son osm@nlı
ahnef

ahnef

Kıdemli Üye · 191 mesaj

bencede aşk falan bunlar sadece insanları avutmak için filmlerde olan yalanlar zaten herkes sabah akşam tv izledii için inanıyo ama hakkaten palvra
cengiz25

cengiz25

Üye · 18 mesaj

s.a
bu ne karamsarlıktır arkadaşlar.Aşk olmaz olur mu?Evet arkadaşın başta paylaştığı aşk değil fakat aşk vardır.Yeterki medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavara karşı hayamızı koruyalım.Aşkın ikiyi nasıl bir ettiğine şahitlik ederiz o zaman.Herşeyin adı aşk değildir,tıpkı herkesin adının aşık olmadığı gibi.Affınıza sığınarak size aşık sümmaniden bir şiir yazmak istiyorum.

Bir menzile başa kadar varmasan
Sen o yola keravn olsan ne fayda
Bir dilberin sinesine konmasan
Hayal ile mihman olsan ne fayda

Bir yazı ki kara olur kalemde
Sözü hor görünür herbir kelamda
Bir güzel ki seni sevmez alemde
Ya sen ona hayran olsan ne fayda
hafizkiz

hafizkiz

ahnefbencede aşk falan bunlar sadece insanları avutmak için filmlerde olan yalanlar zaten herkes sabah akşam tv izledii için inanıyo ama hakkaten palvra

ewet kardeşim siz çooooooook güzel anlatmışsınız aynen katılıyorum slm we dua ile
son osm@nlı
hafizkiz

hafizkiz

cengiz25, post: 646029, member: 37970s.a
bu ne karamsarlıktır arkadaşlar.Aşk olmaz olur mu?Evet arkadaşın başta paylaştığı aşk değil fakat aşk vardır.Yeterki medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavara karşı hayamızı koruyalım.Aşkın ikiyi nasıl bir ettiğine şahitlik ederiz o zaman.Herşeyin adı aşk değildir,tıpkı herkesin adının aşık olmadığı gibi.Affınıza sığınarak size aşık sümmaniden bir şiir yazmak istiyorum.

Bir menzile başa kadar varmasan
Sen o yola keravn olsan ne fayda
Bir dilberin sinesine konmasan
Hayal ile mihman olsan ne fayda

Bir yazı ki kara olur kalemde
Sözü hor görünür herbir kelamda
Bir güzel ki seni sevmez alemde
Ya sen ona hayran olsan ne fayda

a.s abi tabiki günümüzde istisnalar da var ama bence çoğu yalan
siz aşka böyle bakabildiğinize göre gerçekten aşıksınız herhalde eşinize MEWLAM SEWGİNİZİ ARTTIRSIN
SLM WE DUA İLE
son osm@nlı
hafizkiz

hafizkiz

slamün aleyküm herkeseeeeeeeee
son osm@nlı
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Selamun Aleyküm Kardeşim Paylaşımın İçin teşekkürler ...

Böyle İnsanlara Bakarak AŞK yoktur Diyemeyiz.. Aşk İnsanı Mecnun Gibi Çöllere Düşürür Ferhat Gibi Dağları Deldirir .. Dünyada Her şeyden Geçerde Sadece Aşkınını Düşünür .. AŞK insanı Kör Eder Demişlerya Hani :) ..

AŞKA İnanmıyorum Deme AŞK vardır ama Kalbine mukayet ol Faniye Duyulan AŞKLAR Kişiyi Yaradandan Uzaklaştırır ... Bizler Yaradılanı Sevelim Yaradandan Ötürü Mevlana Gibi .. .. Rabbim Yolunu Açık Etsin Her şeyi Gönlüne Göre Versin İnşallah .. selam ve dua ile. .

Mevlana'ya göre AŞK
Dünya nimetlerinin ve insanların dış güzelliklerinin geçici olup, asıl olan aşkın Allah aşkı olduğunu, mesnevisindeki güzel bir halayığa aşık olan bir padişahın hikayesiyle örneklendiren Mevlana, Allah’a olan aşkını, ‘Allah aşkıyla yanıp tutuşan yürekler mukaddestir’ sözüyle de dile getirerek yüceltmiştir. Bu dünyayı bir zindan olarak gören Mevlana, mesnevisinde kendine göre dünyanın tanımını, ‘Tanrı’ dan gafil olmaktır’ diye vurgulamıştır. Ancak Allah aşkına ulaşıldığında dünya azabından kurtulunup huzura erişilelebileceği kanaatindedir.

hafizkiz

hafizkiz

amin ecmainde
bana fazla gerçek gelmemesinin sebebi
ben öyle şeylere daha küçük olduğum için herhalde
daha benim hafız olmam lazım
öyle şeylerle uğraşamam sanırım,
son osm@nlı
hafizkiz

hafizkiz

Selamün Aleyküm Kardeşler
son osm@nlı
salih_43

salih_43

Kıdemli Üye · 366 mesaj

aLeykumSelam
ßenCe günümüzDede aSki yasayanLAr vardir
Ben inanıyorum her insann bir degildir
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm kardeşim
aşk diye birşey yoktur!....
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

gecekonduSelamun Aleyküm Kardeşim Paylaşımın İçin teşekkürler ...

Böyle İnsanlara Bakarak AŞK yoktur Diyemeyiz.. Aşk İnsanı Mecnun Gibi Çöllere Düşürür Ferhat Gibi Dağları Deldirir .. Dünyada Her şeyden Geçerde Sadece Aşkınını Düşünür .. AŞK insanı Kör Eder Demişlerya Hani :) ..

AŞKA İnanmıyorum Deme AŞK vardır ama Kalbine mukayet ol Faniye Duyulan AŞKLAR Kişiyi Yaradandan Uzaklaştırır ... Bizler Yaradılanı Sevelim Yaradandan Ötürü Mevlana Gibi .. .. Rabbim Yolunu Açık Etsin Her şeyi Gönlüne Göre Versin İnşallah .. selam ve dua ile. .

Mevlana'ya göre AŞK
Dünya nimetlerinin ve insanların dış güzelliklerinin geçici olup, asıl olan aşkın Allah aşkı olduğunu, mesnevisindeki güzel bir halayığa aşık olan bir padişahın hikayesiyle örneklendiren Mevlana, Allah’a olan aşkını, ‘Allah aşkıyla yanıp tutuşan yürekler mukaddestir’ sözüyle de dile getirerek yüceltmiştir. Bu dünyayı bir zindan olarak gören Mevlana, mesnevisinde kendine göre dünyanın tanımını, ‘Tanrı’ dan gafil olmaktır’ diye vurgulamıştır. Ancak Allah aşkına ulaşıldığında dünya azabından kurtulunup huzura erişilelebileceği kanaatindedir.

selamun aleyküm kardeşim yahu gerçekten aşk yoktur geçici bir duyguya aşk demem ben hangi kula aşık olan insan gülmüşki ...sayıları oldukça az sanırım bu zamandada nerde :)

aşkların en güzelini en temizini hakeden Rabbim içime seninkinden başka bir aşk koyma...
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

bence tek aşk allah ondan başkası saygı ,sevgi ne biliyim onun gibi bişey hem aşk dedikleri şey üzücüyse niye var allahı seviyoruz ama o bize heran karşılık veriyo bizi hiç terketmiyo şimdi ben rabbimden başka nası başka bişeye aşk deyim allaha emanet olun slm ve dua ile
hafizkiz

hafizkiz

-Tuğba-selamun aleyküm kardeşim
aşk diye birşey yoktur!....

SENBENDENSİN ABLAM:K
son osm@nlı
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

selamun aleyküm....
bende önceden gerçekten aşka filan inanmıyordum..
ama öyle biri çıktıki karşıma 4sene önce bütün düşüncelerimi değiştirdi...ALLAH ondan razı olsun...
ne bana ALLAHI unutturdu nede sevgiyi,aşkı,saygıyı...zaten dine bu kadar çok bağlanmamada yardımcı olan oydu...daha doğrusu beraber ALLAH rızası için yaptık bişeyleri...
ALLAH için onu seviyorum....
Yani aşk vardır ama sabretmeli ve hayırlısı için dua etmeli...SELAM VE DUA İLE...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.