Kopya çekmek helaldir kardeşlerim sizde çekin...

2.196 görüntülenme · 24 yanıt

Paylaş:
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

Helaldir kopya çekmek. Yada benzemeye çalışmak eskimemiş eskilere. Utanma ve çekinme. Bak garantisini veriyorum, helaldir dedim ya neden hala bakıyorsun bana öyle !
Râsulullah (sav) çocuklara güler yüz gösterdi. Kopya çekip güleryüz gösterdin mi sen de çocuklarına ? Abdulkadir geylani ana sözü dinledi, hadi durma bir kopyada burdan çek ve sakın çıkma sözünden annenin. Nice alimler ser verdi , sır vermedi bu yolda. Sen de kopya çek ve sakın sır verme, serine mal olsa da.
Ama hala bakıyorsun. Halbuki ne güzel olurdu dimi şimdi bir başkasının yaptığı evi çekememek ve aynısını inşa etmek tam karşısına. Hatta daha yükseğini, en büyük benim dercesine, haşa ! Yada ne güzel olurdu başkasının ilmini çalmak “ben yaptım” edasıyla. Hırsızlık yapmak yada ve görmezden gelmek yıllarca verilmiş emekleri.
Kusura bakmayın bu kopya değildi kastettiğim. Kastettiğim bir kopyası olmaktı Rasulullahın ya da teslimiyetin bir örneği olmaktı Sümeyye r.a gibi. Ebubekir misali Sıddık, Ömer misali adil , Osman gibi iffetli ve Aliyane cesur olmaktı kastettiğim. Hadi ey müslümanlar, minarenin günde 5 defa haykırışı boşa değil. Her defasında kopyasını çek diyor sana islamın. Bu kopya helal. Bu kopya caiz. Bu kopya cennete götürecek seni, firdevslerden uçuracak melekler gibi…
Sen merak etme, sen islamı kopya çek. Bunun cefasını çekenler çekti. Kızgın çöllerde kayaları dost edindi bilaller. Ammar bin yasirlerin gözleri önünde anaları ve babaları katledildi.
PEKİ NEDEN BİLİYOR MUSUN ?

Neden Bilal Çölde kızgın taşlar altında ezildi ? Neden bir sahabe savaş esnasında Rasulullah (sav) a gelen oka başını siper etti ? Sence nedendi Selahaddin Eyyubinin derdi ? Fatih Sultan Mehmet Hânın gayreti ? Akşemseddinlerin, Hacı Bayram-ı Velilerin küfre karlı mücadelesi ? Nedendi sence yanık yanık ezan okuyuşu habeşinin ?
Hepsi ama hepsi sen kopya çekesin diye. Bir kopyası olasın diye islamın. Eğer olurda bu kopyayı çekemeyecek olursan, hazırla kendini bütün bunların hesabını vermeye.
Eğer olurda birisi çekemeyecek olursa bu kopyayı , Vay haline ki, vay haline…

Muhammed YILDIZ
Düşünce İklimi
fatmana

fatmana

Mübarek Üye · 1.902 mesaj

Selamün Aleyküm Tuğbaciğim Harika Bi Paylaşimdi Emeğine Sağlik...rabbime Emanet Ol Hayirli Günler..
''İNSAN DİLİNİN MASKARASIDIR''
gülagacı

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 137 mesaj

ellerine saglık kardeşim çokkkk güzel bir paylaşım olmuş rabbim böyle güzel kopyalar çekmeyi, takvada birbirimizle yarışmayı bizlere nasip etsin
selametle kall
hafizkiz

hafizkiz

Mübarek Üye · 1.923 mesaj

Selamün Aleküm Mevla Razi Olsun çok Güzel Olmuşablaciğim Gerçekten Inşaallah Bizde Onlar Gibi Olabiliriz Selamün Aleyküm
son osm@nlı
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

fatmana, post: 640837, member: 35590Selamün Aleyküm Tuğbaciğim Harika Bi Paylaşimdi Emeğine Sağlik...rabbime Emanet Ol Hayirli Günler..

ve aleykümselam güzel ablam Rabbimiz razı olsun selametle inşaallah
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

selamun aleyküm Kardeşim Allah(c.c.) Razı olsun Emeğine Sağlık .. Rabbim onlar gibi Olabilmeyi Nasip Etsin Cümlemize .. Kopya Çekmek Helaldir .. Onlara Benzemek Onlar gibi olmak ... Selam ve dua ile ...

dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

emeyine sağlık tuba kardeşim çok harika bir paylaşım olmuş emeyine sağlık
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

s.a tuba kardeşim çok güzel bir makale.zevkle okudum.allah kopya çekenlerden eğlesin bizi:):)aeol
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

hafizkiz, post: 640845, member: 78581Selamün Aleküm Mevla Razi Olsun çok Güzel Olmuşablaciğim Gerçekten Inşaallah Bizde Onlar Gibi Olabiliriz Selamün Aleyküm

ve aleykümselam kardeşim Rabbimiz razı olsun inşaallah
ping_pong

ping_pong

Mübarek Üye · 691 mesaj

-Tuğba-, post: 640827, member: 76367
Neden Bilal Çölde kızgın taşlar altında ezildi ? Neden bir sahabe savaş esnasında Rasulullah (sav) a gelen oka başını siper etti ? Sence nedendi Selahaddin Eyyubinin derdi ? Fatih Sultan Mehmet Hânın gayreti ? Akşemseddinlerin, Hacı Bayram-ı Velilerin küfre karlı mücadelesi ? Nedendi sence yanık yanık ezan okuyuşu habeşinin ?
Hepsi ama hepsi sen kopya çekesin diye. Bir kopyası olasın diye islamın. Eğer olurda bu kopyayı çekemeyecek olursan, hazırla kendini bütün bunların hesabını vermeye.

Muhammed YILDIZ
Düşünce İklimi

selamun aleyküm Tugbacım cok güzel bir paylasımdı Allah razı olsun cok begendim

Bizlerde kopya cekenlerden oluruz insallah =) x)
Kahramankentli

Kahramankentli

Mübarek Üye · 641 mesaj

Rabbimiz razı olsun kardeşim çok güzel bir konu İnşallah bizlerde bu güzel hasletlerden kopya çekeriz
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

gecekonduselamun aleyküm Kardeşim Allah(c.c.) Razı olsun Emeğine Sağlık .. Rabbim onlar gibi Olabilmeyi Nasip Etsin Cümlemize .. Kopya Çekmek Helaldir .. Onlara Benzemek Onlar gibi olmak ... Selam ve dua ile ...

ve aleykümselam kardeşim amin inşaallah
Rabbimize emanet ol hayırlı günler
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

dinciemeyine sağlık tuba kardeşim çok harika bir paylaşım olmuş emeyine sağlık

selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun inşaallah..
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

erzsalih

erzsalih

Mübarek Üye · 967 mesaj

selamün aleyküm

değerli kardesim gerçekten güzel bir yorumlama yapmışsın bizleri aydınlattığın için teşekkür ederim. bize düşen sadece onları kopyalamak. belki bilal gibi sıcak taşların üstüne yatırıp işkence çekilmeyecek ama en azından davamızda onlar gibi samimi olmamız gerekir...
Azizİslam

Azizİslam

Mübarek Üye · 1.330 mesaj

paylaşım için saol bende sınavdaki kopya sandım
cakdoc

cakdoc

Mübarek Üye · 1.507 mesaj

cok guzel bir paylasim Allah razi olsun.. :) okulda kopyayi sevmezdim ama bu kopyalar guzelmis :):) bundan sonra insallah butun bunlar icin en buyuk kopyacilardan oluruz:)
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

hafizkiz, post: 640845, member: 78581Selamün Aleküm Mevla Razi Olsun çok Güzel Olmuşablaciğim Gerçekten Inşaallah Bizde Onlar Gibi Olabiliriz Selamün Aleyküm

ve aleykümselam kardeşim amin inşaallah..:) hayırlı günler...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Kahramankentli, post: 828065, member: 86801Rabbimiz razı olsun kardeşim çok güzel bir konu İnşallah bizlerde bu güzel hasletlerden kopya çekeriz

amin kardeşim inşaallah..:)
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.